Ultima oră
LIVE BLOG EURO 2020, ziua 13 | Grupa E: Suedia - Polonia şi Slovacia - Spania, de la ora 19:00. Nordicii sunt calificaţi, polonezii şi Furia Roja au doar varianta victoriei
LIVE BLOG EURO 2020, ziua 13 | Grupa E: Suedia - Polonia şi Slovacia - Spania, de la ora 19:00. Nordicii sunt calificaţi, polonezii şi Furia Roja au doar varianta victoriei
Alegerea surprinzătoare a lui Miodrag Belodedici dintre CSA Steaua şi FCSB: ”Unii au râs!” Alegerea surprinzătoare a lui Miodrag Belodedici dintre CSA Steaua şi FCSB: ”Unii au râs!”
Parma nici nu concepe să renunţe la Man şi Mihăilă. Ribalta: “Noi decidem cine rămâne şi cine pleacă” Parma nici nu concepe să renunţe la Man şi Mihăilă. Ribalta: “Noi decidem cine rămâne şi cine pleacă”
Florin Tănase pleacă de la FCSB doar pentru 4.5 milioane de euro! Anunţul lui Becali Florin Tănase pleacă de la FCSB doar pentru 4.5 milioane de euro! Anunţul lui Becali
LIVE BLOG EURO 2020, ziua 13 | Grupa F: Germania - Ungaria şi Portugalia - Franţa, de la 22:00. Aflăm cine vine pe Arena Naţională în optimi LIVE BLOG EURO 2020, ziua 13 | Grupa F: Germania - Ungaria şi Portugalia - Franţa, de la 22:00. Aflăm cine vine pe Arena Naţională în optimi
VIDEO | Daniel Opriţa a anunţat programul Stelei pentru perioada următoare şi planul privind transferurile. "Acolo ducem lipsă" VIDEO | Daniel Opriţa a anunţat programul Stelei pentru perioada următoare şi planul privind transferurile. "Acolo ducem lipsă"

VIDEO | Răzvan Raţ, despre certurile primite din partea lui Mircea Lucescu: "Vedeam roşu în faţa ochilor. Îi era mai uşor să-şi verse nervii pe mine"

Emisiuni Publicat pe 9 mar 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38225/20056044/1/razvan-rat-123.jpg

Prezent în studioul Look Sport LIVE, Răzvan Raţ a vorbit despre perioada de la Şahtior şi a vorbit la superlativ despre Mircea Lucescu, tehnicianul alături de care a avut cele mai mari performanţe ale carierei.

Raţ recunoaşte că a fost certat adesea de Il Luce şi că în multe momente era foarte deranjat de această situaţie, dar acum îi dă dreptate tehnicianului de 75 de ani pentru momentele în care îl critica.

Fostul fundaş stânga al naţionalei a comentat şi decizia lui Lucescu de a o prelua pe Dinamo Kiev, precizând că misiunea antrenorului e una acum mult mai dificilă.

"Parcă e neschimbat (n.r. Mircea Lucescu). Arăta la fel şi când era antrenorul meu. Faptul că e în activitate, în mijlocul unei echipe tinere, el se hrăneşte cu această energie şi e foarte conştient de acest lucru. Atâta timp cât are această energie, eu cred că va mai antrena mult timp.

Nu mă gândeam că va ajunge la Dinamo Kiev. Nu am crezut nici când a fost anunţat oficial... Reacţia fanilor e simplu de explicat: pentru ultraşii lui Dinamo Kiev, Mircea Lucescu înseamnă Şahtior, punct! Şi de aici pleacă totul.

E greu să realizeze şi acolo ce a făcut la Şahtior pentru că lotul lui Dinamo nu e comparabil cu ce aveam noi în 2009 la Şahtior, aşa că mi-e greu să cred că (n..r. va reuşi). Plus că în Europa League sunt acum echipe extrem, extrem de puternice. Poate să ia titlul în Ucraina, dar la nivel european e greu...

(n.r. Ce a învăţat de la Mircea Lucescu) O frază foarte simplă: Într-un grup, libertatea ta se termină când începe libertatea celuilalt. Asta se traduce simplu: eşti într-un cantonament sau în cameră cu un coleg şi poţi face ce vrei, atâta timp cât nu-ţi deranjezi colegul"
, a declarat Răzvan Raţ la Look Sport LIVE.

"Vedeam roşu în faţa ochilor!"

Raţ spune că de multe ori era "urecheat" de Mircea Lucescu şi pentru că tehnicianului îi era mai uşor să-l certe, ţinând cont că vorbeau aceeaşi limbă. "Îi era mai greu să critice în rusă", se amuză acum Raţ.

"Da (n.r. era mereu cu ochii pe mine). Îi era uşor să mă certe în româneşte. S-a întâmplat, dar în momentul în care eram în teren vedeam roşu, am avut multe momente în care nu-i dădeam dreptate şi reacţionam. Acum, când m-am lăsat, vezi altfel şi îţi dai seama că de pe bancă se vede altfel. Într-adevăr, îi era 100% mai uşor să spună unele lucruri în româneşte decât în rusă. Putea să-şi verse nervii.

Nu am primit nicio amendă de la el, pentru că am fost un jucător disciplinat. N-am avut probleme să fug din cantonament sau să nu ajung la antrenamente
", a povestit Raţ la Look Sport LIVE, în direct pe Look Sport+.

Matinalul Look Sport LIVE este în direct pe Look Sport+ şi online, în fiecare dimineaţă, de la 10:15. De luni până vineri, Eduard Zelgin îţi aduce cele mai fresh informaţii din lumea sportului.

mail-share icon Email
viewscnt

Emisiuni

Ultimele articole Toate articolele