Ultima oră
Van Dijk le cere coechipierilor săi să se autodepăşească după eşecul cu Everton. „Toată lumea trebuie să se uite în oglindă” Van Dijk le cere coechipierilor săi să se autodepăşească după eşecul cu Everton. „Toată lumea trebuie să se uite în oglindă”
Xavi şi-a motivat alegerea, după discuţia cu preşedintele Barcelonei. „Proiectul nu s-a terminat” Xavi şi-a motivat alegerea, după discuţia cu preşedintele Barcelonei. „Proiectul nu s-a terminat”
Duel istoric pe zgura de la Madrid! Rafa Nadal, faţă în faţă cu un puşti de 16 ani Duel istoric pe zgura de la Madrid! Rafa Nadal, faţă în faţă cu un puşti de 16 ani
Alertă în Bănie! Universitatea Craiova va avea o absenţă de marcă la duelul cu CFR Cluj Alertă în Bănie! Universitatea Craiova va avea o absenţă de marcă la duelul cu CFR Cluj
Brigada de arbitri delegată pentru partida care poate fi decisivă în lupta la retrogradare, Dinamo - FC Voluntari Brigada de arbitri delegată pentru partida care poate fi decisivă în lupta la retrogradare, Dinamo - FC Voluntari
Iuliana Demetrescu, delegată la o semifinală de Champions League Iuliana Demetrescu, delegată la o semifinală de Champions League

VIDEO | Sahtior, calificare la pas în semifinalele Europa League. Basel nu a opus nicio formă de rezistenţă

Europa League Publicat de Daian Cutu pe 11 aug 2020
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38108/19448440/1/sah.jpg

Sahtior Donetsk s-a calificat în semifinalele Europa League, după o victorie cu 4-1, în detrimentul celor de la FC Basel, în cel mai dezechilibrat sfert de finală al acestei ediţii de Europa League.

Începutul partidei a şi adus deschiderea de scor, în minutul 2, Junior Moraes trimite imparabil, cu o lovitură de cap, după un corner executat de Marlos. Partida a curs doar într-o direcţie, compartimentul brazilian al campioanei Ucrainei a funcţionat perfect şi a presat în permanenţă, în faţa unui adversar, care efectiv nu a avut replică. Taison a majorat scorul, după ce a reluat imparabil din interiorul careului.

Repriza a doua a marcat continuarea galopului de sănătate al celor de la Sahtior. Antrenorul lui Basel a încercat câteva mutări ofensive, dar orice speranţă s-a rispit, atunci când Taison a realizat o incursiune în careu, a fost faultat, iar arbitrul a arătat fără ezitare punctul cu var, de unde a transformat cu ceva emoţii Alan Patrick, portarul Nikolic a fost pe minge, dar nu a reuşit să respingă, iar tabela stadionului din Gelsenkirchen a arătat 3-0.

În minutul 88, fundaşul lateral Dodo a înscris pentru 4-0, după o acţiune care a plecat de la limita offside-ului. Brazilianul a tras în forţă din interiorul careului, portarul lui Basel reacţionând târziu. Elveţienii au înscris golul de onoare, în minutul 90+2, prin van Wolfswinkel, care a trimis în poarta goală din 3-4 metri, după o lejeritate în defensiva lui Sahtior.

Până la final nu s-a mai întâmplat nimic notabil, iar gruparea din Ucraina se califică în penultimul act al competiţiei, acolo unde o aşteaptă Inter Milano, care a trecut de Bayer Leverkusen, cu 2-1.











Echipele de start:

Sahtior: Pyatov - Dodo, Krvtsov, Bondar, Matviyenko - Marcos Antonio (85 Maicon), Stepanenko - Marlos (72 Solomon), Alan Patrick (78 Kovalenko), Taison (85 Tete) - Junior Moraes (85 Fernando)

FC Basel: Nikolic - Widmer, Alderete, Van der Werff (73 Ramires), Petretta - Xhaka (60 Marchand), Campo, Frei - Stocker (73 van Wolfswinkel), Cabral (67 Ademir), Pululu

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Europa League

Ultimele articole Toate articolele