Ultima oră
Dinamo a pregătit o surpriză copiilor la meciul cu Petrolul Dinamo a pregătit o surpriză copiilor la meciul cu Petrolul
FCSB ar putea suferi pierderi masive. Cel puţin cinci jucători sunt pe picior de plecare FCSB ar putea suferi pierderi masive. Cel puţin cinci jucători sunt pe picior de plecare
Xabi Alonso a decis unde va antrena sezonul viitor! Xabi Alonso a decis unde va antrena sezonul viitor!
Revenire de senzaţie la naţională? Un veteran e propus pentru postul de fundaş stânga. ”E posibil să se gândească” Revenire de senzaţie la naţională? Un veteran e propus pentru postul de fundaş stânga. ”E posibil să se gândească”
Fost ofiţer în armata franceză, despre riscurile de securitate la JO: ”Există ameninţări tot timpul. Nu poţi să te opreşti să respiri doar pentru că eşti ameninţat” Fost ofiţer în armata franceză, despre riscurile de securitate la JO: ”Există ameninţări tot timpul. Nu poţi să te opreşti să respiri doar pentru că eşti ameninţat”
Flavio Briatore, operat pe inimă la Milano după descoperirea unei tumori benigne Flavio Briatore, operat pe inimă la Milano după descoperirea unei tumori benigne

VIDEO ǀ Suedia - România 34-30. Joc solid contra unei echipe de top. Terminăm Campionatul Mondial pe locul 13!

Handbal Publicat de Daian Cutu pe 13 dec 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38126/20503919/1/rom-sue-2.jpg

Naţionala de handbal feminin a României a fost învinsă luni, la Castello, de reprezentativa Suediei, scor 34-30 (19-16), în ultimul meci din grupa principală II. ”Tricolorele” încheie CM din Spania pe locul 4 în grupa II şi la general pe locul 13. Obiectivul oficial al României era clasarea în primele 10 naţiuni.

În grupa II s-a mai jucat, tot luni, meciul Kazakhstan-Puerto Rico 30-27, iar ultima dispută a zilei, între campioana europeană Norvegia şi campioana mondială Olanda, va decide cele două echipe calificate în sferturile de finală din această grupă. Înaintea meciului, ambele echipe au câte 7 puncte, iar Suedia a adunat 8 după victoria cu România.

În grupa I s-a jucat meciul Polonia - Muntenegru 33-28, iar celelalte două programate luni sunt între Serbia - Slovenia şi Rusia - Franţa. Din grupa I, Franţa şi Rusia sunt deja calificate în sferturi.

”Tricolorele” vor reveni în ţară marţi seară.

România - Suedia 34-30, în direct pe Look Sport+

Minutul 60: Final de meci! Rotaru înscrie la ultima aruncare. Suedia se impune însă cu 34-30 şi stă cu ochii pe Norvegia - Olanda, pentru a vedea dacă merg în ”sferturi”. România va termina pe locul 13.

Cea mai bună jucătoare a meciului a fost aleasă Cristina Laslo.

Minutul 55: Aruncare superbă reuşita de Cristina Laslo, Suedia are însă 32-28.

Minutul 50: Ostase reuşeşte primul său gol în meci şi ne ţine speranţele vii. Suedia are 30-26.

Minutul 48: Suedia are din nou momente foarte bune. Rotaru înscrie, dar pe contraatac Roberts pleacă în viteză şi nu ratează singura cu Dumanska. Este 29-24.

Minutul 40: Dumanska face minuni în poartă şi ajunge la 10 intervenţii şi 7 minute fără gol marcat de adversare! În atac, Pintea înscrie în inferioritate numerică. Scorul este 22-20.

Minutul 36: O nouă reuşită de la distanţă semnată de Bazaliu. România revine de la -6 diferenţă. Suedia conduce cu 22-18.

Minutul 32: Scăpăm fără să luăm gol în inferioritate numerică. Bazaliu loveşte bara, mingea vine la Pintea care înscrie pentru 19-15.

 

Minutul 30: Pintea ratează de la 7 metri, adversarele merg rapid pe ultimul atac şi înscriu prin Lindqvist. Suedia intră la cabine cu cea mai mare diferenţă de până acum din meci, 19-14.

Minutul 22: Suedia se duce la trei goluri, dar revenim aproape. Crina Pintea înscrie în stilul caracteristic. Este 14-13.

Minutul 18: Dumanska are o intervenţia de senzaţie, plecă rapid pe contraatac, iar Harabagiu înscrie. Suedia conduce cu 12-11.

Minutul 17: Se marchează pe bandă rulantă. Moisă se înalţă foarte bine de pe extremă şi reduce diferenţa. Suedia are 10-9.

Minutul 10: Hansson înscrie dintre două adversare şi duce scorul la 6-4 pentru Suedia. Ilie este eliminată 2 minute.

Minutul 4: Nordicele preiau conducerea, dar Laslo egalează de la 7 metri. Este 2-2.

Minutul 1: Avem primul atac şi deschidem scorul, cu o aruncare de la mare distanţă semnată de Bazaliu.

 

Minutul 1: A început partida! Fanii românii sunt şi de această dată în tribune.

Am ratat obiectivul. Putem obţine maxim locul 13

”Tricolorele” vor juca luni ultimul meci din competiţie, cu Suedia şi vor încheia pe unul din locuirle 13-16. Obiectivul era clasarea în primele 10 locuri.

"Fără să desconsider vreo echipă, e o diferenţă foarte mare să joci împotriva lui Puerto Rico sau Suediei. Pentru noi, meciul cu Suedia va fi ultimul, din păcate, în competiţie, dar un meci în care o să fim cu totul acolo şi o să încercăm să-l câştigăm. La final voi trage o concluzie.

Cu modalitatea asta de a face un Mondial, e foarte complicat să înţelegi care îţi este locul cu adevărat. Locul nostru în primele opt echipe ar fi însemnat să scoatem una din campioana mondială, olimpică sau locul IV de la JO de la Tokyo. Aşa că, e clar un nivel mai sus ca noi.

În meciul cu Suedia trebuie să ne concentrăm să câştigăm. Cred că suntem pe o pantă ascendentă ca evoluţie, ca spirit şi ca dorinţă de a lupta şi a reprezenta ţara",
a spus Adi Vasile, după meciul de sâmbătă cu Puerto Rico.

Meciurile din cele patru grupe principale se încheie luni. Primele două clasate în aceste grupe se vor califica în sferturile de finală, care vor avea loc în 14-15 decembrie, iar câştigătoarele vor evolua în semifinale, în 17 decembrie.

Finalele pentru medalii sunt programate în 19 decembrie.

Echipa României bifează a 25-a participare la Mondiale, fiind în continuare singura reprezentativă care a participat la toate ediţiile.

La ultima ediţie a Campionatului Mondial, România s-a clasat pe locul 12. Podiumul ediţiei din 2019 a fost ocupat, în ordine, de Olanda, Spania şi Rusia.

România are în palmaresul CM patru medalii: aur (1962), argint (1973 şi 2005) şi bronz (2015).

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Handbal

Ultimele articole Toate articolele