Ultima oră
”Cum să ieşi aşa? Ai doi metri”. Ştefan Târnovanu a gafat, iar Gigi Becali a reacţionat ferm! ”Cum să ieşi aşa? Ai doi metri”. Ştefan Târnovanu a gafat, iar Gigi Becali a reacţionat ferm!
VIDEO | Atalanta, demonstraţie de forţă la returul cu Fiorentina şi calificare în finala Coppa Italia VIDEO | Atalanta, demonstraţie de forţă la returul cu Fiorentina şi calificare în finala Coppa Italia
VIDEO | Everton - Liverpool 2-0. ”Cormoranii” pot cădea pe 3 în Premier League VIDEO | Everton - Liverpool 2-0. ”Cormoranii” pot cădea pe 3 în Premier League
VIDEO | ”Este important că am câştigat un punct”. Charalambous încă nu este campion VIDEO | ”Este important că am câştigat un punct”. Charalambous încă nu este campion
VIDEO | Târnovanu, foarte afectat de gafa cu Sepsi: ”Amânăm titlul din cauza mea” VIDEO | Târnovanu, foarte afectat de gafa cu Sepsi: ”Amânăm titlul din cauza mea”
VIDEO | Florinel Coman a rezistat mai puţin de jumătate de repriză: ”Sper să nu am nicio problemă” VIDEO | Florinel Coman a rezistat mai puţin de jumătate de repriză: ”Sper să nu am nicio problemă”

VIDEO | Start spectaculos de sezon! FC Botoşani – FCSB 0-0. Florin Tănase a ratat un penalty şi i-a stricat debutul lui Dinu Todoran

FCSB Publicat de Daian Cutu pe 15 iul 2021
mail-share icon Email

Startul sezonului 104 din primă ligă a României s-a jucat în Moldova, acolo unde FC Botoşani şi FCSB au remizat, scor 0-0. Dinu Todoran a debutat pe banca formaţiei din Capitală şi a jucat partida ofensiv, dar fără succes.

Cei de la FCSB au dominat copios partida, dar s-au lovit fie de imprecizie la finalizare fie de defensiva lui Marius Croitoru, care la final s-a bucurat de o maniera entuziastă de punctul obţinut.

În minutul 61, Florin Tănase a ratat un penalty acordat corect, pentru o intervenţie a lui Papa asupra lui Octavian Popescu.

--------------------------------

FC Botoşani - FCSB 0-0

Echipele de start:

FC Botoşani: Pap - Braun, Racoviţan, Şeroni, Ţigănaşu - Papa, Remacle, Ongenda - Tîrcoveanu, Kage, Fili

Rezerve: Contra, Patache, Croitoru, Dragu, Edjouma, Roman, Camara, Petkovski, Sila
 

FCSB: Vlad - V. Creţu, Haruţ, Vucur, Radunovic - Moruţan, Al. Creţu, Oaidă - Cordea, Tănase, Oct. Popescu

Rezerve: Contra, Patache, Croitoru, Dragu, Edjouma, Roman, Camara, Petkovski, Sila

Minutul 79: Cordea centrează din poziţie excelentă pentru Cristea, care reia peste poartă din câţiva metri.

Minutul 66: FC Botoşani are cea mai mare şansă din acest meci! Braun trece uşor prin defensiva adversă şi pasează la Ongenda, francezul are timp să îşi pregătească execuţia, dar trimite puţin pe lângă poartă.

Minutul 63: Octavian Popescu încearcă un şut surprinzător din afara careului, dar Racoviţan deviază cu capul peste poartă.

Minutul 60: Penalty pentru FCSB. Papa îl ”agaţă” la limita careului pe Octavian Popescu, iar centralul Sebastian Colţescu dictează corect lovitură de pedeaosă. Tănase ratează, cu o execuţie cu paşi. Pap a sărit bine şi a ghicit colţul.

Minutul 46: Dinu Todoran schimbă fundaşii centrali, deşi aceştia nu au făcut greşeli în prima repriză. Ies Vucur şi Haruţ, intră Ovidiu Popescu şi Iulian Cristea. De asemenea este introdus şi atacantul ceh Zdenek Ondrasek, în locul lui Răzvan Oaidă.

Minutul 41: Cordea îl găseşte excelent la întâlnire pe Oaidă în careu. Fotbalistul celor de la FCSB trimite în bară, complet nemarcat.



Minutul 39: Acelaşi Moruţan pătrunde în careu, trece de doi adversari şi centrează în faţa porţii, însă niciun coechipier nu a fost bine plasat.

Minutul 38: Olimpiu Moruţan trimite cu efect, iar balonul trece aproape de stâlpul stâng al porţii lui Pap.

Minutul 37: Verticalizare excelentă oferită de Olimpiu Moruţan pentru Andrei Cordea, Alin Şeroni blochează faza prin fault aproape de marginea careului. Stoperul celor de la Botoşani a primit cartonaşul galben.

Minutul 17: FC Botoşani iese la atac. Kage are o oportunitate de a marca, dar Andrei Vlad intervine providenţial.

Minutul 14: Octavian Popescu încearcă un lob de la 30 de metri, dar portarul Pap este pe fază şi prinde, deşi în primă fază era ieşit din poartă.

Minutul 13: Tănase trimite din lovitură liberă în zid, mingea ricoşează în careu. Remacle are o intervenţie providenţială şi salvează situaţia.

Minutul 3: Cei de la FCSB cer penalty la un duel între Popescu şi Racoviţan. Sebastian Colţescu nu dictează nimic.

Minutul 1: A început partida!

--------------------------------------------------
 

LIVE VIDEO | Botoşani – FCSB se joacă joi, de la 20:30, la Look Sport+. Roş-albaştrii încep un nou asalt către titlu

Se întâlnesc în prima rundă a campionatului României vicecampiona ţării noastre, FCSB, şi ocupanta locului şase din sezonul trecut, Botoşani. În timp ce FCSB porneşte drumul către primul titlu de campioană după şase ani de pauză, formaţia moldavă are şi ea nevoie de victorie sau măcar de un egal pentru a-şi respecta blazonul de echipă cu pretenţii la play-off-ul Ligii 1.

În meciurile amicale disputate până la startul noii stagiuni, roş-albaştrii au învins fiecare adversar: 3-1 cu Chindia Târgovişte, 1-0 cu nou-promovata CS Mioveni şi 5-1 în faţa divizionarei secunde Gloria Buzău. De cealaltă parte, elevii lui Marius Croitoru au început cu o victorie, scor 1-0, în faţa formaţiei Tirol (prima ligă austriacă), dar au pierdut următoarele două meciuri de pregătire: 1-0 în faţa echipei Sandhausen (liga a doua germană) şi 2-1 în faţa ruşilor de la UFA (din prima ligă).

Ambele formaţii au optat pentru o politică de transferuri bazată pe jucători aduşi liberi. FCSB a investit 50.000 de euro pentru serviciile lui Andrei Cordea, adus de la Academica Clinceni. În rest, Gigi Becali i-a luat gratis pe vârful ceh Zdenek Ondrasek (ultima dată la Viktoria Plzen), mijlocaşul defensiv Alexandru Creţu (ultima dată la Maribor), fundaşul central neamţ Stipe Vucur (ultima dată la Hallescher FC, din liga a treia germană) şi pe Alexandru Musi (promovat de la FCSB II). Au plecat din tabăra roş-albastră, temporar sau definitiv: Gabriel Simion (Aris Limassol), Dragoş Nedelcu (Dusseldorf), Robert Ion (FC Voluntari), Alexandru Pantea (FC Hermannstadt), Ştefan Cană (Poli Iaşi) şi Răzvan Ducan (CS Mioveni).

Valeriu Iftime nu a investit în transferuri niciun ban. Botoşani i-a adus liberi de contract pe fundaşul stânga Andrei Dragu, de la Viitorul Târgu Jiu, atacantul central Maecky Ngombo, ultima dată la formaţia algeriană CR Belouizdad, prins într-un scandal uriaş al drogurilor, aripa stângă Petar Petkovski de la Rabotnicki (prima ligă macedoneană) şi mijlocaşul central belgian Martin Remacle de la FC Voluntari. În schimb, Botoşani a înregistrat mai multe plecări: fundaşul central Ulrich Meleke pentru 250.000 de euro şi fostul căpitan Jonathan Rodriguez gratis (ambii la CFR Cluj), Stefan Ashkovski (Sepsi Sfântu Gheorghe), Marcel Holzmann (Academica Clinceni), Florn Plămadă, Marian Tarşa şi Ianos Brînză (toţi trei la Poli Iaşi) şi Youssef Toutouh (fără echipă încă). 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

FCSB

Ultimele articole Toate articolele