Ultima oră
Gabriel Tamaş a devenit preşedinte al FC Voluntari
Gabriel Tamaş a devenit preşedinte al FC Voluntari
LIVE BLOG EURO 2020, ziua a noua | Portugalia – Germania 2-4! Nemţii fac spectacol, dar portughezii rămân în meci LIVE BLOG EURO 2020, ziua a noua | Portugalia – Germania 2-4! Nemţii fac spectacol, dar portughezii rămân în meci
Negocierile dintre Zdenek Ondrasek şi FCSB, avansate! Negocierile dintre Zdenek Ondrasek şi FCSB, avansate!
Dragoş Grigore negociază cu Rapid. Fundaşul are şi trei propuneri din Turcia Dragoş Grigore negociază cu Rapid. Fundaşul are şi trei propuneri din Turcia
Vlad Muţiu a semnat cu FC Hermannstadt
Vlad Muţiu a semnat cu FC Hermannstadt
Filip Jianu a fost eliminat în primul tur al calificărilor la Eastbourne
Filip Jianu a fost eliminat în primul tur al calificărilor la Eastbourne

VIDEO | România - Australia, ultimul test înaintea Jocurilor Olimpice. Dică: "Îmi doresc să facem mai mult pe faza ofensivă şi să câştigăm"

Echipa nationala Publicat de Andrei Ionascu pe 7 iun 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38206/20234876/1/dica.jpg

Echipa naţională U23 a României întâlneşte marţi, de la ora 21:00, la Marbella, selecţionata Australiei, într-o partidă amicală, transmisă în exclusivitate pe Prima TV. Nicolae Dică a declarat că vrea să vadă un progres în privinţa jocului ofensiv, faţă de meciul cu Mexic, pierdut cu 1-0.

Dică a recunoscut că mulţi dintre jucătorii convocaţi pentru această acţiune nu vor face parte din lotul ‘tricolorilor’ pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, programate în perioada 21 iulie - 7 august. România are adversare accesibile în grupă: Noua Zeelandă, Coreea de Sud şi Honduras.

‘Tricolorii’ se pregătesc la Marbella din 27 mai şi au pierdut primul meci de pregătire, 0-1 cu Mexic, sâmbătă, 5 iunie.

"Într-adevăr, este dificil, pentru că majoritatea jucătorilor vor veni din vacanţă pentru Jocurile Olimpice. Dar avem o perioadă de pregătire înainte, 3 săptămâni. Jucătorii cu care am venit aici, mulţi dintre ei nu fac parte din lotul pentru Olimpiadă. Sunt jucători foarte tineri la care m-am gândit pentru campania următoare, cine va fi antrenor la naţionala de tineret.

Prin această acţiune, am vrut să jucătorii să nu aibă o vacanţă foarte lungă, să-i vedem pe jucătorii noi, mai tineri, dacă pot face faţă la un nivel mai mare. Şi am vrut să vedem cum răspund la cerinţele noastre jucătorii pe care vrem să-i luăm la Jocurile Olimpice. Gândirea mea şi a lui Mirel (Rădoi) despre fotbal este aceeaşi.

Sper să obţinem o victorie în meciul cu Australia. Eu am spus şi după meciul cu Mexic că băieţii au avut o atitudine foarte bună şi sunt mulţumit de acest lucru. Însă îmi doresc să facem mai mult pe faza ofensivă, în ultimii 25 de metri, şi să câştigăm", a spus Nicolae Dică pentru FRF TV.

mail-share icon Email
viewscnt