Ultima oră
”Cum să ieşi aşa? Ai doi metri”. Ştefan Târnovanu a gafat, iar Gigi Becali a reacţionat ferm! ”Cum să ieşi aşa? Ai doi metri”. Ştefan Târnovanu a gafat, iar Gigi Becali a reacţionat ferm!
VIDEO | Atalanta, demonstraţie de forţă la returul cu Fiorentina şi calificare în finala Coppa Italia VIDEO | Atalanta, demonstraţie de forţă la returul cu Fiorentina şi calificare în finala Coppa Italia
VIDEO | Everton - Liverpool 2-0. ”Cormoranii” pot cădea pe 3 în Premier League VIDEO | Everton - Liverpool 2-0. ”Cormoranii” pot cădea pe 3 în Premier League
VIDEO | ”Este important că am câştigat un punct”. Charalambous încă nu este campion VIDEO | ”Este important că am câştigat un punct”. Charalambous încă nu este campion
VIDEO | Târnovanu, foarte afectat de gafa cu Sepsi: ”Amânăm titlul din cauza mea” VIDEO | Târnovanu, foarte afectat de gafa cu Sepsi: ”Amânăm titlul din cauza mea”
VIDEO | Florinel Coman a rezistat mai puţin de jumătate de repriză: ”Sper să nu am nicio problemă” VIDEO | Florinel Coman a rezistat mai puţin de jumătate de repriză: ”Sper să nu am nicio problemă”

VIDEO | Ronaldo şi Lewandowski vor face spectacol la Cupa Mondială! Portugalia şi Polonoia merg în Qatar

Fotbal Internațional Publicat pe 29 mar 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38127/20654049/1/portugalia.jpg

Reprezentativele Portugaliei şi Poloniei au obţinut calificarea la Cupa Mondială din Qatar, după meciurile jucate, marţi, în finalele play-off-ului preliminariilor europene.

Pe traseul C, Portugalia a învins, acasă, cu 2-0, pe Macedonia de Nord, prin reuşitele lui Bruno Fernandes din minutele 32 şi 65. Cristiano Ronaldo a oferit pasa decisivă la primul gol.

Pe traseul B, Polonia a întrecut, tot pe teren propriu şi tot cu 2-0, echipa Suediei. Au marcat Lewandowski '49 (p) şi Zielinski '43.

Ultima echipă europeană calificată la turneul final va fi cunoscută la vară. FIFA a amânat pentru luna iunie meciul Scoţia - Ucraina de pe traseul A al play-off-ului pentru Cupa Mondială din Qatar. Învingătoarea acestui joc va întâlni, tot în iunie, Ţara Galilor, în finala care va stabil una dintre echipele calificate la turneul final.

Golurile marcate în cele două meciuri 

Portugalia - Macedonia de Nord 2-0 (Fernandes 32, 65), LIVE pe Look Sport +

Echipele de start:

  • Portugalia: Costa – Cancelo, Danilo, Pepe, Mendes – Fernandes, Moutinho, Otavio – Ronaldo, Jota, Silva.
    Rezerve: Sa, Patricio – Carvalho, Fonte, Guedes, Guerreiro, Felix, Leao, Nunes, Silva, Soares, Vitinha.
  • Macedonia de Nord: Dimitrievski – Ristovski, Musliu, Velkovski, Alioski – Elmas, Bardhi, Ademi, Trajkovski – Ristovski, Kostadinov.
    Rezerve: Naumovski, Siskovski – Ashkovski, Babunski, Babunski, Churlinov, Miovski, Nikolov, Ristevski, Serafimov, Spirovski, Todoroski.

Min 65: GOOOL Portugalia! Fernandes face dubla, ibericii sunt ca şi calificaţi la Cupa Mondială.

Min. 32: GOOOL Portugalia! Ronaldo îi pasează lui Fernandes, care marchează pentru 1-0. Eroare mare în apărarea macedonenilor.


Polonia – Suedia 1-0 (Lewandowski 49-pen; Zielinslki 72), LIVE pe Look Sport

Echipele de start:

  • Polonia: Szczesny – Bielik, Glik, Bednarek – Cash, Goralski, Moder, Bereszynski – Zielinski, Szymanski – Lewandowski.
    Rezerve: Grabara, Skorupski – Buksa, Grosicki, Helik, Kedziora, Krychowiak, Piatek, Puchacz, Reca, Wieteska, Zurkowski.
  • Suedia: Olsen – Krafth, Lindelof, Danielson, Augustinsson – Kulusevski, Karlstrom, Olsson, Forsberg – Isak, Quaison.
    Rezerve: Linde, Nordfeldt – Bengtsson, Claesson, Elanga, Helander, Hrgota, Ibrahimovic, Karslsson, Starfelt, Sunddren, Svanberg.

Min. 72: GOOOL Polonia! Zielinski marchează după o eroare mare în apărarea Suediei.

Min. 49: GOOOL Polonia! Lewandowski marchează de la 11 metri!


Informaţii despre Portugalia - Macedonia de Nord 

Naţionala lui Cristiano Ronaldo e favorită certă în partida cu macedonenii, mai ales că în meciul trecut, în semifinalele barajului, a învins cu 3-1 Turcia, tot acasă. Jocul cu Macedonia de Nord se va disputa la Porto, astfel că şi acesta e un argument pentru care lusitanii sunt favoriţi clari la prezenţa la turneul final.

În ceea ce o priveşte pe Macedonia de Nord, aceasta a produs un adevărat şoc şi a învins Italia, campioana europeană, chiar la ea acasă, în prelungiri, prin golul lui Trajkovski din minutul 90+2.

Ultimul meci direct dintre Portugalia şi Macedonia de Nord s-a jucat în urmă cu 10 ani, într-un amical, terminat la egalitate, scor 0-0.

Echipele probabile:

  • Portugalia: Costa – Dalot, Danilo, Fonte, Guerreiro – Fernandes, Moutinho, Silva – Ronaldo, Jota, Otavio.
  • Macedonia de Nord: Dimitrievski – Ristovski, Velkovski, Musliu, Alioski – Churlinov, Ademi, Bardhi, Nikolov – Ristovski, Trajkovski.

Informaţii despre Portugalia - Macedonia de Nord 

Polonia – Suedia este un duel mai echilibrat, dar gazdele par a avea un mic plus. Duelul de la Chorzow are şanse să ducă naţionala lui Robert Lewandowski la încă un turneu final, dar şi nordicii îşi doresc acest lucru, mai ales că îl au apt pe Zlatan Ibrahimovic.

În semifinalele barajului, Polonia nu a jucat. A avut cale liberă pentru că fusese împerecheată cu Rusia. De partea cealaltă, Suedia a trecut la limită de Cehia, scor 1-0, cu un gol în minutul 110 marcat de Quaison.

Ultima partidă directă dintre Suedia şi Polonia s-a jucat la Campionatul European de anul trecut. Nordicii s-au impus cu 3-2, la capătul unui duel spectaculos.

Echipele probabile:

  • Polonia: Szczesny – Kedziora, Dawidowicz, Bednarek, Puchacz – Cash, Klich, Linetty, Moder – Piatek, Lewandowski.
  • Suedia: Olsen – Danielson, Nilsson, Lindelof, Olsson – Claesson, Olsson, Ekdal, Forsberg – Ibrahimovic, Isak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri