Ultima oră
Surpriză mare! Cine va apăra la EURO poartă României: ”Aşa este normal să fie! Aioani nu e în formă!”  | VIDEO EXCLUSIV
Surpriză mare! Cine va apăra la EURO poartă României: ”Aşa este normal să fie! Aioani nu e în formă!” | VIDEO EXCLUSIV
Condamnat la nouă ani de închisoare pentru viol, Robinho acuză justiţia italiană de rasism
Condamnat la nouă ani de închisoare pentru viol, Robinho acuză justiţia italiană de rasism
 VIDEO | Florin Stîngă, plin de optimism după victoria cu FCU Craiova: "Terminăm play-out-ul pe primul loc" VIDEO | Florin Stîngă, plin de optimism după victoria cu FCU Craiova: "Terminăm play-out-ul pe primul loc"
Nicolo Napoli, discurs ferm după înfrângerea cu Petrolul: "Cred că ne putem salva" Nicolo Napoli, discurs ferm după înfrângerea cu Petrolul: "Cred că ne putem salva"
Dan Alexa revine în fotbalul românesc! Destinaţie surprinzătoare Dan Alexa revine în fotbalul românesc! Destinaţie surprinzătoare
Sepsi a dat cărţile pe faţă după ce a izbucnit scandalul de dopaj: ”Plângea când m-a sunat. Poate de la sirop că a fost răcit!” | VIDEO EXCLUSIV

Sepsi a dat cărţile pe faţă după ce a izbucnit scandalul de dopaj: ”Plângea când m-a sunat. Poate de la sirop că a fost răcit!” | VIDEO EXCLUSIV

VIDEO | Supercupa Europei: Bayern - Sevilla 2-1. Bavarezii continuă anul de vis cu un nou trofeu

Champions League Publicat pe 24 sep 2020
mail-share icon Email

Bayern Munchen a câştigat Supercupa Europei, contra celor de la FC Sevilla, cu scorul de 2-1. Partida s-a disputat la Budapesta, cu un număr redus de spectatori.

Cîştigătoarea Europa League a deschis scorul rapid, în minutul 13. Rakitic, proaspăt ajuns de la FC Barcelona a fost în prim plan. Croatul a fost faultat în careu, iar lovitura de pedeapsă a fost transformată de Ocampos. Până la pauză, bavarezii au revenit prin Goretzka, după ce a primit o minge perfect aşezată de la Lewandowski.

Repriza secundă a debutat cu ratarea lui De Jong, ce a fost blocat excelent de Neuer, iar la scurt timp cei de la Bayern au înscris prin Lewandowski, dar reuşita starului polonez a fost anulată de VAR, pentru offside.

Sevilla îşi putea securiza victoria în minutul 87, Jesus Navas l-a lansat perfect pe En Nesyri, dar portarul Neuer a avut o nouă intervenţie de senzaţie. După 90 de minute a fost egal, 1-1.

În prelungiri, acelaşi En Nesyri a avut o altă şansă mare de a marca, dar execuţia sa a lovit bara. Golul decisiv a venit de la Javi Martinez, care a speculat o desincronizare în defensiva andaluzilor.

Anul 2020 a marcat o perioadă de vis pentru Bayern, care a câştigat Campionatul şi Cupa Germaniei, Liga Campionilor şi acum Supercupa Europei. Echipa lui Flick nu a mai pierdut din 7 decembrie, când ceda cu Gladbach, scor 2-1, în campionat.

Bayern - FC Sevilla 2-1 (Goretzka 34, Martinez 114 / Ocampos 13-penalty)

Echipele de start:

Bayern Munchen: Neuer - Pavard, Sule, Alaba, Davies - Kimmich, Goretzka - Sane, Muller, Gnabry - Leanwdowski.

Sevilla: Bono - Jesus Navas, Carlos, Kounde, Escudero - Rakitic, Fernando, Jordan - Suso, De Jong, Ocampos.

Minutul 104: Javi Martinez înscrie cu o lovitură de cap, după o respingere scurtă a lui Diego Carlos, după o lovituă de colţ.

Minutul 92: En Nesiryi are o şansă mare de a marca. Fotbalistul Sevillei trece de Alaba, dar trage în bară.

Minutul 51: Gol anulat Bayern! Lewandowski înscrie, dar după consultarea VAR, reuşita este anulată pentru offside.

Minutul 34: Bayern egalează. Muller crează o fază care îi ia în surprindere pe andaluzi. Mingea ajunge la Lewandowski, care îl serveşte perfect pe Goretzka. Scorul devine 1-1.

Minutul 11: Arbitrul dinctează penalty, la un duel între Alaba şi Rakitic. Ocampos transformă de la punctul cu var.

Minutul 1: Start de meci!

-----------------------------------------------------

Bayern Munchen, câştigătoarea Ligii Campionilor, şi FC Sevilla, câştigătoarea Ligii Europa, joacă joi, de la ora 22.00, la Budapesta, pentru Supercupa Europei. La meciul de pe Puskas Arena pot asista şi spectatori.

Bayern Munchen a mai jucat de patru ori pentru Supercupa Europei, reuşind o singură victorie, în 2013.

De cealaltă parte, FC Sevilla a jucat de cinci ori şi a câştigat tot doar o dată, în 2006.

Echipe probabile:

  • Bayern: Neuer - Lucas Hernandez, Boateng, Alaba, Davies - Goretzka, Kimmich - Sané, Müller, Gnabry - Lewandowski. Antrenor: Hans-Dieter Flick
  • FC Sevilla: Bounou - Navas, Koundé, Diego Carlos, Escudero - Rakitić, Fernando, Jordán - Suso, En-Nesyri, Ocampos. Antrenor: Julen Lopetegui

Meciul va fi arbitrat de englezul Anthony Taylor, ajutat de asistenţii Gary Beswick şi Adam Nunn, compatrioţi de-ai săi, iar rezervă va fi israelianul Orel Grinfeeld.

Arbitrul VAR va fi Stuart Attwell, iar asistent VAR, Paul Tierney, ambii din Anglia.

UEFA a anunţat că va autoriza, la acest meci, revenirea spectatorilor în tribune, în limita a 30 la sută din capacitatea stadionului.

Toţi fanii care se vor afla în tribune trebuie să se afle la cel puţin 1,5 metri distanţă unii faţă de alţii, să poarte mască tot timpul, să îşi dezinfecteze mâinile oricând este posibil, să se supună măsurării temperaturii corporale la intrarea în stadion şi să respecte locurile alocate de UEFA.

La Supercupa Europei vor fi invitaţi 500 de angajaţi din sistemul sanitar din Ungaria.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri