Ultima oră
ULTIMĂ ORĂ | Partida Dinamo - Petrolul se va juca cu spectatori în tribune ULTIMĂ ORĂ | Partida Dinamo - Petrolul se va juca cu spectatori în tribune
Tenis de masă: Bernadette Szocs s-a calificat în sferturi la WTT Champions Incheon 2024. Elisabeta Samara s-a oprit în optimi Tenis de masă: Bernadette Szocs s-a calificat în sferturi la WTT Champions Incheon 2024. Elisabeta Samara s-a oprit în optimi
Vestea momentul în fotbalul românesc! Internaţionalul român, direct la un grand din Bundesliga: ”Oferta a fost este pe masă!”

Vestea momentul în fotbalul românesc! Internaţionalul român, direct la un grand din Bundesliga: ”Oferta a fost este pe masă!”
Antrenorul lui Leicester, demis după o aventură cu o jucătoare Antrenorul lui Leicester, demis după o aventură cu o jucătoare
Blestemul accidentărilor continuă la FCSB! „Roş-albaştri” au mai pierdut un jucător important înaintea partidei cu Farul Blestemul accidentărilor continuă la FCSB! „Roş-albaştri” au mai pierdut un jucător important înaintea partidei cu Farul
Novak Djokovic nu ştie încă numele viitorului său antrenor: ”Nu am o idee precisă şi nu ştiu dacă va exista vreunul!”

Novak Djokovic nu ştie încă numele viitorului său antrenor: ”Nu am o idee precisă şi nu ştiu dacă va exista vreunul!”

VIDEO | Radu Banciu, despre calitatea lui Diego care se întorcea ca un bumerang: "Ăsta era Maradona! A fost 60 de ani Diego Maradona şi asta evident că era insuportabil"

Emisiuni Publicat pe 27 nov 2020
mail-share icon Email


Radu Banciu s-a folosit, în ediţia de vineri a emisiunii Fotbal All Inclusive, de o anecdotă dezvăluită de L'Equipe pentru a explica pe larg cum era privit Diego Maradona de către jucătorii naţionalei Argentinei în vremea în care ocupa funcţia de selecţioner al "pumelor".
 
Realizatorul TV susţine că adevărata cheie a caracterului lui El Pipe de Oro stă în simplitatea discursului. Una care la început pătrunde şi emoţionează până la lacrimi, apoi, odată cu repetarea, funcţionează ca un bumerang:
 
"Când a ajuns selecţionerul naţionalei Argentinei, Diego Maradona a avut şi visul ăsta, i-a adunat pe jucători în vestiar şi a început să le vorbească despre patrie. Le-a vorbit despre frumuseţile Argentinei, despre războaie, despre eroii săi, chiar şi despre Malvine, care este un teritoriu sacru pentru Argentina. Jucătorii l-au ascultat şi au început să plângă. Cei care au văzut documentarul Netflix despre Maradona la Sinaloa şi-au dat seama că el avea un discurs frust, dintr-o bucată, dar care aduna în jurul lui. Era discursul unui om simplu, evident că modul în care se exprima degaja respect. Când l-au auzit prima dată, jucătorii naţionalei Argentinei au izbucnit în plâns. Şi au intrat pe teren înghiţindu-şi mucii, scrie cotidianul L'Equipe, pentru că luptau pentru Diego.
 
Ei bine, a venit al doilea meci condus de Maradona de pe bancă. A oferit acelaşi discurs în vestiar. Jucătorii au plâns, pentru că discursul era la fel de emoţionant, dar nu au mai plâns la fel ca prima dată. Au intrat pe teren fără să-şi mai înghită mucii, dar cu ideea că joacă pentru Diego.
 
A treia oară, Maradona le-a vorbit despre patrie, despre frumuseţile Argentinei, despre războaie şi despre Malvine. Jucătorii nu au mai plâns, s-au uitat unii la alţii, fără să-i audă Diego, şi au zis "domne, parcă ar putea să ne spună şi altceva". Şi au intrat pe teren puţin tulburaţi că Diego Maradona a venit cu acelaşi discurs pentru a treia oară. Ăsta era Maradona! Care nu încerca să-l facă pe Cruyff, care era un tip cerebral, un jucător care se gândea la colectiv şi la viitorul copiilor noştri. Maradona nu s-a gândit nici la el însuşi. A fost 60 de ani Diego Maradona şi asta evident că era insuportabil", a spus Banciu despre Maradona, vineri, în direct la Look Sport+.
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Emisiuni

Ultimele articole Toate articolele