VIDEO | PREMIERĂ ÎN ISTORIA FINALELOR EUROPA LEAGUE ŞI CHAMPIONS LEAGUE + RECORDUL EGALAT DIN 2013 - LOOKSPORT
Skip to content
Champions League Europa League Noutăți Video

VIDEO | PREMIERĂ ÎN ISTORIA FINALELOR EUROPA LEAGUE ŞI CHAMPIONS LEAGUE + RECORDUL EGALAT DIN 2013

Premieră istorică în competiţiile intercluburi de pe Bătrânul Continent. Finalistele Europa League şi Champions League sunt din aceeaşi ţară. Dintre cele patru formaţii engleze, trei sunt din Londra: Arsenal, Chelsea şi Tottenham. Primele două se vor duela pe 29 mai, la Baku, pentru trofeul Europa League. Tottenham, în schimb, o va înfrunta pe FC Liverpool în finala Ligii Campionilor. Meciul este pe 1 iunie, pe stadionul lui Atletico Madrid. Ambele finale vor fi transmise în direct pe LOOK PLUS.

Pentru prima dată din 2013, finalele europene nu vor avea nicio echipă din Spania. Dintre cele patru cluburi, Liverpool are cele mai multe trofee europene. Cormoranii au cucerit de cinci ori Uefa Champions League, ultima dată în 2005. Formaţia de pe Anfield mai are trei Cupe Uefa şi trei Supercupe ale Europei.

Tottenham are două Cupe Uefa şi o Cupă a Cupelor în palmares. Chelsea are un trofeu Champions League, o ediţie de Europa League şi două Cupe a Cupelor. Londonezii au mai câştigat, de asemenea, şi o Supercupă a Europei. La rândul ei, Arsenal are în vitrină o Cupă a Cupelor şi o Cupă a Oraşelor şi Târgurilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Intră să vezi ce meciuri sunt pentru tine