Ultima oră
”Cum să ieşi aşa? Ai doi metri”. Ştefan Târnovanu a gafat, iar Gigi Becali a reacţionat ferm! ”Cum să ieşi aşa? Ai doi metri”. Ştefan Târnovanu a gafat, iar Gigi Becali a reacţionat ferm!
VIDEO | Atalanta, demonstraţie de forţă la returul cu Fiorentina şi calificare în finala Coppa Italia VIDEO | Atalanta, demonstraţie de forţă la returul cu Fiorentina şi calificare în finala Coppa Italia
VIDEO | Everton - Liverpool 2-0. ”Cormoranii” pot cădea pe 3 în Premier League VIDEO | Everton - Liverpool 2-0. ”Cormoranii” pot cădea pe 3 în Premier League
VIDEO | ”Este important că am câştigat un punct”. Charalambous încă nu este campion VIDEO | ”Este important că am câştigat un punct”. Charalambous încă nu este campion
VIDEO | Târnovanu, foarte afectat de gafa cu Sepsi: ”Amânăm titlul din cauza mea” VIDEO | Târnovanu, foarte afectat de gafa cu Sepsi: ”Amânăm titlul din cauza mea”
VIDEO | Florinel Coman a rezistat mai puţin de jumătate de repriză: ”Sper să nu am nicio problemă” VIDEO | Florinel Coman a rezistat mai puţin de jumătate de repriză: ”Sper să nu am nicio problemă”

VIDEO REZUMAT | Backa Topola - FCSB 6-6 (4-5 după penaltyuri) Apărăăă Duca(da)n! FCSB e în turul trei preliminar al Europa League, după un meci antologic, cu 21 de goluri, cu Backa Topola

Europa League Publicat pe 17 sep 2020
mail-share icon Email

Meci antologic în preliminariile Europa League. FCSB a trecut la loviturile de departajare de cei de la Backa Topola. A fost 4-4, după timpul regulamentar şi 6-6, după 120 de minute.

Echipa improvizată a lui Mihai Pintilii a rezistat într-o partidă antologică, care va rămâne în istoria cupelor europene. Topola a avut 2-0, după 15 minute, iar totul părea clar. Doar că era abia începutul. FCSB a revenit în meci, dar la fiecare repunere, Ducan încasa gol de la sârbi.

Formaţia bucureşteană nu a putut fructifica avantajul a doi oameni în plus. Ponjevic a fost eliminat în minutul 44, iar Siladji în minutul 103. Totuşi, cei de la FCSB au primit 4 goluri în inferioritate numerică.

Dennis Man a marcat un hattrick şi a tras după el întreaga ofensivă, din momentul în care Florinel Coman a ieşit accidentat. La loviturile de departajare, Ducan a fost decisiv şi a salvat în seria a treia, execuţia lui Banjac.

Echipele de start:

  • Backa Topola: Filipovic - Balaz, Antonic, Babic, Ponjevic - Zec, Tomanovic, Tumbasevic, Milicevic - Lukic, Duronjic
  • Rezerve: Jorgic, Santrac, Siladji, Banjac, Djuric, Stanojev, Petrovic
  • FCSB: Ducan - Creţu, Simion, Briceag, Pantea - Moruţan, Perianu, Panţîru - Man, Buziuc, Coman
  • Rezerve: Adrian Petre, Ion, Horşia

 

 

LIVE pe Look Plus: Backa Topola - FCSB 6-6 (Milicevic 11, Duronjic 14, Lukic 52, Tomanovic 90+4, 117, Tumbasevic 105+1  / F. Coman 25, Man 50, 63-penalty, 105 Balaz 90+3 autogol, Petre 108)
Eliminat: Ponjevic 44

Echipele de start:

Backa Topola (4-4-2): Filipovic - Balaz, Antonic, Babic, Ponjevic - Zec, Tomanovic, Trumbasevic, Milicevic - Duronjic, Lukic
Rezerve: Jorgic, Santrac, Siladji, Banjac, Djuric, Stanojev, PetrovicRezerve: Jorgic, Santrac, Siladji, Banjac, Djuric, Stanojev, Petrovic
Antrenor: Zoltan Sabo

FCSB (4-3-3): Ducan - Creţu, Simion, Briceag, Pantea - Moruţan, Perianu, Panţîru - Man, Buziuc, Fl. Coman
Rezerve: Ad. Petre, R. Ion, Horşia
Antrenor: Toni Petrea

Seria 5: Djuric trage bine şi este gol / Dennis Man salvează totul. Marchează şi FCSB este în play-off-ul Europa League!

Seria 4: Antonic transformă fără probleme / Adi Petre îşi face treaba. FCSB este la o lovitură de calificare!

Seria 3: Apărăăăă Ducan! Banjac trage pe stânga jos, iar portarul  este pe minge / Panţîru bate, portarul atinge mingea, dar intră în plasă. FCSB are avantaj.

Seria 2: Ducan este la un pas să scoată lovitura lui Zec. Portarul lui FCSB atinge mingea, care se scurge în poartă însă / Perianu marchează fără emoţii.

Seria 1: Tomanovic trage bine, Ducan a ghicit, dar minge a fost peste el / Olimpiu Moruţan înscrie, cu un şut aproape de bară.

Min: 120: Totul se decide la loviturile de departajare. Sârbii bat primii.

Min. 117: GOL Topola! Scorul devine de table. Tomanovic reuşeşte ”dubla”. Este al patrulea gol în inferioritate numerică pentru sârbi şi al doilea cu doi jucători în minus.

Min. 108: GOL FCSB! Adi Petre iese la rampă. Fotbalistul ţinut pe banca de rezerve finalizează o fază colectivă. Este un meci cum nu s-a mai văzut.

Min. 105+1: GOL Topola! Scenariu incredibil! Topola repune şi înscrie, după o greşeală uriaşă de plasament a lui Ducan. Autorul reuşitei de 5-5 este Tumbasevic.

Min. 105: Dennis Man marchează un hattrick. Lovitura liberă de după eliminarea lui Siladji generează golul de 5-4, mingea ajunge la fotbalistul lui FCSB, care trage plasat.

Minutul 103: Siladji vede direct cartonaşul roşu, după un fault dur la Simion.

Min. 97: Intervenţie de senzaţie a lui Ducan! Siladji scapă pe un contraatac din propriul careu, dar portarul lui FCSB are un reflex de senzaţie din postură de 1 la 1.

Min. 90+5: Se termină timpul regulamentar. Meciul intră în prelungiri.

Min. 90+3: GOL Topola! La faza imediat următoare, sârbii revin pe tabelă. Creţu îl scapă din marcaj pe Tomanovic, care îl păcăleşte pe Ducan.

Min. 90+2: GOL! FCSB repunde de la margine, Robert Ion trimite tare în careu, iar Balaj încercă să respingă, dar mingea ajunge în propria poartă.

Min. 90: Se arată 5 minute de prelungire.

Min. 87: FCSB este la un pas de a marca, după un corner. Portarul lui Topola iese greşit pe minge, care pluteşte în careu, dar Petre nu reuşeşte să o ajungă.

Min. 72: Florinel Coman este schimba cu Horşia. Căpitanul FCSB-ului nu mai poate continua jocul după un duel în careul advers, care a dus la o lovitură dură la gleznă.

Min.63: GOL FCSB! Dennis Man transformă lovitura de pedeapsă. Execuţia a fost în stânga portarului, care a plonjat în partea opusa.

Min. 62: Ion îl lansează excelent pe Florinel Coman, care este ”agăţat” de un fundaş advers. Dennis Man va executa lovitura de la 11 metri!

Min. 61: Ratări pe bandă rulantă pentru FCSB. Robert Ion, Dennis Man, Florin Coman şi Adrian Petre trec pe rând pe lângă golul egalizator, după ce apărarea sârbilor respinge haotic.

Min 52: GOL Topola! Greşeală uriaşă a portarului Ducan. Portarul lui FCSB iese total neinspirat la o lovitură liberă de pe partea stângă, iar Lukic, vedeta sârbilor profită şi marchează pentru 3-2.

Min 50: GOL! FCSB profită la maximum de avantajul numeri. Florinel Coman scapă de trei adversari şi îl serveşte pe Dennis Man, care trage imparabil cu piciorul stâng, sub bară.

Min. 44: Eliminare! Backa Topola rămâne în inferioritate numerică, după ce Ponjevic vede al doilea galben în decurs de zece minute, pentru un fault asupra lui Olimpiu Moruţan, şi este eliminat.

Minutul 25: GOL FCSB! Creţu centrează, iar Florinel Coman reia din poziţie extrem de dificilă. Pintilii, explozie de bucurie. FCSB revine în meci.

Minutul 21: Adi Petre intră în locul lui Pantea, care a fost veriga slabă în acest meci.

Minutul 14: Gol Backa Topola. Scenariu incredibil! Duronjic marchează fără emoţii.

Minutul 11: Gol Backa Topola! Probleme mari în jocul aerian. Un atac masiv al sârbilor a dus la golul lui Milicevic.

Minutul 1: A început partida.

---------------------------------------------------

UPDATE 10:30 Situaţia FCSB devine cu adevărat disperată, după ce la ultimele teste pentru COVID-19, efectuate miercuri, au arătat că alţi cinci jucători s-au infectat.

Este vorba de Andrei Vlad, Ovidiu Popescu, Ionuţ Vînă, Sergiu Buş şi Andrei Pandele, anunţă GSP.ro, iar cei cinci vor fi imediat izolaţi şi nu vor putea juca în meciul din această seară.

Astfel, FCSB mai are la dispoziţie doar 14 jucători valizi, dintre care un singur portar: tânărul Răzvan Ducan (19 ani).

FCSB are nevoie de minim 13 jucători valizi pentru a putea începe meciul cu Backa Topola, din turul 2 preliminar al Europa League.

Cei 14 jucători valizi ai FCSB:

  •     Portar: Ducan
  •     Fundaşi: Creţu, Panţîru, Briceag, Alexandru Pantea
  •     Mijlocaşi: Simion, Moruţan, Perianu, Ovidiu Horşia, Robert Ion
  •     Atacanţi: Fl. Coman, Ad. Petre, Dennis Man, Alexandru Buziuc

Echipa probabilă a FCSB în aceste condiţii

FCSB: Ducan - Creţu, Perianu, Briceag, Panţîru - Moruţan, Simion, Horşia - Man, Ad. Petre, Fl. Coman;
Rezerve: Al. Pantea, R. Ion, Buziuc;


UPDATE FCSB abordează meciul din această seară cu un lot decimat, după ce patru jucători importanţi ai echipei s-au infectat cu coronavrus. Andrei Miron, Florin Tănase, Iulian Cristea şi Darius Olaru au fost lăsaţi în afara lotului din acest motiv, iar trupa roş-albastră va avea o apărare improvizată în Serbia, cu Ovidiu Popescu şi Marius Briceag în centrul defensivei. Meciul cu Backa Topola ar putea aduce şi debutul lui Ovidiu Horşia la FCSB, tânărul mijlocaş având şanse să fie chiar titular în Serbia.

Backa Topola - FCSB, LIVE pe Look Plus, de la 22:00, echipele probabile:




FCSB forţează calificarea în grupele Europa League în acest sezon, iar drumul roş-albaştrilor spre tabloul principal al competiţiei trece prin Serbia, unde trupa lui Toni Petrea va da piept cu Backa Topola.

  • Învingătoarea din partida Backa Topola - FCSB va juca în turul 3 al Europa League cu câştigătoarea dintre Riteriai şi Slovan Liberec;

Cine e Backa Topola, adversara FCSB-ului din Europa League

După 3-0 cu armenii de la Shirak, FCSB se află în faţa unei noi confruntări în care pleacă cu prima şansă.

Backa Topola se află la prima participare din istorie în cupele europene, iar în turul 1 preliminar a trecut de moldovenii de la Petrocub Hînceşti, scor 2-0.

Backa Topola a promovat în prima ligă a Serbiei în 2019, iar în primul său sezon a încheiat pe locul 4, obţinând biletele pentru Europa League.

Totuşi, în noul sezon Backa Topola nu s-a mai ridicat la nivelul prestaţiilor de anul trecut, iar în acest moment ocupă locul 12, cu 8 puncte obţinute în 7 etape.

Topola e antrenată de Zoltán Szabó şi a pierdut ultimele două partide oficiale (0-5 cu Steaua Roşie Belgrad şi 1-3 cu Radnicki Nis).

  • Backa Topola - FCSB e LIVE pe LOOK PLUS, joi, de la 22:00
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Europa League

Ultimele articole Toate articolele