Ultima oră
VIDEO | Alexander Zverev a învins revelaţia de la Miami şi s-a calificat în semifinale VIDEO | Alexander Zverev a învins revelaţia de la Miami şi s-a calificat în semifinale
Naţionala Românie de Polo va debuta împotriva Greciei la Jocurile Olimpice Naţionala Românie de Polo va debuta împotriva Greciei la Jocurile Olimpice
Veste excelentă primită de Barcelona! Ce doi ar putea fi apţi pentru meciul cu PSG din Champions League Veste excelentă primită de Barcelona! Ce doi ar putea fi apţi pentru meciul cu PSG din Champions League
Ultimă oră! Antrenorul clubului legendar pleacă de la echipă: ”Vreau să mă concentrez pe ultimele opt meciuri!” Ultimă oră! Antrenorul clubului legendar pleacă de la echipă: ”Vreau să mă concentrez pe ultimele opt meciuri!”
„Îi face un mare rău băiatului pentru că îl tot laudă. Exagerează prea mult!” . Gică Hagi, taxat de fostul mare fotbalist al Stelei „Îi face un mare rău băiatului pentru că îl tot laudă. Exagerează prea mult!” . Gică Hagi, taxat de fostul mare fotbalist al Stelei
VIDEO | Corvinul Hunedoara - Gloria Buzău 1-1. Egal în primul meci din play-off-ul Ligii 2 şi un super gol de la mare distanţă VIDEO | Corvinul Hunedoara - Gloria Buzău 1-1. Egal în primul meci din play-off-ul Ligii 2 şi un super gol de la mare distanţă

VIDEO | Campioana Europei, OUT din Liga Campionilor! Victorie amară cu PSG. Lipsa celor 11 jucători s-a simţit

Champions League Publicat pe 14 apr 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38107/20112250/2/psg-bayern.jpg

PSG s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor, chiar dacă a trăit periculos returul de pe teren propriu, cu Bayern Munchen. Bavarezii au venit fără 11 jucători în capitala Franţei, dar au făcut faţă destul de bine. Nu a fost însă suficient pentru accederea în faza următoare, chiar dacă au câştigat cu 1-0.

A fost insuficient scorul, pentru că în tur, în Germania, PSG s-a impus cu 3-2. Singura reuşită a returului a fost semnată de Moting, în minutul 40. În prima repriză, parizienii au avut foarte multe şanse bune de a marca, prin Mbappe şi Neymar, în special. Chiar au lovit de trei ori bara.

Partea a doua a fost abordată cu mai multă prudenţă de PSG, dar Bayern Munchen, chiar dacă a avut posesia, nu a mai putut marca.

PSG şi Chelsea sunt primele calificate în semifinalele Ligii Campionilor, în acest sezon. Englezii au pierdut returul de acasă cu Porto, tot cu scorul de 1-0, dar merg mai departe datorită victorie din tur, 2-0.


PSG - Bayern Munchen 0-1 (Moting 40) 

Echipele de start: 

  • PSG: Navas – Dagba, Danilo, Kimpembe (C), Diallo – Gueye, Paredes – Di Maria, Neymar, Draxler - Mbappe
    Rezevere: Rico, Saidani – Kehrer, Verratti, Rafinha, Kean, Sarabia, Herrera, Florenzi, Bakker, Pembele, Nagera
    Antrenor: Mauricio Pochettino
  • Bayern Munchen: Neuer (C) – Pavard, Boateng, Hernandez, Davies – Kimmich, Alaba – Sane, Muller, Coman - Moting
    Rezerve: Nubel – Javi Martinez, Sarr, Nianzou, Musiala, Stanisic, Ziaser
    Antrenor: Hansi Flick

Min. 90+4: Final de meci. PSG merge mai departe în competiţie. 

Min. 90+2: Neymar face o fază superbă, în viteză, pare că scapă singur cu Neuer, dar Hernandez revine foarte bine şi trimite în corner.

Min. 82: Sane îşi ridiculizează adversarii şi dă un şut-centrare din dreapta, dar execuţia nu prinde cadrul porţii şi nici nu e ajunsă de vreunul din colegii lui. Se joacă pe contre în ultimele 10 minute.

Min. 78: Mbappe marchează, dar golul e anulat pe motiv de offside. Decizia e una corectă, conform reluărilor.

Min. 69: PSG e prudentă în aceste minute, ştie că un gol primit o poate costa calificarea în semifinale. Bayern încearcă să forţeze, dar până acum nu îi iese mare lucru. Sane e cel mai periculos om al campioanei din Bundesliga.

Min. 53: Ratare rarisimă pentru PSG, pe axa Mbappe – Di Maria – Neymar. Di Maria îi pasează în faţa porţii brazilianului, dar acesta nu ajunge la balon, deşi încearcă să trimită în poartă prin alunecare.

Min. 46: Începe partea a doua. 

Min. 45+ 2: Final de primă repriză la Paris. Bayern conduce cu 1-0. La general e 3-3, iar la acest scor gazdele merg mai departe, datorită golurilor marcate în deplasare.

Min. 44: PSG e în corzi. Alaba trage violent de la distanţă, Navas intervine bine şi scoate în corner. Apoi, faza fixă e irosită rapid.

Min. 40: GOOOL Bayern! După bara lui Neymar, Moting marchează cu capul pentru nemţi, după un şut al lui Alaba respins de Navas.

Min. 39: Neymar loveşte din nou bara! Brazilianul nu e în stare să îl învingă pe portarul bavarezilor, deşi rămâne singur cu el. La fază a contribuit şi Mbappe.

Min. 37: Fază individuală de excepţie a lui Neymar! Trage în transversală de la marginea careului. Dacă dădea pe poartă, era gol. Neuer n-are reacţie.

Min. 34: Mbappe iese din nou la rampă. Trage din interiorul careului, lateral dreapta, de 13 metri, dar balonul e respins în bară de Neuer şi iese de pe cadrul porţii.

Min. 25: Fază superbă de atac a lui Bayern. Moting îi pasează cu călcâiul lui Sane, care trage pe lângă de la marginea careului puţin pe lângă. La faza imediat următoare, Kimmich îşi încearcă şi el şansa de la distanţă, dar şi execuţia sa trece pe lângă.

  

Min. 19: PSG cedează iniţiativa, lasă Bayern Munchen să aibă posesia. Parizienii stau bine în teren, bavarezii abia intră în 20-ul advers.

Min. 10: La Bayern se simte absenţa celor 11 jucători. Şi pe foaia de joc e sesizabil acest aspect, bavarezii nu au completat foaia cu rezervele. 

 

Min. 3: Prima ocazie pentru PSG. Mbappe scapă în flancul drept, dar trage dintr-un unghi dificil pe lângă poartă.

Min. 1: Începe meciul! 


Cei de la PSG au reuşit să se impună pe terenul baverezilor cu 3-2, într-un meci afectat grav de frig şi lapoviţă. Bayern are două mari problemi: lipsa lui Lewandowski şi forma slabă a jucătorilor din compertimentul ofensiv, care sâmbătă au marcat doar un gol, în remiza cu Union Berlin, 1-1.

În schimb, parizienii au un apetit ofensiv uriaş şi abordează manşa retur cu moralul turat la maxim. Echipa pregătită de Mauricio Pochettino s-a impus în ultima etapă din Ligue 1 cu un categori 4-1 pe terenul lui Strasbourg.

Au dominat copios, dar degeaba

Bayern Munchen a pierdut un meci pe care l-a dominat în tur! Raportul ocaziilor de gol a fost 31-6, iar cel al şuturilor pe poartă 12-4. Totodată, bavarezii au avut o posesie a mingii de 60%.

Nemţii au suferit prima înfrângere pe teren propriu din noiembrie 2019 încoace, în Liga Campionilor. Eroul partidei a fost Mbappe, care a reuşit o ”dublă” şi a atins săptămâna trecută mai multe borne importante.

  • Într-un clasament al celor mai buni marcatori francezi în fazele eliminatorii ale UCL, Kylian Mbappe a urcat pe locul 2, cu 13 goluri, după Karim Benzema (19 goluri) şi înaintea lui Thierry Henry (12).
  • Atacantul francez are 7 goluri şi 3 pase decisive în 8 meciuri pentru PSG în Liga Campionilor, fiind al doilea marcator al competiţiei, după Erling Haaland de la Borussia Dortmund (10 goluri).
  • Mbappe a egalat recordul de goluri marcate de către un jucător francez într-un sezon de Liga Campionilor – 8. Acum, starul de la PSG are şansa să depăşească performanţele reuşite de către Wissam Ben Yedder (sezonul 2017-2018) şi David Trezeguet (2001-2002).

Echipele probabile:

PSG: Navas; Dagba, Pereira, Kimpembe, Diallo; Gueye, Paredes; Di Maria, Neymar, Draxler; Mbappe
Bayern: Neuer; Pavard, Boateng, Alaba, Davies; Kimmich, Martinez; Sane, Muller, Coman; Choupo-Moting

mail-share icon Email
viewscnt