Ultima oră
SPECIAL | România la turneele finale. Episodul 1: Regele Carol al II-lea, deschizătorul de drumuri SPECIAL | România la turneele finale. Episodul 1: Regele Carol al II-lea, deschizătorul de drumuri
VIDEO | Farul - Rapid 3-1. Giuleştenii sunt de nerecunoscut în play-off VIDEO | Farul - Rapid 3-1. Giuleştenii sunt de nerecunoscut în play-off
VIDEO | Sepsi - FCSB, astăzi, de la 21:45, în direct la Prima Sport 1! Echipele de start VIDEO | Sepsi - FCSB, astăzi, de la 21:45, în direct la Prima Sport 1! Echipele de start
Ioan Ovidiu Sabău s-a liniştit. ”O victorie într-un moment delicat” Ioan Ovidiu Sabău s-a liniştit. ”O victorie într-un moment delicat”
”Au în contract că pleacă dacă echipa retrogradează”. Ipoteză şocantă cu privire la o formaţie din play-out ”Au în contract că pleacă dacă echipa retrogradează”. Ipoteză şocantă cu privire la o formaţie din play-out
VIDEO | Imaginile deznădejdii. Dan Şucu, cu mâinile în cap, după ce Rapid a avut un start modest la Ovidiu VIDEO | Imaginile deznădejdii. Dan Şucu, cu mâinile în cap, după ce Rapid a avut un start modest la Ovidiu

VIDEO | Se vede play-off-ul! Dinamo bate UTA, 1-0 la Arad, şi se apropie la trei puncte de locul al şaselea

Superliga Publicat pe 31 ian 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/19940539/3/a1.jpg

Dinamo a învins UTA, 1-0, în direct pe Look Sport+, şi a făcut un mare pas înainte în lupta pentru titlu. Sorescu a adus cele trei puncte de la Arad cu un gol marcat în minutul nouă, din penalty, iar echipa lui Jerry Gane a ajuns la doar trei puncte de Chindia, formaţia de pe locul al şaselea.
 
Cu orizontul play-off-ului larg deschis după ultimele rezultate, UTA - Dinamo se anunţa un meci de "şase puncte". Unul început abrupt, cu un penalty dictat de Cătălin Popa încă din minutul opt, după un henţ al lui Benga, şi transformat sigur de Deian Sorescu. 1-0 pentru oaspeţi, dar filmul meciului nu virează spre o dominare a celor de la UTA, ba dimpotrivă. Dinamo mai cere un penalty (16), la un presupus henţ al lui Ilie, apoi Iacob (24) respinge în lateral şutul lui Mihaiu. Highlight-ul ofensiv al Bătrânei Doamne în prima repriză e o fază în care Roger a căzut în careu de lângă Puljic (34), dar nu l-a impresionat pe Cătălin Popa. În partea a doua, gazdele au mărit ritmul, iar Shliakov şi Rus (54) au ratat o dublă ocazie de a face 1-1.
 
În minutul 65, Albu a ratat din poziţie excelentă, apoi a fost faultat de Puljic, dar Popa nu a arătat şi al doilea penalty al meciului. Dinamo putea da rapid lovitura pe contraatac (73), dar Sorescu şi-a închis unghiul şi a ratat în poziţie de unu vs. unu cu Iacob. A fost marea şansă a dinamoviştilor, pentru că minutele următoare i-au găsit în defensivă continuă.
 
În timp ce Dinamo urcă pe locul nou, UTA rămâne pe 11, cu 24 de puncte. Etapa viitoare se joacă Academica - UTA şi Dinamo - FCSB.

UTA - Dinamo 0-1 (Sorescu pen. 9), live pe Look Sport+

  • UTA: Iacob - Tomozei, Benga, Ilie, Buştea (Shliakov 46) - Miculescu (Buhăcianu 46), Albu (N. Roşu 80), Vorobjovas, Rusu (Antal 61) - Roger, Rus
  • Rezerve: Balauru, Melinte, Isac, Oroian, Roumpoulakou
  •  
  • Dinamo:Eşanu - Sorescu, Puljic, Ehmann, Filip - Gol, Anton - Mihaiu (Moldoveanu 46, Nepomuceno (A. Radu 90) - Gueye (Vl. Achim 57), Nemec
  • Rezerve: Mitrovic, Bejan, Grigore, Şerban, Bani, Creţu
Minutul 73: Iacob ţine UTA în viaţă! Sorescu păcăleşte linia ofsaidului, scapă singur cu portarul, dar preferă un şut din unghi închis şi îi permite lui Iacob să intervină.



Minutul 65: Mare ocazie a Bătrânei Doamne! Albu are şansa golului egalizator, dar trimite în tribune din poziţie excelentă. E faultat de Puljic, dar arbitrul Cătălin Popa nu vede infracţiunea şi nu dictează lovitură de la 11 metri.



Minutul 54: Mare ocazie a gazdelor. Eşanu respinge greşit şutul lui Shliakov, mingea ajunge la Ciprian Rus, dar vârful are o execuţie lamentabilă, în ciuda poziţiei foarte bune.



Minutul 46: Începe repriza a doua, iar Balint mizează pe Shliakov şi Buhăcianu. Mută şi Gane, cu Moldoveanu în locul lui Mihaiu.

Minutul 34: Cer şi gazdele penalty. Puljic protejează mingea ceva mai agresiv decât trebuia să o facă, Roger cade în careul lui Dinamo şi cere penalty, însă nici Cătălin Popa, nici asistentul nu intervin.

Minutul 24: Ocazie a lui Dinamo. Mihaiu trimite un şut greu, cu pământul, pe care Iacob îl respiinge în lateral.

Minutul 18: Dinamo cere al doilea ppenalty pentru un henţ al lui Florin Ilie,, dar Popa lasă jocul liber de această dată.

Minutul 9: GOL DINAMO! Sorescu bate sigur, în stânga lui Iacob, şi deschide scorul.



Minutul 8: Penalty pentru Dinamo! O minge înălţată în careu gazdelor cade pe mâna lui Benga, iar Cătălin Popa, aflat foarte aproape de fază, nu ezită niciun moment şi indică punctul cu var.


20:00: Start joc la Arad.


Ambele echipe au reuşit victorii în runda precedentă. UTA a câştigat în deplasare cu Poli Iaşi, scor 2-1, iar Dinamo a învins-o pe Gaz Metan, scor 2-1, în Ştefan cel Mare.

UTA şi Dinamo sunt vecine de clasament (locurile 10-11), dar echipa din Arad are un avans de două puncte.

Antrenorul ‘roş-albilor’, Ionel Gane, a anunţat că nu poate conta pe Fabbrini şi Răuţă, suspendaţi, plus Blejdea, accidentat.

"Victoria cu Gaz Metan a readus încrederea în vestiarul nostru. Chiar dacă a primit gol în primele minute, echipa a reacţionat pozitiv şi a reuşit să întoarcă rezultatul până la pauză pe un teren complicat. Sper să ne impunem în această deplasare la Arad aşa cum UTA a câştigat în tur pe "Dinamo". Îmi doresc să avem continuitate în rezultate", a spus Ionel Gane.

Laszlo Balint a fost desemnat antrenorul etapei a 19-a din Liga 1, potrivit analizei LPF.

“Suntem din nou pe propriul stadion, în faţa unei echipe importante din fotbalul românesc, Dinamo, care chiar dacă traversează o perioadă nu foarte fericită, cu frământări în interiorul clubului, cât şi din punct de vedere sportiv. Rezultatele, pe undeva normal, nu sunt tocmai convingătoare, dar Dinamo rămâne Dinamo. Dacă analizăm, valoarea jucătorilor care compun în acest moment lotul lui Dinamo este una foarte bună, peste nivelul ligii 1. În majoritatea compartimentelor au jucători cu experienţă, capabili să gestioneze momentele grele, atât în vestiar cât mai ales în timpul jocurilor. Dar eu prefer să rămân concentrat pe echipa mea, deşi trebuie să ţinem cont de particularităţile adversarului, să ştim să practicăm un joc eficient şi să le blocăm jucătorii importanţi şi jocul de posesie. Cred că şi noi am arătat în ultimele câteva meciuri că suntem preocupaţi să ne îmbunătăţim jocul, să căpătăm consistenţă, să arătăm din ce în ce mai bine şi, bineînţeles, suntem preocupaţi să câştigăm puncte”, a spus Balint la conferinţa de presă.

Echipele probabile

UTA: Iacob - Tomozei, Erico, Ilie, Bustea - Miculescu, Albu, Vorobjovas, Rusu - Roger, Antal

Dinamo: Eşanu - Radu, Puljic, Bejan, Steliano Filip - Creţu, Gol, Anton, Nepomuceno - Nemec, Gueye

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/19940539/1/clasament-uta-dinamo.jpg

Sursa foto: Sport Pictures

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Superliga

Ultimele articole Toate articolele