Ultima oră
Adunarea Generală a Federaţiei Române de Fotbal va avea loc la 4 iunie. Deciziile Comitetului Executiv Adunarea Generală a Federaţiei Române de Fotbal va avea loc la 4 iunie. Deciziile Comitetului Executiv
Alex Mitriţă, cerut în lotul pentru EURO 2024. ”A demonstrat că are calitate” Alex Mitriţă, cerut în lotul pentru EURO 2024. ”A demonstrat că are calitate”
VIDEO | ”U” Cluj - Poli Iaşi 0-0, în direct la Prima Sport 1! Primă repriză fară ocazii importante VIDEO | ”U” Cluj - Poli Iaşi 0-0, în direct la Prima Sport 1! Primă repriză fară ocazii importante
”O imagine şi un moment care nu mă caracterizează”. Bogdan Andone, reacţie fair-play, după ieşirea nervoasă din meciul cu Dinamo ”O imagine şi un moment care nu mă caracterizează”. Bogdan Andone, reacţie fair-play, după ieşirea nervoasă din meciul cu Dinamo
România, pe locul 7 după prima subdiviziune, la europeanul de la Rimini România, pe locul 7 după prima subdiviziune, la europeanul de la Rimini
Lovitură dată de FCSB! Jucătorul va semna pentru un salariu anual de aproape 500.000 de euro Lovitură dată de FCSB! Jucătorul va semna pentru un salariu anual de aproape 500.000 de euro

VIDEO | PSG – Manchester City 1-2, în semifinalele Ligii Campionilor. Englezii au jucat perfect în repriza a doua şi au întors scorul

Champions League Publicat pe 28 apr 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38107/20141372/14/profimedia-0608400708.jpg

Manchester City este favorită să ajungă în finala Ligii Campionilor, după succesul de la Paris cu PSG, scor 2-1, în manşa tur a semifinalelor, în direct pe Look Sport+ şi Look 4K. Au fost două reprize diametral opuse: parizienii au controlat primele 45 de minute, apoi englezii au jucat aproape fără greşeală în actul secund.

Idrissa Gueye a fost eroul negativ al meciului, fiind eliminat în minutul 77, după o intrare horror asupra lui Ilkay Gundogan.

Apărarea lui PSG a greşit la ambele goluri înscrise de Manchester City. Mai întâi, portarul Keylor Navas a judecat greşit o centrare din partea lui Kevin De Bruyne, în minutul 64, lăsând mingea să intre în poartă.

În minutul 71, Ryad Mahrez a şutat prin zidul gazdelor, din lovitură liberă de la 18 metri.

Partida retur este programată pe 4 mai, de la ora 22:00, la Manchester, în direct pe Look Sport+.


PSG - Manchester City 1-2 (Marquinhos 15' / De Bruyne 65', Mahrez 71'), pe Look Sport+ / Look 4K

  • PSG: Navas – Bakker, Kimpembe, Marquinhos (cpt), Florenzi – Paredes (Herrera 83'), Verratti, Gueye – Di Maria (Danilo 80'), Neymar, Mbappe.
  • Manchester City: Ederson – Walker, Ruben Dias, Stones, Cancelo (Zinchenko 61') – Gundogan, Rodri, De Bruyne (cpt) – Foden, Bernardo Silva, Mahrez.

Min. 90+3: S-a încheiat meciul! 

Min. 86: Cartonaş galben pentru Kevin De Bruyne (Manchester City), pentru o intrare dură! Jucătorii de la PSG protestează vehement şi cer eliminarea mijlocaşului belgian. Germanul Felix Brych nu este avertizat de sistemul VAR.

Min. 83: Schimbare la PSG! A ieşit Paredes, a intrat Ander Herrera.

Min. 80: Schimbare la PSG! A ieşit Di Maria, a intrat Danilo.

Min. 78: Cartonaş roşu pentru Idrissa Gueye (PSG), pentru o intrare oribilă asupra lui Gundogan, care primeşte îngrijiri medicale.

Min. 74: Cartonaş galben pentru Neymar (PSG)!

Min. 71: GOL pentru Manchester City! 1-2! Mahrez a înscris din lovitură liberă de la 18 metri. Mingea a trecut prin zidul parizienilor.

Min. 70: Cartonaş galben pentru Paredes (PSG)!

Min. 65: GOL pentru Manchester City! 1-1! A înscris Kevin De Bruyne, după eroarea imensă a portarul Navas. De Bruyne a centrat cu efect în careu, iar portarul costarican a lăsat mingea să intre în poartă.

Min. 64: Ocazie pentru Manchester City! Walker a pătruns excelent în careu şi a centrat în 6 metri, dar Marquinhos a respins mingea în corner din faţa lui De Bruyne.

Min. 61: Schimbare la Manchester City! A ieşit Joao Cancelo, a intrat Zinchenko.

Min. 61: Ocazie pentru Manchester City! Kevin De Bruyne a încercat o foarfecă din careu, dar mingea s-a dus peste poartă.

Min. 55: Ocazie mare pentru PSG! Mbappe l-a ridiculizat în careu pe Stones şi a centrat în faţa porţii pentru Verratti, care nu a reuşit să intercepteze mingea.

Min. 46: A început repriza a doua! Nicio schimbare în cele două echipe!

Min. 45+1: S-a încheiat prima repriză! 1-0 pentru parizieni!

Min. 41: Ocazie mare pentru Manchester City! Foden a primit mingea în centrul careului, în poziţie ideală, dar a şutat pe direcţia portarului Keylor Navas, care a respins mingea.

Min. 40: PSG a cerut penalty, după un contact în careu între Neymar şi Walker. Pe reluare se poate observa că atacantul brazilian a fost împins, într-un moment în care avea prim-planul fazei, în careul de 6 metri.

Min. 34: Ocazie pentru PSG! Bakker a primit o pasă de la Mbappe în careu, dar şutul său a fost blocat de către Ruben Dias.

Min. 31: Ocazie pentru Manchester City! După o degajare greşită a portarul Navas, Mahrez a trimis o lovitură de cap din careu, dar Marquinhos a respins mingea din faţa porţii.

Min. 30: Cartonaş galben pentru Cancelo (Manchester City)!

Min. 27: Ocazie pentru PSG! În urma unui corner, Paredes a trimis mingea pe lângă vinclul porţii, cu o lovitură de cap.

Min. 21: Ocazie pentru Manchester City! Bernardo Silva a urmărit o centrare în careu, reuşind să şuteze la colţul scurt, din unghi, dar portarul Keylor Navas a respins mingea în corner.

Min. 15: GOL pentru PSG! 1-0! A înscris Marquinhos, cu o lovitură de cap, în urma unui corner executat de Angel Di Maria.

Min. 13: Ocazie pentru PSG! Neymar a combinat cu Verratti, apoi a şutat din marginea careului, dar portarul Ederson a respins mingea în corner.

Min. 12: Ocazie pentru PSG! Florenzi a şutat puternic de la marginea careului, dar Rodri a blocat mingea.

Min. 2: Ocazie pentru PSG! Pe contraatac, Mbappe i-a pasat lui Neymar, care a şutat slab din careu.

UPDATE 22:00 A început meciul de la Paris.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38107/20141372/4/minge.jpg

UPDATE 20:30 Neymar şi Angel Di Maria, jucătorii imprevizibili care pot face spectacol în această seară!

 

UPDATE 20:00 Phil Foden (Manchester City) este abia al doilea jucător U21 care a reuşit să înscrie în ambele manşe din sferturile de finală ale Ligii Campionilor (cu Borussia Dortmund), în istoria competiţiei.

UPDATE 19:00 În februarie 2017, Kylian Mbappe juca primul meci ca titular în Liga Campionilor, pentru AS Monaco, într-un meci cu Manchester City. Francezul reuşea atunci să înscrie primul gol în competiţie.


PSG şi Manchester City se întâlnesc în turul semifinalelor Ligii Campionilor, miercuri de la 22:00, pe Look Sport+. Confruntarea este prima dintre cele două din sezonul 2015/ 2016 al Ligii Campionilor, când se întâlneau în faza sferturilor de finală.

  • Arbitrul german Felix Brych va conduce la centru meciul partida. El va fi ajutat de conaţionalii săi Mark Borsch şi Stefan Lupp. Rezervă va fi Daniel Siebert, iar în camera video se vor afla Marco Fritz şi Bastian Dankert.

În sferturile actualei ediţii, PSG a trecut de Bayern Munchen, după 3-3 la general, dar cu goluri mai multe marcate în deplasare, în timp ce Manchester City a dispus de Borussia Dortmund, cu 4-2 după cele două manşe.

Probleme de efectiv pentru PSG. Prezenţa lui Mbappe, sub semnul întrebării 

Înaintea confruntării directe, ambele au câştigat disputele în care au fost implicate. Parizienii au trecut de Metz, în Ligue 1, cu 3-1, în timp ce ”cetăţenii” au învins Tottehnam în EFL Cup. La prima vedere, favorită e Manchester City, mai ales că PSG se confruntă cu ceva probleme de efectiv.

Bernat, Letellier, Marquinhos şi Rafinha nu vor evolua sigur, dar situaţia face ca Mbappe să se confrunte şi el cu anumite probleme medicale, prezenţa sa fiind pusă sub semnul întrebării. Deocamdată, Pochettino nu ştie dacă va putea conta pe campionul mondial. În ultimul moment va afla, de la stafful medical, dacă Mbappe va fi apt şi poate fi aruncat în luptă.

Manchester City s-a retras din Super Liga Campionilor; PSG nu s-a alăturat proiectului

Echipele care iniţial voiau să participe la Super Liga Europei continuă să se retragă din proiect. Recent a venit rândul italienilor de la Inter Milano să iasă din competiţia care nici măcar nu a început. Iniţial, Manchester City, Manchester United, Arsenal, Liverpool, Chelsea, Tottenham, AC Milan şi Atletico Madrid au spus şi ele ”pas”.

În plin scandal legat de proiectul independent al unei Super Ligii Europei, UEFA a aprobat, noul format al Ligii Campionilor, valabil din 2024, care prevede creşterea numărului de echipe participante de la 32 la 36.

UEFA nu a dat înapoi şi Comitetul Executiv al forului a adoptat noua formulă a Ligii Campionilor, chiar dacă 12 mari cluburi europene ameninţă să creeze o Supe Ligă aproape închisă. Viitorul Ligii Campionilor se va baza pe 36 de cluburi la început (în loc de 32), împărţite în patru urne de câte nouă echipe, pentru a juca un fel de mini-campionat.

Cele patru ţări ”mari” din fotbalul european (Anglia, Spania, Germania şi Italia) păstrează patru echipe calificate automat. Franţa (în prezent a cincea naţiune europeană) va avea trei locuri garantate (faţă de două), ceea ce pretindea de mult timp, în timp ce câştigătoara LC şi cea a Ligii Europa din sezonul anterior vor fi calificate automat.

Echipele probabile:

  • PSG: Navas – Florenzi, Kehrer, Kimbempe, Kurzawa – Herrera, Paredes, Verratti – Sarabia, Icardi, Neymar  
  • Manchester City: Ederson – Walker, Stones, Dias, Zinchenko – De Bruyne, Rodri, Gundogan – Mahrez, Silva, Foden

 

 

 

 

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri