Ultima oră
CSM Bucureşti, rezultat surprinzător pe teren propriu  în etapa a XX-a a Ligii Naţionale CSM Bucureşti, rezultat surprinzător pe teren propriu în etapa a XX-a a Ligii Naţionale
VIDEO | Corvinul Hunedoara - Gloria Buzău, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. A început partida! VIDEO | Corvinul Hunedoara - Gloria Buzău, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. A început partida!
Edi Iordănescu nu s-a ferit de cuvinte şi i-a dat replica lui Gică Hagi: „Nu sunt deloc interesat” Edi Iordănescu nu s-a ferit de cuvinte şi i-a dat replica lui Gică Hagi: „Nu sunt deloc interesat”
Controverse în SUA, după ce părinţii lui Kobe Bryant au scos la licitaţie un inel de campion al fostului baschetbalist
Controverse în SUA, după ce părinţii lui Kobe Bryant au scos la licitaţie un inel de campion al fostului baschetbalist
NEWS ALERT | Ce lovitură pentru FCSB! Un jucător de bază s-a accidentat şi ar putea lipsi tot sezonul NEWS ALERT | Ce lovitură pentru FCSB! Un jucător de bază s-a accidentat şi ar putea lipsi tot sezonul
Andrei Borza a oferit prima reacţie după scandalul ieşirii în club: „Vreau să arăt tuturor că sunt cel mai bun!” Andrei Borza a oferit prima reacţie după scandalul ieşirii în club: „Vreau să arăt tuturor că sunt cel mai bun!”

VIDEO | Sepsi - FCSB 0-1. Cupa României merge la Bucureşti. Dennis Man a adus primul trofeu după patru ani şi calificarea în Europa

Cupa României Publicat pe 22 iul 2020
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38111/19426476/5/rps4936.jpg


FCSB a învins, miercuri, pe stadionul Ilie Oană din Ploieşti, Sepsi OSK, scor 1-0, în finala Cupei României. Pentru roş-albaştri, care îşi asigură prezenţa în preliminariile UEFA Europa League, acesta este primul trofeu după o pauză de patru ani.

Finala Cupei României a avut parte de un start tensionat. Ambele echipe au cerut penalty în primele cinci minute de joc. Dar Sebastian Colţescu a lăsat jocul să continue atât la intervenţia lui Ronaldo Deaconu la Dennis Man (1), cât şi la duelul din celălalt careu, dintre Miron şi Bouhenna. FCSB a avut ocaziile mai mari în prima repriză, însă şuturile lui Florinel Coman (22), Ovidiu Popescu (30) şi Dennis Man (35) nu şi-au atins ţinta.

Primul şut pe poartă vine abia în minutul 54. Intrat la pauză, Moruţan a tras puternic din afara careului, însă pe mijlocul porţii, iar Niczuly a izbutit să scoată în corner. Roş-albaştrii au continuat să atace. Trei minute mai târziu, Panţîru a fost cât pe ce să deschidă scorul, dar a nimerit bara, după o acţiune personală de toată frumuseţea, în flancul stâng. Golul prin care FCSB a câştigat primul trofeu după o pauză de patru ani avea să vină în minutul 65. Man profită de o bâlbâială în apărarea adversă, după o pasă în faţa porţii trimisă de Coman, şi trimite în plasă. În ultima parte au ieşit în evidenţă şi covăsnenii.

Rămaşi în inferioritate numerică după eliminarea lui Bouhenna, pentru două faulturi stupide, cei de la Sepsi au avut şansa egalării în minutul 84, dar Celea nu a reuşit să trimită în poartă din apropiere.

FCSB, primul trofeu după o pauză de patru ani

FCSB nu mai câştigase niciun trofeu de patru ani. În 2016, roş-albaştrii cucereau Cupa Ligii, după o finală cu Concordia Chiajna, încheiată cu scorul de 2-1.

Echipele de start:

  • Sepsi: Niczuly – Dimitrov, Bouhenna, Tincu, F. Ştefan – Deaconu, Vaşvari, Achahbar – Carnat, Karanovic, M. Ştefănescu.
  • Antrenor: Leo Grozavu
     
  • FCSB: Vlad - Creţu, Miron, I. Cristea, Panţîru - Olaru, O. Popescu, Vînă - Man, Tănase, Coman.
  • Rezerve: R. Udrea - Moruţan, A. Petre, C. Dumitru, O. Perianu, A. Pantea, V. Pandele, A. Istrate, A. Niţă.
  • Antrenor: Toni Petrea

VIDEO | Sepsi - FCSB 0-1 (Man 65)
Eliminat: Bouhenna 80

FINAL: Sepsi - FCSB 0-1

Min. 84: Şansă imensă pentru Sepsi. Celea nu reuşeşte să trimită în poartă din apropiere.

Min. 80: Rashid Bouhenna îşi lasă echipa în inferioritate numerică. Sancţionat cu galben cu trei minute mai devreme, pentru un fault la Cristea, Bouhenna a primit al doilea cartonaş galben după un nou fault.

Min. 65: Goool FCSB! Dennis Man profită de o bâlbâială în apărarea lui Sepsi şi trimite mingea în plasă, din apropiere.

Min. 57: Bară FCSB! Panţîru reia în bară cu un şut puternic, după o acţiune personală în flancul stâng.

Min. 54: Primul şut pe spaţiul porţii vine abia în minutul 54. Intrat la pauză, Moruţan îl pune în dificultate pe Niczuly cu un şut din afara careului, dar portarul lui Sepsi scoate în corner.

Min. 46: La pauză, cele două echipe au efectuat câte două schimbări. La Sepsi ies Carnat şi Karanovic şi intră Safranko şi Lorand Fulop, iar la FCSB Darius Olaru îi lasă locul lui Olimpiu Moruţan, iar Adrian Petre intră în locul lui Vînă.

Pauză: Sepsi - FCSB 0-0

Min. 35: Ocazie mare pentru FCSB. Man primeşte o pasă în dreapta de la Florin Tănase, driblează elegant un adversar, îşi aşază mingea pe stângul şi trage puternic, însă nu reuşeşte să prindă spaţiul porţii lui Niczuly.

Min. 5: Şi Sepsi solicită o lovitură de la 11 metri. Miron îl ia pur şi simplu în braţe pe Bouhenna, dar Colţescu nu vede penalty nici de această dată.

Min. 1: FCSB cere penalty după un duel între Dennis Man şi Ronaldo Deaconu, însă Sebastian Colţescu lasă jocul să continue. Reluările îi dau dreptate centralului.


Programată în primă fază la Craiova, finala Cupei României se va desfăşura în cele din urmă la Ploieşti, pe stadionul “Ilie Oană”. Comitetul de Urgenţă al FRF a decis schimbarea locului de disputare, pentru ca distanţa să fie una echitabilă pentru ambele echipe, mai ales în contextul actual în care se află România, din pricina noului coronavirus.

”Dorinţa de a oferi finalistelor posibilitatea unor deplasări mai scurte pentru partidă a contat în luarea deciziei de mutare a partidei. În conformitate cu dispoziţiile art. 49 din Statutul Federaţiei Române de Fotbal, Comitetul de urgenţă compus din Răzvan Burleanu - Preşedinte FRF, Gino Iorgulescu - Prim-vicepreşedinte FRF, Octavian Goga - Vicepreşedinte FRF:

Aprobă schimbarea locului de desfăşurare a Finalei Cupei României, ediţia 2020, jocul urmând a se disputa pe stadionul 'Ilie Oană' din Ploieşti, în loc de stadionul 'Ion Oblemenco' din Craiova, cum fusese programat iniţial”, se arată în comunicatul emis de FRF, cu privire la locul de disputare al finalei.

În acest sezon, cele două s-au mai întâlnit de două ori, în sezonul regulat. Prima partidă, disputată la Sepsi, s-a terminat la egalitate, scor 0-0, iar meciul din returul Casa Liga 1, de pe Arena Naţionlă, s-a încheiat cu victoria FCSB-ului, 2-1.


 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Cupa României

Ultimele articole Toate articolele