Ultima oră
VIDEO | Juventus a pierdut returul cu Lazio, dar s-a calificat în finala Coppa Italia VIDEO | Juventus a pierdut returul cu Lazio, dar s-a calificat în finala Coppa Italia
VIDEO | Arsenal - Chelsea 5-0. ”Tunarii” au tras cu toată muniţia în londonezi VIDEO | Arsenal - Chelsea 5-0. ”Tunarii” au tras cu toată muniţia în londonezi
Toate drumurile duc la Marius Şumudică: „Vom avea o şedinţă şi vom vedea” Toate drumurile duc la Marius Şumudică: „Vom avea o şedinţă şi vom vedea”
”Eu sunt genul de băiat care care crede până în ultimul minut”. Sebastian Mailat o răpune pe Dinamo în prelungiri ”Eu sunt genul de băiat care care crede până în ultimul minut”. Sebastian Mailat o răpune pe Dinamo în prelungiri
Mesajul lui Bogdan Andone după ce FC Botoşani a bătut-o pe Dinamo: ”Suntem obişnuiţi cu presiunea asta!”

Mesajul lui Bogdan Andone după ce FC Botoşani a bătut-o pe Dinamo: ”Suntem obişnuiţi cu presiunea asta!”
Final de sezon cu mare presiune pentru Zeljko Kopic. Dinamo e la retrogradare. ”Trebuie să ne revenim şi să jucăm” Final de sezon cu mare presiune pentru Zeljko Kopic. Dinamo e la retrogradare. ”Trebuie să ne revenim şi să jucăm”

VIDEO | Derby cu de toate! Rapid - ”U” Craiova 1-2. Oltenii au fost conduşi, dar au întors partida în ultimele minute

Superliga Publicat pe 28 aug 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/20374042/9/rap-cra.jpg

Universitatea Craiova s-a impus pe în faţa celor de la Rapid, cu scorul de 2-1. Partida s-a jucat pe Arena Naţională şi a fost însufleţită de o audienţă impresionantă.

Giuleştenii au deschis scorul prin Albu, care a marcat cu un şut cu efect. Echilibrul s-a rupt în prelungirile primei reprize, când Belu-Iordache i-a dat un cot în plex lui Bancu şi a văzut al doilea ”galben”, fiind eliminat. Actul secund a curs într-o singură direcţie, cu un asediu la poarta lui Horaţiu Moldovan, care a salvat incredibil în multe situaţii.

Rapid a primit primul gol din acest sezon abia în minutul 83. Markovic a profitat de o respingere şi a egalat, iar în prelungiri, Koljic a redevenit decisiv pentru olteni şi a adus victoria cu o ”ghiulea”.

-----------------------------------------------

Rapid - Universitatea Craiova 1-2 (Albu 15 / Markovic 82, Koljic 90+1)

 Echipele de start:

Rapid: Moldovan - Belu, Săpunaru, Dandea, Goge - Crepulja, Albu, Ilie - Carnat, Bălan, Hlistei

Universitatea Craiova: Pigliacelli - Vlădoiu, Găman, Screciu, Bancu - Nistor, Fedele, Gustavo - Cîmpanu, Markovic, Vătăjelu

Minutul 90+5: Craiova se impune în faţa Rapidului, cu scorul de 2-1.

Minutul 90+1: GOL Craiova! Koljic redevine decisiv când era mai mare nevoie. Atacantul bosnic marchează cu un şut în forţă.

Minutul 82: GOL Craiova! Cîmpanu trage în bară, portarul Moldovan este culcat şi nu mai poate interveni în faţa lui Markovic, care înscrie din 3 metri.

Minutul 70: Acelaşi Baiaram are o nouă ocazie. Fotbalistul intrat în repriză a doua trimite un şut cu efect, puţin pe lângă poartă.

Minutul 60: Horaţiu Moldovan are două intervenţii senzaţionale. Mai întâi respinge execuţia lui Baiaram, care a fost respinsă până la Koljic, însă portarul giuleştean a salvat incredibil şi în faţa bosniacului.

 

Minutul 57: Ocazie uriaşă ratată de Craiova! Baiaram loveşte bara, mingea ajunge la Nistor, care trage din interiorul careului, însă Moldovan respinge în transversală.

Minutul 48: Momente de panică! Fanii celor de la Rapid aruncă un obiect pirotehnic foarte aproape de Pigliacelli, portarul Craiovei se resimte, dar poate continua.

Minutul 44: Belu-Iordache vede al doilea cartonaş galben, după o ce îl loveşte cu cotul pe Bancu. Lucrurile degenerează, iar jucătorii sunt la un pas de o încăierare generală, fiind cu greu liniştiţi.

Minutul 41: Şansă mare pentru Rapid, după o minge salvată din out. Hlistei reia cu capul foarte bine, dar Pigliacelli scoate.

Minutul 36: Moldovan are o intervenţie de excepţie la şutul din voleu expediat de Bancu.

Minutul 31: Craiova are o şansă bună. Cîmpanu trece de mai mulţi adversari şi trage în forţă pe jos, puţin pe lângă bara porţii giuleştenilor.

Minutul 15: GOL Rapid! Alexandru Albu marchează cu un şut superb din unghi. Portarul Craiovei nu a avut replică, mingea fiind plasată excelent.

 

Minutul 13: Nistor şuteză în forţă, dar portarul Moldovan prinde fără probleme.

Minutul 11: Hlistei trimite un şut de la semi-înălţime, fără probleme însă pentru Pigliacelli.

Minutul 1: A început partida de pe Arena Naţională! Rapidiştii au populat tribunele din nou în număr mare.

---------------------------------------

Rapid are un start extrem de bun, peste nivelul la care se aşteptau şi cei mai înfocaţi fani să arate echipa, la primul sezon de la revenirea în prima divizie. Echipa lui Mihai Iosif e neînvinsă, fiind înaintea startului rundei pe locul 2, cu 16 puncte, sub CFR Cluj, 18 puncte.

Mihai Iosif: ”Ce n-au reuşit turcii, am reuşit noi” 

”Sunt foarte fericit, bineînţeles, e al şaselea meci în care n-am primit gol. Atâţia oameni după noi... suntem fericiţi cu toţii. Mi se par nişte lucruri care mă depăşesc. Stau zi de zi la antrenament ca să-mi spună să stau jos... în fine, asta e societatea în care trăim. Eu nu sunt unul care să stau cu capul plecat, să merg în genunchi. Nu voi merge niciodată, voi privi cu pieptul în faţă.

Sunt fericit, cred că am făcut o partidă extraordinară. Băieţilor nu ştiu ce să le mai dau, toate laudele de pe lume, tot le promit câte ceva. deja m-au nenorocit. Le-aş da tot ce am mai bun pentru felul cum joacă şi răspund la ceea ce discutăm.

Noi suntem Rapid, asta trebuie să ştie toată lumea. Nu ne dăm în spate. Am venit să cucerim Moldova şi am cucerit-o. Ce n-au reuşit turcii, am reuşit noi”, a spus Iosif, pentru Rapid TV, despre evoluţia echipei de până acum.

U. Craiova are un start modest, ţinând cont de pretenţiile clubului, a conducerii şi a antrenorului Laurenţiu Reghecampf. Nici venirea acestuia din urmă nu a produs mari schimbări în jocul formaţiei, până acum cel puţin, iar evoluţiile sunt slabe, ca în perioada lui Ouzounidis.  

Oltenii au, după şase runde, trei victorii, trei eşecuri, adică nouă puncte. Oricum, ei vor să regleze situaţia pe faza de atac, printr-un transfer surpriză.

U. Craiova îl vrea pe Lyes Houri

Universitatea Craiova este pe cale să facă un transfer extrem de interesant. Să aducă un fotbalist care se pliază pe caracteristicile lui Alex Mitriţă, pierdut în detrimentul formaţiei elene PAOK. Laurenţiu Reghecampf este interesat, se pare, de mijlocaşul francez Lyes Houri, în vârstă de 25 de ani, care a mai jucat în Casa Liga 1, la fosta Viitorul Constanţa.

În acest moment, Houri joacă în Ungaria, la MOL Fehervar FC, dar, conform ProSport, sunt şanse mari să plece de acolo şi să ajungă chiar în Bănie, la Universitatea Craiova, fiind pe placul lui ”Reghe”.

Houri joacă în Ungaria din ianuarie anul trecut, când a fost luat de la fosta Viitorul pentru 600.000 de euro. Are statistici destul de bune, şase goluri şi 16 pase de gol în 66 de partide, dar are toate şansele să plece.

În perioada petrecută în România, la echipa lui Gică Hagi, francezul a jucat în 58 de meciuri, a marcat de cinci ori şi a oferit opt pase decisive. În acest moment, cota lui de piaţă se ridică la 1.4 milioane de euro.

Houri a fost în lotul fostei Viitorul în sezoanele 2018/2019 şi 2019/2020, când s-au cucerit campionatul şi Supercupa României.

Echipele probabile în Rapid – U. Craiova:

  • Rapid: Moldovan – Iordache, Săpunaru, Grigore, Maranhao – Moise, Crepulja, Albu – Pănoiu – Bălan, Carnat
  • U. Craiova: Pigliacelli – Vlădoiu, Găman, Screciu, Bancu – Nistor, Fedele, Vînă – Gustavo, Markovic, Cîmpanu.

 

 

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Superliga

Ultimele articole Toate articolele