Ultima oră
Horaţiu Giurgiu, legendă a baschetului românesc, a murit la 85 de ani Horaţiu Giurgiu, legendă a baschetului românesc, a murit la 85 de ani
Prima decizie luată de UTA Arad după suspendarea dictată de Comisia de Disciplină Prima decizie luată de UTA Arad după suspendarea dictată de Comisia de Disciplină
NEWS ALERT | Revenire de senzaţie la Barcelona? Anunţul presei din Spania NEWS ALERT | Revenire de senzaţie la Barcelona? Anunţul presei din Spania
I-a enervat pe rapidişti, iar acum a fost delegat din nou! Partida pe care o va arbitra George Găman I-a enervat pe rapidişti, iar acum a fost delegat din nou! Partida pe care o va arbitra George Găman
Cristi Balaj a spus lucrurilor pe nume! Prima reacţie oficială despre plecarea lui Otele Cristi Balaj a spus lucrurilor pe nume! Prima reacţie oficială despre plecarea lui Otele
Jannik Sinner - Daniil Medvedev, reeditarea finalei de la Australian Open, în semifinale la Mastersul de la Miami Jannik Sinner - Daniil Medvedev, reeditarea finalei de la Australian Open, în semifinale la Mastersul de la Miami

VIDEO | Simona Halep - Garbine Muguruza 6-3, 4-6, 6-4. A treia oară... Să fie cu noroc! Românca obţine o victorie superbă şi e din nou în finală la Roma

Simona Halep Publicat pe 20 sep 2020
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38213/19486122/2/halep.jpg

Simona Halep, numărul 2 WTA şi principala favorită, a învins-o, duminică, scor 6-3, 4-6, 6-4, pe jucătoarea spaniolă Garbine Muguruza, locul 17 WTA şi cap de serie numărul 9, în semifinalele turneului de categorie Premier 5 de la Roma şi s-a calificat pentru a treia oară în carieră în finala competiţiei de la Foro Italico.

 

 

În precedentele două finale, Simona Halep a fost învinsă de ucraineanca Elina Svitolina, care a părăsit competiţia încă din faza sferturilor de finală, la această ediţie.

În finală, Simona Halep va întâlni câştigătoarea semifinalei dintre cehoaicele Marketa Vondrousova (locul 19 WTA) şi Karolina Pliskova (locul 4 WTA), meci programat duminică, de la ora 17:00.

Aceasta a fost prima partidă de la Foro Italico cu spectatori, un număr redus de fani fiind acceptat în tribune, cu păstrarea distanţei fizice.

Halep a început bine meciul cu puternica ei adversară. Românca a fost agresivă, a jucat lung, a schimbat rapid direcţia, stânga-dreapa, a dat înălţime mingilor şi şi-a pus în dificultate rivala.

Muguruza a fost imprecisă şi a greşit mult în debutul partidei, dar uşor, uşor şi-a mai reglat tirul loviturilor şi a părut că iese de sub presiune făcând pasul în faţă.

Însă Halep a împins jocul spre reverul jucătoarei spaniole. De asemenea, backhand-ul sportivei române, fie că a fost în diagonală sau în lung de linie, a urcat multe puncte pe tabelă în dreptul ei.

Halep a avut o minge de 3-0, după ce a reuşit un break, în primul ghem. Muguruza a luat ghemul de 1-2 până la urmă şi imediat a condus cu 40-0 pe serviciul româncei. Halep le-a anulat pe toate cu un joc spectaculos şi s-a distanţa apoi la 5-1. Spaniola a obţinut şi ea un break, la 2-5, un ghem făcut practic cadou de Halep, dar a fost generoasă la rândul ei în jocul următor şi setul s-a încheiat cu 6-3, în favoarea numărului 2 mondial, după 39 de minute.

Muguruza a cerut time out medical în pauza dintre seturi şi a revenit de la vestiare cu un bandaj la coapsa stângă.

Afectată de accidentare, Garbine Muguruza a abordat o tactică ultraofensivă, cu vineri la fileu, cu lovituri puternice şi cu scopul de a închide repede punctele. Şi astfel a putut ţine pasul cu adversara ei, chiar dacă a alternat punctele câştigate frumos cu cele pierdute uşor. Şi asta pentru că Simona Halep nu a mai repetetat jocul agresiv din primul set, nu şi-a mai plimbat adversara şi nici nu a mai putut păstra lungimea loviturilor, care au ţinut-o pe rivală departe de interiorul terenului, de unde controlează ea jocul în mod confortabil. În plus, românca a servit slab, şi-a pierdut de mai multe ori calmul şi şi-a complicat meciul.

Halep a condus cu 3-1 şi 4-2, după break-uri în ghemurile al patrulea şi al şaselea. Dar şi-a pierdut de trei ori serviciul şi jucătoarea spaniolă a luat setul, cu 6-4, după 90 de minute de joc.

În decisiv, lucrurile păreau că revin pe făgaşul din primul set. Halep şi regăsit concentrarea şi jocul agresiv, a descoperit cheia jocului avântat al adversarei, cu passinguri de efect, iar Muguruza şi-a pierdut energia şi precizia căpătate aproape miraculos în setul secund.

După patru ghemuri câştigate la rând de jucătoarea născută în Venezuela, Halep a reuşit aceeaşi performanţă, cu ghemuri câştigat mai dificil la 0-0 şi 3-0. Ea a avut două mingi de 5-0 pe propriul serviciu. Muguruza le-a anulat pe toate şi a reuşit break-ul. Jucătoarea română a ajuns la 5-1, dar a intrat iar într-o evoluţie cenuşie, de care a profitat adversara, apropiindu-se la 4-5. În ghemul următor, spaniola şi-a risipit toată munca depusă pentru această revenire cu două duble greşeli, care i-au oferit victria Simonei Halep, cu 6-4, după două ore şi 17 minute de joc.

După acest meci, scorul întâlnirilor directe dintre cele două sportive este de 4-3, toate victoriile româncei fiind pe zgură.

Halep va evolua în ultimul act cu o jucătoare din Cehia, ori cu Marketa Vondrousova, locul 19 WTA şi favorită 12, ori cu Karolina Pliskova, locul 4 WTA şi cap de serie 2.

Calificarea în finală este recompensată cu un premiu de 150.000 de euro şi cu 585 de puncte WTA. Câştigătoarea turneului va primi 205.190 de euro şi 900 de puncte WTA.

Finalele jucate până acum de Simona Halep sunt următoarele:

Titluri WTA de simplu: 21 - Praga (WTA International), Dubai (Premier) - 2020, Wimbledon (Grand Slam) - 2019, Montreal (Premier 5), Roland Garros (Grand Slam), Shenzhen (WTA), toate trei în 2018, Madrid (Premier Mandatory), în 2017, Montreal (Premier 5), Bucureşti (WTA), Madrid (Premier Mandatory), toate trei în 2016, Shenzhen (WTA), Dubai (Premier 5), Indian Wells (Premier Mandatory), toate trei în 2015, Doha (Premier 5), Bucureşti (WTA), ambele în 2014, Nurnberg (WTA), 's-Hertogenbosch (WTA), Budapesta (WTA), New Haven (Premier), Moscova (Premier) şi Sofia (turneul "mic" al campioanelor), toate cele şase în 2013;

Finale WTA de simplu: 17 - Madrid (Premier Mandatory), Doha (Premier) - 2019, Cincinnati (Premier 5), Roma (Premier 5), Australian Open (Grand Slam) - în 2018, Beijing (Premier Mandatory), Cincinnati (Premier 5), Roland Garros (Grand Slam), Roma (Premier 5) - în 2017, Rogers Cup (Toronto), Cincinnati (ambele de categorie Premier 5) - în 2015, WTA Finals - Singapore (Turneul Campioanelor), Roland Garros (Grand Slam), Madrid (Premier Mandatory) - toate trei în 2014, Bruxelles (Premier), în 2012 şi Fes (WTA), în 2011 şi 2010.

La Roma, Halep a fost finalistă în 2017 şi 2018, pierzând de fiecare dată în faţa ucrainencei Elina Svitolina, scoruri 6-4, 5-7, 1-6, respectiv 0-6, 4-6.

Simona Halep - Garbine Muguruza 6-3, 4-6, 6-4

Set III

Game, set, meci! Simona Halep e pentru a treia oară în finală la Roma.

Game 9: BREAK Muguruza. Jucătoarea spaniolă joacă excelent şi se apropie ameninţător de Simona.

Game 8: Muguruza îşi face serviciul şi rămâne în meci. Halep va servi pentru calificaea în finală.

Game 7: Vizibil epuizată, Garbine Muguruza se încăpăţânează să rămână în meci şi reuşeşte break-ul.

Game 6: BREAK Simona, care este acum la un singur game de calificarea în ultimul act de la Foro Italico.

Game 5: BREAK şi pentru Muguruza.

Game 4: Simona reuşeşte un nou BREAK şi e la două game-uri de finală!

Game 3: Simona Halep îşi consolidează break-ul şi conduce cu 3-0.

Game 2: BREAK Simona! Românca reuşeşte să se desprindă în setul decisiv.

Game 1: Simona Halep salvează o minge de meci a adversarei şi reuşeşte în cele din urmă să îşi facă serviciul, după un prim game foarte disputat în startul setului decisiv.

Set II

Game 10: SET Muguruza, care izbuteşte să ducă meciul în decisiv.

Game 9: Muguruza reuşeşte break-ul şi urmează să servească pentru câştigarea setului secund.

Game 8: Simona Halep iroseşte o minge de break, iar Garbine Muguruza îşi face serviciul şi egalează la patru.

Game 7: Game-ul şi BREAK-ul în setul al doilea. Garbine Muguruza câştigă pe serviciul Simonei şi reduce din avantajul româncei. 4-3!

Game 6: Un nou BREAK, de această dată pentru Simona, care este acum la doar două game-uri de calificarea în finală la Roma.

Game 5: BREAK Garbine Muguruza! Simona Halep cedează primul game la serviciu în setul al doilea.

Game 4: BREAK Simona Halep! Românca profită din plin de prima minge de break şi rupe echilibrul şi în setul al doilea.

Game 3: Simona Halep salvează o minge de break şi câştigă game-ul, revenind în avantaj.

Game 2: Muguruza îşi face la rândul ei serviciul şi se pare că vom avea parte de un set secund mai echilibrat decât primul.

Game 1: Simona Halep începe bine şi acest set secund şi îşi face serviciul.

Set I

Game 9: SET Simona Halep! Românca îşi adjudecă actul inaugural în doar 39 de minute, după un nou break.

Game 8: BREAK Muguruza! Simona Halep pierde primul game la serviciu, cu mingi noi. Românca păstrează însă un break avans.

Game 7: Garbine Muguruza îşi face serviciul, de această dată, după cel mai solid game al său în această partidă.

Game 6: Simona Halep îşi consolidează break-ul, după un game aproape perfect la serviciu, în care a cedat un singur punct.

Game 5: BREAK Simona! Principala favorită câştigă din nou pe serviciul adversarei şi este la doar două game-uri de câştigarea actului inaugural.

Game 4: Încă un game de serviciu pentru Simona Halep, care se desprinde la 3-1.

Game 3: Garbine Muguruza câştigă primul său game.

Game 2: Simona Halep îşi face serviciul şi îşi consolidează break-ul. Început excelent pentru româncă.

Game 1: BREAK Simona! Halep începe cum nu se putea mai bine semifinala cu Garbine Muguruza.


Muguruza a trecut în semifinale, sâmbătă, de Viktoria Azarenka din Belarus, locul 14 WTA, scor 3-6, 6-3, 6-4, în două ore şi 21 de minute de joc.

Bilanţul meciurilor directe dintre Simona Halep şi Garbine Muguruza este de partea jucătoarei spaniole, care conduce cu scorul de 4-2. Muguruza a câştigat toate cele patru dueluri pe hard, dar nu a reuşit să o învingă pe româncă pe zgură, Simona reuşind ambele succese pe această suprafaţă.

Simona Halep, în semifinale la Roma, după abandonul Iuliei Putinţeva

Simona Halep, locul 2 WTA, s-a calificat în semifinale la turneul de la Roma, după ce adversara sa, Iulia Putinţeva, din Kazahstan, locul 30 mondial, a abandonat în setul doi al meciului de sâmbătă.

Halep a câştigat primul set cu scorul de 6-2, iar în al doilea conducea cu 2-0, după 48 de minute de joc. Adversara sa a acuzat dureri la spate.

Calificarea în sferturi este recompensată cu un premiu de 80,000 euro şi cu 350 puncte WTA.

Pentru Simona Halep, acesta este al doilea turneu la care participă de la reluarea competiţiilor după pauza cauzată de pandemia de coronavirus. Ea a câştigat, la 16 august, turneul de la Praga.

La Roma, Halep a fost finalistă în 2017 şi 2018.

mail-share icon Email
viewscnt

Simona Halep

Ultimele articole Toate articolele