Ultima oră
VIDEO | Corvinul - Mioveni, în direct la Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Gazdele au marcat de două ori în trei minute VIDEO | Corvinul - Mioveni, în direct la Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Gazdele au marcat de două ori în trei minute
Cine va arbitra partida care poate decide campioana din Superliga, Sepsi - Universitatea Craiova Cine va arbitra partida care poate decide campioana din Superliga, Sepsi - Universitatea Craiova
Max Verstappen, de neoprit! A câştigat cursa sprint şi apoi şi calificările la Grand Prix-ul Chinei Max Verstappen, de neoprit! A câştigat cursa sprint şi apoi şi calificările la Grand Prix-ul Chinei
Ar putea fi primul transfer a lui Dan Petrescu la CFR Cluj. „Va juca din vară la CFR” Ar putea fi primul transfer a lui Dan Petrescu la CFR Cluj. „Va juca din vară la CFR”
Decizia luată de FIFA care i-ar afecta pe agenţi! "Cea mai mare parte a acestor bani pleacă din fotbal" Decizia luată de FIFA care i-ar afecta pe agenţi! "Cea mai mare parte a acestor bani pleacă din fotbal"
VIDEO | FCSB - Rapid, ASTĂZI, de la 20:30, în direct la Prima Sport 1! Derby-ul ce le poate aduce titlul „roş-albaştrilor”. Echipele probabile! VIDEO | FCSB - Rapid, ASTĂZI, de la 20:30, în direct la Prima Sport 1! Derby-ul ce le poate aduce titlul „roş-albaştrilor”. Echipele probabile!

VIDEO | Rapid câştigă fără probleme derby-ul din play-out cu Dinamo. Giuleştenii, succes cu 3-1

Rapid Publicat pe 13 mar 2022
mail-share icon Email

 

//i0.1616.ro/media/581/3142/38244/20632481/1/rapid-dinamo.jpg

FC Rapid a învins, duminică seară, la Mioveni, cu scorul de 3-1 (3-1), echipa Dinamo, într-un meci din prima etapă a play-out-ului Ligii 1. Au marcat Ioniţă ‘3, Kait ‘8 şi Bălan ‘30 pentru învingători, respectiv Morar ’11 pentru Dinamo, echipă la care tocmai ce a revenit pe bancă tehnicianul Dusan Uhrin Jr.

  • 1-0, min. 3: Ioniţă a deschis scorul cu un şut la colţul lung.

  • 2-0, min. 8: Kait a împins mingea în plasă, după un corner.

  • 2-1, min. 11: Morar a marcat din careu, după o lovitură liberă executată de Torje.

  • 3-1, min 30: Bălan a înscris din lovitură liberă

Echipele de utilizate:

  • Rapid: H. Moldovan – Belu-Iordache, Săpunaru, Dr. Grigore, Morais – Kait, Albu – Al. Ioniţă II (Sefer ’72), Moise, R. Ilie (Marzouk ’89) – Ad. Bălan (Carnat ’72). Antrenor: Adrian Mutu
  • Dinamo: Figueiredo – De Moura, Ehmann, Aloe, A. Radu – Carp (Irobiso ’46) – Torje, J. Rodriguez, Pierret, Grădinaru – Morar (Mihaiu ’82). Antrenor: Dusan Uhrin Jr.

Partida FC Botoşani – Gaz Metan Mediaş se va disputa luni, de la ora 18.00.

Clasamentul play-out-ului: 1. UTA Arad – 23 de puncte, 2. FC Rapid – 23, 3. Sepsi – 23, 4. FC Botoşani – 23, 5. Chindia Târgovişte – 19, 6. U Craiova 1948 – 18, 7. CS Mioveni – 15, 8. FC Dinamo – 9, 9. Academica Clinceni – 7, 10. Gaz Metan Mediaş – 1.


Rapid - Dinamo 3-1 (Ioniţă 3; Kait 8; Bălan 30 / Morar 11)

Echipele de start: 

  • Rapid: H. Moldovan - Belu-Iordache, Săpunaru, Dr. Grigore, Morais - Kait, Albu - Al. Ioniţă II, Moise, R. Ilie - Ad. Bălan
    Rezerve: Drăghia, Acuna, Dandea, Goge, Stahl, Carnat, Pănoiu, Sefer, Marzouk
  • Dinamo: Figueiredo - De Moura, Ehmann, Aloe, A. Radu - Carp - Torje, J. Rodriguez, Pierret, Grădinaru - Morar
    Rezerve: Eşanu, R. Grigore, Giafer, Buleică, Bani, V. Borcea, Mihaiu, Măgureanu, Irobiso

Min. 90+3: Final de meci, Rapid se impune cu 3-1.

Min. 79: Prima mare ocazie din această repriză. Rareş Ilie îi pasează lui Carnat, dar acesta trage modest din careu şi Figueiredo respinge.

Min. 76: Multe greşeli de pasare, joc slab, echipele par obosite. Erori de începători la mijlocul terenului. 

Min. 67: Torje bate o lovitură liberă de la 20 de metri, dar în zid. Fără ocazii importante de gol în această a doua repriză.

Min. 61: Ritm scăzut de joc, la fel ca în meciul din sezonul regular, pe Arena Naţională. Rapid ţine de rezultat, nu mai forţează, în timp ce Dinamo pasează previzibil.

Min. 48: Prima ocazie a părţii a doua aparţine Rapidului. Un şut al lui Moise din lovitură liberă loveşte zidul şi iese în corner. Faza de la colţul terenului nu aduce nimic periculos.

Min. 46: Începe repriza a doua. 

Min. 45: Pauză la Mioveni, Rapid are 3-1.

Min. 39: Rapid pasează bine şi este din nou aproape de gol. Ilie se distrează în flancul stâng al lui Dinamo, intră în careu, dar e blocat în ultimul moment de portarul Figueiredo.

Min. 30: GOOOL Rapid! Adrian Bălan marchează dintr-o lovitură liberă de la aproximativ 30 de metri. Portarul lui Dinamo nu intuieşte direcţia execuţiei.

Min. 22: Rapid e în continuare prima la posesie, dar apărarea lui Dinamo se reglează şi nu mai oferă spaţiile din primele minute. Echipa lui Uhrin se mulţumeşte doar să arunce baloane lungi pe oamenii de atac.

Min. 13: Meci încins la Mioveni, Dinamo prinde curaj după golul lui Morar. Ritmul de joc e unul ridicat.

Min. 11: GOOOL Dinamo! Vlad Morar înscrie cu un şut din careu, după o lovitură liberă bătută repede.

Min. 8: GOOOL Rapid! Rapid domină, Dinamo iese cu greu din propria jumătate. Kait marchează în urma unei lovituri de colţ.

Min. 3: GOOOL Rapid! Alexandru Ioniţă marchează, apărarea lui Dinamo e întrecută extrem de uşor.

Min. 1: Începe partida de la Mioveni! 


Cele două se întâlnesc relativ repede, la scurt timp după ce s-au înfruntat în returul sezonului regular din Casa Liga 1. La 26 februarie, Rapid şi Dinamo au remizat pe Arena Naţională, scor 1-1. În turul sezonului regular, rezultatul a fost acelaşi, 1-1, în ”Ştefan cel Mare”.

În privinţa locurilor de pe care încep Rapid şi Dinamo play-out-ul, sunt pe locul 2, cu 20 de puncte, respectiv poziţia a 8-a, cu 9 puncte. Rapid se va lupta, probabil, pentru prinderea unui loc de baraj pentru cupele europene, în timp ce Dinamo va încerca să evite locurile de baraj pntru retrogradare.

În ultima rundă din sezonul regular, giuleştenii au învins Academica Clinceni cu 1-0, în timp ce ”câinii roşii” au cedat cu 1-4 pe terenul campioanei CFR Cluj.

Ivan Pesic, aproape de revenirea la Dinamo!

Ivan Pesic este prima mutare pregătită de Dusan Uhrin după revenirea la Dinamo! Mijlocaşul de 29 de ani este liber de contract, iar Uhrin a intrat, se pare, în negocieri cu el. Mai mult, mijlocaşul ş-ar fi dat deja acordul pentu a se întoarce la Dinamo, de unde a plecat în ianuarie 2020.

Contactat de Dinamo, Ivan Pesic a spus că e dispus să revină în ”Ştefan cel Mare”, conform ProSport, iar în zilele următoare vor începe şi discuţiile cu privire la contract, durată, salariu şi bonusuri.

Ivan Pesic este liber de contract de zilele trecute, după ce a reziliat cu Vorskla Poltava. El a mai jucat la Dinamo din ianuarie 2018, când a fost adus pentru 50.000 de euro de la Hajduk Split, dar în februarie anul următor a fost împrumutat în Kazakhstan, la Shakhter Karaganda. În ianuarie 2020 a plecat definitiv de la Dinamo.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Rapid

Ultimele articole Toate articolele