Ultima oră
VIDEO | Borussia Dortmund - PSG 1-0. Nemţii iau prima opţiune pentru calificarea în finala Ligii Campionilor VIDEO | Borussia Dortmund - PSG 1-0. Nemţii iau prima opţiune pentru calificarea în finala Ligii Campionilor
Victor Piţurcă, deloc impresionat de Florinel Coman. ”Este invizibil! Dispare mult din joc!” Victor Piţurcă, deloc impresionat de Florinel Coman. ”Este invizibil! Dispare mult din joc!”
”M-am decis să nu mai susţin echipa”. Un club din Liga 2 rămâne fără finanţator ”M-am decis să nu mai susţin echipa”. Un club din Liga 2 rămâne fără finanţator
"Au început negocierile cu agentul lui”. Clubul care face tot posibilul să îl aibă pe Risto Radunovic "Au început negocierile cu agentul lui”. Clubul care face tot posibilul să îl aibă pe Risto Radunovic
S-a aflat motivul pentru care Jannik Sinner s-a retras de la Madrid Open S-a aflat motivul pentru care Jannik Sinner s-a retras de la Madrid Open
Dennis Man şi Valentin Mihăilă au pus umărul la revenirea Parmei în Serie A! Dennis Man şi Valentin Mihăilă au pus umărul la revenirea Parmei în Serie A!

VIDEO | România - Irlanda de Nord 1-1. Test util înainte de Campionatul European

Echipa nationala Publicat de Daian Cutu pe 22 mar 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38206/21530295/2/profimedia-0858867797.jpg

Echipa naţională a României a terminat la egalitate pe teren propriu, scor 1-1, cu naţionala Irlandei de Nord, într-un meci amical disputat la Bucureşti.

Oaspeţii au deschis scorul pe Arena Naţională, prin Reid, în minutul 7, după un contraatac pornit de la Bradley. Românii au reuşit egalarea în minutul 24, când Dennis Man a preluat în careu şi a tras puteric, învingându-l pe portarul nord-irlandez Conor Hazard. Tot Man a mai şutat odată la poartă, în minutul 38, însă George Puşcaş s-a aflat în calea balonului, blocându-l involuntar.

În repriza secundă fazele clare de gol au lipsit de partea ambelor formaţii, iar scorul final a fost egal, 1-1. Pentru România urmează amicalul de la Madrid, cu echipa Columbiei, de marţi, 26 martie.

VIDEO | România - Irlanda de Nord 1-1 (Man 24 / Reid 7), pe Prima TV şi PrimaPlay.ro. Echipele de start:

  • România: Niţă - Mogoş, Drăguşin, Burcă, Manea - Stanciu, R. Marin, Cicâldău - Man, Puşcaş, Coman
  • Irlanda de Nord: Hazard - Hume, Toal, McNair - Bradley, Charles, Thompson, Lane, Spencer - Reid, Price

Minutul 90+4: Final de meci! Se termină 1-1.

Minutul 52: Stanciu reia peste poartă din voleu. Mingea a venit dintr-un corner executat de Marin.

Minutul 45+2: Pauză! Scorul este 1-1.

Minutul 37: Man treia din 10 metri, dar mingea se loveşte de Puşcaş şi nu mai ajunge pe poartă.

Minutul 24: GOL România! Man preia în careu dintr-o poziţie extrem de grea. Reluarea sa în forţă îl răpune pe Hazard.

Minutul 7: GOL Irlanda de Nord! Contraatac şcoală al oaspeţilor. Debutantul Reid ridică frumos peste Niţă din careu.

Minutul 1: A început partida!

-------------------------------------------

Naţionala României începe pregătirea pentru EURO 2024 cu un test important împotriva Irlandei de Nord. Tricolorii s-au calificat la EURO 2024 din postura de lider neînvins al grupei din care au mai făcut parte Elveţia, Israel, Belarus, Kosovo şi Andorra.

Adversara sa directă este o echipă pe care România a întalnit-o de mai multe ori de-a lungul timpului. Ultimele două întalniri au avut loc în anul 2020, când cele două combatante s-au duelat în cadrul grupei 1 din Nations League. Ambele meciuri s-au încheiat la egalitate, scor 1-1.

În 2014 şi 2015 au mai avut loc două întâlniri directe între România şi Irlanda de Nord, de data aceasta cele două echipe au făcut parte din grupa F pentru calificarea la EURO 2016. Atunci, ambele echipe naţionale au reuşit calificarea la turneul final, irlandezii de pe primul loc cu 21 de puncte, iar tricolorii de pe locul 2, cu 20 de puncte.

Un meci amical s-a disputat în 2006, câştigat de România cu 2-0, iar în 1984 şi 1985, naţionala ţării noastre a fost învinsă în 2 rânduri de Irland în grupa pentru calificarea la Cupa Mondială. Cele două partide s-au încheiat cu scorul de 1-0, respectiv 3-2 pentru Irlanda de Nord.

Lotul României convocat pentru această partidă:

  • Portari: Horaţiu MOLDOVAN, Florin NIŢĂ, Ştefan TÂRNOVANU, Marian AIOANI
  • Fundaşi: Andrei RAŢIU, Cristian MANEA, Vasile MOGOŞ, Andrei BURCĂ, Radu DRĂGUŞIN, Adrian RUS, Ionuţ NEDELCEARU, Bogdan RACOVIŢAN, Nicuşor BANCU, Deian SORESCU
  • Mijlocaşi: Nicolae STANCIU, Marius MARIN, Alexandru CICÂLDĂU, Răzvan MARIN, Olimpiu MORUŢAN, Darius OLARU, Adrian ŞUT, Dennis MAN, Valentin MIHĂILĂ , Ianis HAGI, Denis DRĂGUŞ, Florinel COMAN
  • Atacanţi: George PUŞCAŞ, Denis ALIBEC, Florin TĂNASE

Irlanda de Nord nu a reuşit calificarea la EURO 2024, după ce a reuşit o clasare doar pe locul 5 într-o grupă din care au mai făcut parte Danemarca, Slovenia, Finlanda, Kazakhstan şi San Marino. 

Cu toate acestea, naţionala pregătit de O'Neil a reuşit să învingă pe Danemarca, formaţie care s-a calificat la turneul final din vară din postura de lider. 

Cei mai bine cotaţi nord-irlandezi din lotul actual sunt Shea Charles (Southampton), cotat la 9.6 milioane de euro, Trai Hume (Sunderland), 5 milioane de euro şi McNair (Middlesbrough), care valorează 4.3 milioane de euro.

Programul României la EURO 2024 este următorul:

Luni, 17 iunie: ROMÂNIA – Câştigătoare Play-off B (München, 16:00)

Sâmbătă, 22 iunie: Belgia – ROMÂNIA (Köln, 22:00)

Miercuri, 26 iunie: Slovacia – ROMÂNIA (Frankfurt, 19:00).

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri