Ultima oră
”Cum să ieşi aşa? Ai doi metri”. Ştefan Târnovanu a gafat, iar Gigi Becali a reacţionat ferm! ”Cum să ieşi aşa? Ai doi metri”. Ştefan Târnovanu a gafat, iar Gigi Becali a reacţionat ferm!
VIDEO | Atalanta, demonstraţie de forţă la returul cu Fiorentina şi calificare în finala Coppa Italia VIDEO | Atalanta, demonstraţie de forţă la returul cu Fiorentina şi calificare în finala Coppa Italia
VIDEO | Everton - Liverpool 2-0. ”Cormoranii” pot cădea pe 3 în Premier League VIDEO | Everton - Liverpool 2-0. ”Cormoranii” pot cădea pe 3 în Premier League
VIDEO | ”Este important că am câştigat un punct”. Charalambous încă nu este campion VIDEO | ”Este important că am câştigat un punct”. Charalambous încă nu este campion
VIDEO | Târnovanu, foarte afectat de gafa cu Sepsi: ”Amânăm titlul din cauza mea” VIDEO | Târnovanu, foarte afectat de gafa cu Sepsi: ”Amânăm titlul din cauza mea”
VIDEO | Florinel Coman a rezistat mai puţin de jumătate de repriză: ”Sper să nu am nicio problemă” VIDEO | Florinel Coman a rezistat mai puţin de jumătate de repriză: ”Sper să nu am nicio problemă”

VIDEO | Situaţia de la Dinamo prin ochii unui psiholog: "Astea sunt scuze!" Cum comentează ultima decizie a lui Mihalcea

Superliga Publicat pe 3 iul 2020
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/19410623/1/psiholog.jpg

Prezent în studioul Look Sport LIVE, psihologul Mihai Lucian a comentat afirmaţiile făcut de fotbaliştii lui Dinamo după înfrângerea cu Viitorul.

La finalul partidei, tehnicianul Adrian Mihalcea a anunţat că a apelat la serviciile psihologului Silviu Ioniţă, care a lucrat în trecut şi cu echipele naţionale ale României. Decizia nu a fost primită însă cu braţele deschise de toţi jucătorii, portarul Cătălin Straton declarând că preferă să-şi găsească echilibrul în familie, alături de soţia sa.

Vezi mai jos reacţia lui Mihai Lucian de la Look Sport LIVE.

"Soţia, din păcate nu poate fi şi psiholog. Ea este completarea noastră, nicidecum psihologul nostru.

La noi nu se face o psihologie sportivă corectă. Probabil voi fi judecat pentru această afirmaţie. Un jucător trebuie să aibă mintea limpede, o anumită cunoaştere. Abordarea nu este pur psihologică. E important să se unească ştiinţa, parapsihologia. Pentru că el dă pe teren multă energie. Trebuie să ştie cum să utilizeze energia vitală, care vine din tine. Dezechilibrele unui sportiv, fie că e fotbalist, tenismen sau şofer de Formula 1, e acelaşi fenomen, el trebuie să-şi echilibreze mintea prin echilibrarea spiritului, trupului, energiei.

Eu nu am văzut asta niciunde în România. El (sportivul) în primele 5 minute nu ştie cum să-şi dozeze energia şi e ca o baterie care se scurge în 5 minute.

Sunt scuze că se îngrădeşte libertatea cu acest coronoavirus, sau că mă ascultă soţia acasă... Domnule, ai nevoie de o anumită cunoaştere.

Nu mai suntem în epoca sportivilor inculţi de multă vreme. Şi eu am fost sportiv şi eram incult, dar mi-am dorit să sar din acea sferă a incluturii şi să dau tot ce e mai bun în apă, că eram poloist.

E importantă cunoaşterea şi abordarea ta ca om. Acasă, la serviciu şi în societate. Sunt nişte lucruri de armonizat, dar nu la nivel de trup. Interiorul trebuie armonizat şi aranjat. Optimizate convingerile din subconştient.

E de lucru. Psihilogia sportivă e cea mai dificilă, dar cea mai frumoasă şi din păcate nu se face corect la noi"
, spune Mihai Lucian.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Superliga

Ultimele articole Toate articolele