Ultima oră
VIDEO | Farul - CFR Cluj 5-1. Dobrogenii fac recital în duelul fostelor campioane VIDEO | Farul - CFR Cluj 5-1. Dobrogenii fac recital în duelul fostelor campioane
CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A la feminin CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A la feminin
Emma Răducanu, eliminată de liderul WTA Iga Swiatek în sferturi la Stuttgart Emma Răducanu, eliminată de liderul WTA Iga Swiatek în sferturi la Stuttgart
Mesaj pentru Horia Tecău Mesaj pentru Horia Tecău
Un arbitru de scaun bulgar a primit interdicţie pe viaţă pentru încălcări legate de corupţie Un arbitru de scaun bulgar a primit interdicţie pe viaţă pentru încălcări legate de corupţie
VIDEO | Soluţie pentru naţională! Louis Munteanu, gol de mare fineţe în poarta celor de la CFR Cluj VIDEO | Soluţie pentru naţională! Louis Munteanu, gol de mare fineţe în poarta celor de la CFR Cluj

VIDEO | Preşedintele CNCD pune la îndoială capacităţile lui Colţescu: ”Arată gradul de cunoaştere”. Reacţia în sine, nu poate fi la rândul ei considerată discriminatorie?

Champions League Publicat pe 9 dec 2020
mail-share icon Email

Asztalos Csaba , preşedintele CNCD, a avut şi el o opinie în ceea ce priveşte cazul de la Paris, în care este implicat Sebastian Colţescu. Deşi reprezintă o entitate a statului şi trebuie să aibă o conduită care să denote o exprimare obiectivă, fără să atace, ironia s-a citit în cele câteva cuvinte transmise, ”expediate” şi transcrise în presa sportivă de la noi.  

Deşi reacţia lui Colţescu este, categoric, una condamnabilă, nici exprimarea lui Asztalos Csaba, într-un anumit moment la adresa lui Colţescu, nu e una de neluat în evidenţă, mai ales că el nu era în ”febra” vreunul meci. ”Arată gradul lui de cunoaştere”, au fost cuvintele omului care conduce Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, care are în vedere, printre altele, îndreptarea celor care discriminează, nu acuzaţii ironice.

Asta după ce presa din Franţa a încercat să ducă episodul de la Paris într-o zonă a confuziei şi să încerce să detensioneze momentul.  

Exprimare e rasistă, fără nicio posibilitate de interpretare, şi arată faptul că acest arbitru este total nepregătit în ceea ce priveşte valorile şi regulile atât ale FRF, cât şi ale UEFA şi FIFA. Toate cele trei entităţi au prevederi foarte clare împotriva rasismului, iar arbitrii au un rol cheie în sancţionarea acestor gesturi.

În accepţiunea lui Colţescu, el nu cunoaşte, efectiv, că exprimarea negru e una rasistă. El putea să identifice jucătorul după număr, putea să spună că e afro-american. Arată gradul lui de cunoaştere. E o pată imensă asupra României şi a arbitrajului din România. Este un incident de o gravitate extremă, s-a întrerupt un meci în direct! Nu-mi aduc aminte ca, din cauza unui arbitru, să se întâmple aşa ceva. Pentru noi, inclusiv pentru instituţia pe care o reprezint, e o pată imensă”, a declarat Csaba, conform GSP.ro.

UEFA a anunţat că va efectua o anchetă aprofundată după incidentul de la meciul PSG - Istanbul Başakşehir din Liga Campionilor, în care arbitrul SebastianColţescu este acuzat de rasism. Meciul PSG-Istanbul BB, din etapa a VI-a, ultima, a Grupei H a Ligii Campionilor, arbitrat de români, a fost întrerupt, în minutul 16, la scorul de 0-0.

Turcii au părăsit terenul după ce arbitrul de rezervă Sebastian Colţescu a folosit cuvântul "negru" la adresa unei persoane din staff-ul echipei din Istanbul.

Oaspeţii au protestat deseori la deciziile arbitrului de centru Ovidiu Haţegan, iar Sebastian Colţescu l-a atenţionat pe central că o persoană din staff-ul echipei turce trebuie sancţionată. Colţescu a folosit cuvântul "negru" indicându-i centralului Haţegan acea persoană.

Haţegan l-a eliminat pe antrenorul secund Pierre Webo, fost internaţional camerunez, iar turcii au decis să iasă de pe teren după mai multe discuţii cu brigada şi cu alţi oficiali ai meciului.

Jucătorii echipei Istanbul Başakşehir au părăsit după aproape două ore Stadionul Parc des Princes, refuzând să mai dispute meciul cu PSG din Liga Campionilor, în urma scandalului de rasism în care este implicat Sebastian Colţescu. UEFA a stabilit că partida se va relua miercuri, de la ora 19.55, cu o altă brigadă de arbitri.

 

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri