Ultima oră
OFICIAL | FC Botoşani s-a despărţit de jucător după doar şase luni OFICIAL | FC Botoşani s-a despărţit de jucător după doar şase luni
Bomba momentului în fotbalul mondial! Zidane şi încă un mega star francez vin la pachet din vară la unul dintre cele mai puternice cluburi din istorie

Bomba momentului în fotbalul mondial! Zidane şi încă un mega star francez vin la pachet din vară la unul dintre cele mai puternice cluburi din istorie
Presa bască a reacţionat după evoluţiile lui Ianis Hagi la naţională: „În scădere în ultimele luni” Presa bască a reacţionat după evoluţiile lui Ianis Hagi la naţională: „În scădere în ultimele luni”
VIDEO | Grigor Dimitrov îl răpune pe Carlos Alcaraz în sferturile de finală ale turneului de la Miami VIDEO | Grigor Dimitrov îl răpune pe Carlos Alcaraz în sferturile de finală ale turneului de la Miami
Xabi Alonso la Bayern? Preşedintele „bavarezilor” a făcut anunţul Xabi Alonso la Bayern? Preşedintele „bavarezilor” a făcut anunţul
VIDEO | FC Voluntari - FC Hermannstadt, astăzi, de la 17:30, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro! Sibienii continuă lupta pentru barajul de Conference League VIDEO | FC Voluntari - FC Hermannstadt, astăzi, de la 17:30, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro! Sibienii continuă lupta pentru barajul de Conference League

VIDEO | România - Kazahstan 38-17. Ne calificăm în faza următoare, la capătul unui meci controlat cap-coadă

Handbal Publicat de Daian Cutu pe 5 dec 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38126/20492603/1/fb-img-1638564896885.jpg

Naţionala de handbal feminin a României s-a calificat în faza grupelor principale a Campionatului Mondial din Spania, după ce a obţinut a doua victorie din grupa C preliminară, scor 38-17 (14-9), cu Kazakstan. Pomâine vom avea un ”duel de foc” cu marea favorită a grupei, Norvegia, de la 21:30, în direct pe Look Sport+ şi PrimaPlay.

În al doilea meci al etapei grupei se întâlnesc azi, Iran şi Norvegia, de la 21:30.

Principalele marcatoare ale României au fost Moisă 6 goluri, Dincă 5, Pintea 5, Bazaliu 5, în prezenţa unei galerii numeroase de români stabiliţi Spania.

Naţionala României a învins anterior Iran, cu 39-11, iar cu două victorii şi 4 puncte se califică în grupele principale, în care va întâlni echipele calificate din grupa D, din care fac parte Olanda, Suedia, Uzbekistan şi Puerto Rico.

România - Kazahstan 38-17, în direct pe Look Sport+

Minutul 60: Tănăsie înscrie la ultimul atac, iar fluierul final aduce o victorie categorică, 38-17! Poimâine vom juca cu Norvegia, una din marile favorite la trofeu.

Cea mai bună jucătoare a partidei a fost desemnată portarul Daciana Hosu.

Minutul 55: Bazaliu transformă de la 7 metri şi bifează al cincilea său gol în meci.

Minutul 52: Încrucişare dublă, iar Bazaliu trage imparabil. Este 32-13.

Minutul 47: Bianca Harabagiu bifează şi ea primul gol la acest mondial. Conducem cu 27-12.

Minutul 43: Tănăsie fructifică un contraatac şi înscrie primul său gol la turneul final din Spania.

Minutul 39: Jocul fetelor din Kazahstan scade total, iar Pintea punctează din nou şi face ca scorul să fie 21-10.

Minutul 37: Laslo face o fentă, mingea ajunge la Pintea care de pe pivot duce faza la bun sfârşit.

Minutul 34: Laura Chipăr pleacă pentru un contraatac şi nu ratează singură cu portarul advers. Este 16-9.

Minutul 30: Pauză! Kazahstan ratează ultima aruncare a primei reprize, iar România intră la cabine cu un avantaj confortabil, 14-9.

Minutul 29: Ilie îşi face culoar printre două adversare şi înscrie pentru 14-8. Dumanska face un meci grozav în poarta noastră şi are 7 intervenţii decisive.

Minutul 23: Rotaru vine foarte bine de pe inter şi reface diferenţa de trei goluri. Alexandrova face un meci fabulos pentru Kazahstan şi are 6 reuşite din 9 aruncări.

Minutul 21: Preluăm frâiele partidei! Laura Moisă înscrie de pe extremă şi duce scorul la 10-5.

Minutul 15: România se distanţează la două goluri, 6-4, după ce Crina Pintea transformă de la 7 metri.

Minutul 2: Cristina Laslo dă replica pe contraatac şi restabileşte egalitatea.

Minutul 2: Kazahstan deschide scorul, prin cea mai bună jucătoare a lor, Alexandrova.

Minutul 1: A început partida! Fanii români îşi fac din nou simţită prezenţa.

---------------------------------------

Adversarele nu sunt o echipă cu jucătoare importante, dar majoritatea lotului evoluează în Rusia, motiv pentru care fetele lui Adi Vasile trebuie să fie atente pentru a nu avea surprize neplăcute. În primul meci, reprezentativa din Kazahstan a pierdut categoric cu marea favorită a grupei, Norvegia, scor 46-18.

Deşi învinse la scor, din tabăra adversarelor de duminică s-a remarcat Irina Alexandrova, ce a reuşit să înscrie de 7 ori în poarta nordicelor.

Debut fără emoţii, marcat însă de o accidentare serioasă

România nu a avut emoţii în primul meci de la Campionatul Mondial din Spania. Fetele pregătite de Adi Vasile s-au impus în faţa Iranului, scor 39-11, în direct pe Look Sport+

Jucătoarele Iranului, debutante la un turneul final mondial şi cu lotul format exclusiv, din jucătoare ce evoluează în campionatul intern au atras privirile şi datorită echipamentului impus de legile musulmane, printr-o variantă ”sportivă” a hijabului, cu capul şi gâtul acoperite complet şi doar faţa liberă.

România a înregistrat şi o pierdere în lot, după ce mezina echipei, Oana Borş (18 ani) s-a accidentat grav la genunchiul drept, chiar după primul gol al său, pe contraatac, la reprezentativa de senioare (min. 19, la scorul 13-2). Handbalista tricoloră a părăsit sala pe targă, după intervenţia rapidă a echipei medicale a turneului. Ea a fost înlocuită de urgenţă cu Alexandra Badea, de la Rapid.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Handbal

Ultimele articole Toate articolele