Ultima oră
VIDEO | Corvinul Hunedoara - Gloria Buzău 1-1. Egal în primul meci din play-off-ul Ligii 2 şi un super gol de la mare distanţă VIDEO | Corvinul Hunedoara - Gloria Buzău 1-1. Egal în primul meci din play-off-ul Ligii 2 şi un super gol de la mare distanţă
Tun financiar dat de CFR Cluj! Clubul de top din Premier League a pus pe masă 3,5 milioane de euro pentru jucător: ”Este un fotbalist modern!”

Tun financiar dat de CFR Cluj! Clubul de top din Premier League a pus pe masă 3,5 milioane de euro pentru jucător: ”Este un fotbalist modern!”
Mircea Rednic acuză sancţiunea primită, după incidentele de la Dinamo - UTA. „Eu cu ce am greşit?” Mircea Rednic acuză sancţiunea primită, după incidentele de la Dinamo - UTA. „Eu cu ce am greşit?”
Sandro Tonali, acuzat de Federaţia Engleză de Fotbal pentru o nouă serie de infracţiuni legate de pariuri

Sandro Tonali, acuzat de Federaţia Engleză de Fotbal pentru o nouă serie de infracţiuni legate de pariuri
Situaţie fără precedent în fotbalul românesc! CSA Steaua trece pe modul „incognito” Situaţie fără precedent în fotbalul românesc! CSA Steaua trece pe modul „incognito”
Volei Alba Blaj, a treia semifinalistă a Diviziei A la volei feminin Volei Alba Blaj, a treia semifinalistă a Diviziei A la volei feminin

VIDEO | Sevilla - Manchester United 2-1. Andaluzii sunt din nou în finala Europa League, după o lecţie de pragmatism. Ratările i-au costat scump pe "diavoli"

Europa League Publicat de Daian Cutu pe 16 aug 2020
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38108/19452876/15/sevilla.jpg

FC Sevilla este prima finalistă a acestei ediţii din Europa League. Echipa spaniolă a învins, duminică seară, Manchester United, cu scorul de 2-1 (1-1), la capătul unui meci dominat de formaţia engleză. Andaluzii au câştigat precedentele cinci finale ale Ligii Europa/Cupei UEFA în care au evoluat, în sezoanele 2005/06, 2006/07, 2013/14, 2014/15, 2015/16.

Echipa lui Ole Gunnar Solskjaer a început în forţă partida, iar Bruno Fernandes l-a pus la încercare pe Bono încă din primul minut. Goalkeeper-ul Sevillei a fost la post, însă nu a avut ce să mai facă la execuţia din penalty a aceluiaşi Bruno Fernandes, şapte minute mai târziu.

În minutul 14, Fred a avut ocazia să facă 2-0, dar a tras dezamăgitor. Replica Sevillei a venit două minute mai târziu, prin Ocampos, dar de Gea a păstrat avantajul englezilor. Spaniolul nu a avut, însă, nicio şansă în minutul 25, atunci când Suso a reluat din apropiere şi a restabilit egalitatea, după o acţiune colectivă a andaluzilor. Până la finalul primei reprize, Martial (33) şi Rashford (39) au trecut pe lângă 2-1.

Diavolii au continuat atacurile în startul reprizei a doua, dar Bono a fost magistral între buturi. Greenwood şi Martial, cu trei ocazii imense în decurs de câteva minute, nu au putut să îl învingă pe portarul Sevillei, care a scos tot ce se putea în această partidă. Pogba (69) şi, din nou, Greenwood (77) şi-au mai încercat norocul cu şuturi de la distanţă, dar tot fără succes.

Sevilla a fructificat unica sa ocazie în partea a doua, în minutul 78. Luuk de Jong a profitat de neînţelegerea dintre Maguire şi Lindelof şi a înscris din apropiere, după o centrare de maestru a lui Jesus Navas, din dreapta. S-a terminat 2-1, iar Sevilla este din nou în finala UEFA Europa League, competiţie pe care a mai câştigat-o în cinci rânduri. De această dată, adversară îi va fi Inter sau Şahtior, meci programat luni, de la ora 22:00, pe Look Plus.

VIDEO FC Sevilla - Manchester United 2-1 (Suso 25, L. de Jong 78 / B. Fernandes 8 - penalty)

Au evoluat următoarele echipe:

United: De Gea - Wan-Bissaka, Lindelof, Maguire, Williams (Daniel James '87) - Pogba, Fred - Rashford (Mata '87), Bruno Fernandes, Greenwood (Ighalo '90+3)- Martial. Antrenor Ole Gunnar Solskjaer;

Sevilla: Bono - Jesus Navas, Kounde, Diego Carlos, Reguilon - Fernando, Jordan (Gudelj '87), Banega, Ocampos (Munir '56), Suso (Vazquez '75) - En-Nesyri (De Jong '56). Antrenor Julen Lopetegui.


FINAL

Min. 78: GOOOL Sevilla! Luuk de Jong marchează din apropiere, după o centrare de superbă a lui Jesus Navas, din flancul drept.

Min. 77: Man United, o nouă ocazie. Mason Greenwood îşi încearcă şi el norocul cu un şut din afara careului, însă Bono este la post. FC Sevilla rămâne fără nicio ocazie clară în repriza a doua.

Min. 69: Ocazie United. Pogba trage de la mare distanţă, însă şi la o distanţă considerabilă de poarta lui Bono.

Min. 53: Man United continuă atacurile iar Martial are două ocazii uriaşe în mai puţin de un minut, însă Bono este formidabil şi păstrează egalitatea pe tabelă.

Min. 49: Asalt la poarta lui Bono. Goalkeeper-ul Sevillei reuşeşte să scoată şutul lui Martial, din unghi.

Min. 46: United începe în forţă şi repriza a doua, iar Mason Greenwood scapă în dreapta şi trage în Bono, dintr-o poziţie foarte bună.

Pauză la Koln. Meci foarte echilibrat între Sevilla şi Man United.

Min. 39: Încă o şansă de 2-1 pentru englezi. Rashford execută foarte bine o lovitură liberă de la mare distanţă, dar Bono reuşeşte să respingă.

Min. 33: Ocazie mare a lui United. Pogba îi aşază mingea ca la antrenament lui Martial, la 16 metri, dar atacantul francez, nemarcat, dă cu piciorul la această oportunitate, trăgând peste transversală.

Min. 25: GOOOL Sevilla! Suso restabileşte egalitatea cu un şut din apropiere, după o acţiune colectivă de toată frumuseţea a andaluzilor.

Min. 16: Meci splendid la Koln! Sevilla dă o replică solidă prin Ocampos, care trage în forţă din unghi, însă de Gea izbuteşte să scoată în corner.

Min. 14: Încă o ocazie pentru englezi. Fred primeşte o pasă în dreapta de la Bruno Fernandes, îşi depăşeşte adversarul în viteză, dar trage pe lângă poartă.

Min. 8: GOOOL Man United! Bruno Fernandes execută superb lovitura de la 11 metri, în stilul caracteristic, cu o săritură înaintea şutului, iar mingea se duce sub transversală. Bono n-a avut absolut nicio şansă.

Min. 7: Penalty pentru Manchester United! Martial îi oferă o pasă de geniu lui Rashford, care rămâne singur cu Bono, dar este faultat de Diego Carlos, iar Felix Brych acordă lovitură de la 11 metri!

Min. 1: Manchester United începe în forţă şi pune în pericol poarta lui Bono, prin şutul lui Bruno Fernandes, dar goalkeeper-ul Sevillei scoate în corner.

22:00 | Începe meciul de la Koln.


Pe RheinEnergieStadion din Koln, în direct pe Look Plus, de la ora 22:00 va avea loc prima semifinală a Europa League, care propune un duel spaniolo-englez.

FC Sevilla şi Manchester United se înfruntă într-o confruntare a echipelor care au realizat performanţe importante în această competiţie în ultimii ani. Andaluzii au 5 trofee Europa League, în timp ce ”diavolii” au câştigat stagiunea din 2017, când au trecut de Ajax, în ultimul act.

Cei de la Sevilla vânează un nou trofeu major, după ce au eliminat la mare luptă pe cei de la CFR Cluj, în faza şaisprezecimilor de finală. A urmat apoi o calificare în detrimentul lui AS Roma, iar în ”sfereturi” a eliminat o altă echipă din Premier League, Wolverhampton. Pe de altă parte, United caută să salveze un alt sezon fără trofeu. Englezii nu au avut emoţii prea mari în fazele eliminatorii, trecând de Club Brugge, LASK Linz şi FC Copenhaga.

S-au mai întâlit acum doi ani şi jumătate

Cele două cluburi s-au mai întâlnit în Europa League, în primăvara lui 2018, în faza şaisprezecimilor de finală, după un 0-0 în tur, Sevilla a obţinut calificarea, după o victorie cu 2-1 pe ”Old Trafford”. Golurile victoriei au fost marcate de Ben Yedder, în timp ce Lukaku a marcat golul de onoare.

Echipele probabile:

  • Sevilla: Bounou - Navas, Carlos, Kounde, Reguilon - Jordan, Fernando, Banega - Suso, En-Nesyri, Ocampos.
  •  
  • Manchester United: Romero - Wan-Bissaka, Lindelof, Maguire, Williams - Matic, Pogba - Greenwood, Fernandes, Rashford - Martial.
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Europa League

Ultimele articole Toate articolele