Ultima oră
Curăţenie totală la Universitatea Craiova după venirea lui Gâlcă! Doar 5 jucători sunt de neatins Curăţenie totală la Universitatea Craiova după venirea lui Gâlcă! Doar 5 jucători sunt de neatins
Guvernul american va despăgubi gimnastele care au fost victimele lui Larry Nassar Guvernul american va despăgubi gimnastele care au fost victimele lui Larry Nassar
Moment inedit în Conference League! A primit două cartonaşe galbene,dar nu a fost eliminat Moment inedit în Conference League! A primit două cartonaşe galbene,dar nu a fost eliminat
Transferul lui Florinel Coman în Qatar, din ce în ce mai criticat: „Acolo te duci când ai 34-35 de ani” Transferul lui Florinel Coman în Qatar, din ce în ce mai criticat: „Acolo te duci când ai 34-35 de ani”
Răzvan Lucescu, mesaj categoric după eliminarea din Conference League: „Nu am fost la nivelul la care trebuia” Răzvan Lucescu, mesaj categoric după eliminarea din Conference League: „Nu am fost la nivelul la care trebuia”
Portarul Nahuel Guzmán a fost suspendat 11 meciuri şi amendat pentru că a îndreptat un laser spre un rival într-un meci din Liga MX Portarul Nahuel Guzmán a fost suspendat 11 meciuri şi amendat pentru că a îndreptat un laser spre un rival într-un meci din Liga MX

VIDEO | Spectacol la Budapesta! Leipzig - Liverpool 0-2. Nemţii fac două erori mari în defensivă, iar ”coromoranii” sunt mari favoriţi la calificare

Champions League Publicat pe 16 feb 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38107/19981712/1/leipzig-liverpol.jpg

Liverpool a luat o opţiune serioasă la calificarea în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, după ce a câştigat la Budapesta, cu scorul de 2-0, contra celor de la RB Leipzig. Confruntarea s-a disputat în capitala Ungariei, datorită problemelor legate de carantinarea fotbaliştilor, în cazul în care confruntarea s-ar fi jucat în Germania.

După o primă repriză echilibrată, două erori majore a celor de le Leipzig au permis formaţiei luI Jurgen Klopp să marcheze prin Salah şi Mane şi astfel să scape de pasa proastă în care au intrat, după o serie de rezultate extrem de modeste în Premier League.

Returul este programat pe 10 martie, în direct pe Look Sport.

---------------------------------

RB Leipzig - Liverpool 0-2 (Salah 53, Mane 58)

Echipele de start:

Leipzig: Gulacsi - Mukiele, Klostermann, Upamecano, Angelino - Sabitzer, Haidara, Kampl - Nkunku, Olmo, Adams
Liverpool: Alisson - Alexander Arnold, Kabak, Henderson, Robertson - Alcantara, Wijnaldum, Jones - Salah, Firmino, Mane

Minutul 61: Leipzig are şansa de a reveni în meci. Şutul lui Angelino trece puţin pe lângă poartă.

Minutul 58: GOL Liverpool! ”Coromoranii” se dezlănţuie. Mane punctează pentru 2-0. Mukiele greşeşte inexiplicabil, iar senegalezul profită de acest cadou.

Minutul 53: GOL Liverpool! Salah se descotoroseşte de marcajul lui Klostermann şi îl învinge pe Gulacsi.

Minutul 46: Nkunku scapă singur cu Alisson, dar intră în unghi şi brazilianul reuşeşte să blocheze execuţia jucătorului de le Leipzig.

Minutul 32: Mane este lansat perfect şi scapă singurul cu Gulacsi, care iese mult din poartă şi respinge până la mijlocul terenului, de unde Andy Robertson a încercat să marcheze, execuţia sa a trecut puţin peste poartă.

Minutul 30: Cei de la Liverpool au preluat frâiele partidei. ”Coromoranii” fac un presing excelent, care nu le permite celor de la RB Leipzig să atace.

Minutul 17: Sabitzer şutează periculos, dar Alisson prinde fără emoţii.

Minutul 15: Salah este lansat foarte bine şi scapă singurul cu Gulacsi, dar portarul celor de la Leipzig reuşeşte să blocheze, mingea ricoşează la Firminio, a cărui execuţie ajunge în plasa laterală.

Minutul 5: Angelino centrează de pe stânga, Olmo se desprinde excelent şi reia cu capul, iar mingea loveşte bara.

---------------------------------------

RB Leipzig şi Liverpool se înfruntă în această seară, de la ora 22:00, în direct pe Look Sport, în manşa tur a optimilor de finală din Liga Campionilor. Partida se va disputa pe Arena 'Puskas' din Budapesta, din cauza restricţiilor privind pandemia de coronavirus. Stări de spirit diferite în cele două echipe: Leipzig are un sezon foarte bun, fiind pe locul 2 în Bundesliga; Liverpool are trei eşecuri la rând în Premier League şi a ajuns pe locul 6 în clasament.

Atât Leipzig, cât şi Liverpool se confruntă cu probleme de lot, dar absenţele 'cormoranilor' sunt mai numeroase şi mai importante.

Antrenorul lui Leipzig, Julian Nagelsmann, nu poate conta pe Forsberg, Laimer, Szoboszlai şi Henrichs, accidentaţi. Din acelaşi motiv, Jurgen Klopp nu-i are la dispoziţie pe Milner, Matip, Keita, Diogo Jota, Joe Gomez, Van Dijk, Fabinho şi Origi.

Deşi este considerată ‚outsider’ în această dublă manşă, Leipzig a reuşit un sezon excelent în Liga Campionilor. Într-o grupă cu PSG, Manchester United şi Başakşehir, echipa germană s-a clasat pe locul doi, la egalitate de puncte cu PSG.

Leipzig a câştigat 9 dintre ultimele 13 meciuri în toate competiţiile, în timp ce Liverpool are 6 eşecuri în cele 10 meciuri jucate în 2021.

În ciuda formei slabe, Liverpool are un bilanţ excelent în confruntările cu echipele din Germania: 10 meciuri la rând fără înfrângere, din 2002 încoace (7 victorii, 3 egaluri).

UEFA consideră că va fi un duel interesant între doi fundaşi stânga de clasă mondială, cu cifre excelente în acest sezon: spaniolul Angelino pentru Leipzig, respectiv scoţianul Andy Robertson pentru Liverpool.

Echipele probabile:

Leipzig: Gulacsi - Klostermann, Orban, Upamecano - Mukiele, Sabitzer, Kampl, Angelino - Nkunku, Olmo – Poulsen.

Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, Kabak, Henderson, Robertson - Thiago Alcantara, Wijnaldum, Jones - Salah, Firmino, Mane.

Sursa foto: Twitter UEFA Champions League

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri