Ultima oră
Andrei Borza a oferit prima reacţie după scandalul ieşirii în club: „Vreau să arăt tuturor că sunt cel mai bun!” Andrei Borza a oferit prima reacţie după scandalul ieşirii în club: „Vreau să arăt tuturor că sunt cel mai bun!”
”Vei antrena FCSB?”. Marius Şumudică recunoaşte: ”V-am spus!”
”Vei antrena FCSB?”. Marius Şumudică recunoaşte: ”V-am spus!”
Anunţul făcut de Dan Şucu înaintea partidei cu Universitatea Craiova. ”Echipa are nevoie de noi!” Anunţul făcut de Dan Şucu înaintea partidei cu Universitatea Craiova. ”Echipa are nevoie de noi!”
Pleacă Rrahmani din Giuleşti? Bergodi a făcut anunţul pe care toţi fanii Rapidului îl aşteptau Pleacă Rrahmani din Giuleşti? Bergodi a făcut anunţul pe care toţi fanii Rapidului îl aşteptau
Au bătut palma! Manchester City a realizat un transfer ce va intra în istorie Au bătut palma! Manchester City a realizat un transfer ce va intra în istorie
Discuţia dintre Edi Iordănescu şi Mircea Lucescu. ”Am ascultat, nu am intervenit în discuţia lor” Discuţia dintre Edi Iordănescu şi Mircea Lucescu. ”Am ascultat, nu am intervenit în discuţia lor”

VIDEO | Teoria lui Banciu despre "mâna lui Dumnezeu": "Asta a fost revanşa lui Diego, s-a făcut dreptate acolo!"

Fotbal Internațional Publicat pe 27 nov 2020
mail-share icon Email
//i0.1616.ro/media/581/3142/38127/19632231/1/a1.jpg

 
În ediţia de vineri a emisiunii Fotball All Inclusive, dedicată în întregime memoriei lui Diego Maradona, realizatorul Radu Banciu a vorbit şi despre celebrul gol marcat cu mâna de El Pipe de Oro în poarta Angliei şi a lui Shilton, în sfertul de finală câştigat de Argentina cu 2-1 la Cupa Mondială din 1986, desfăşurată în Mexic.
 
Dacă lumea fotbalului a fost şi este împărţită între cei care-l critică vehement pe Diego pentru golul marcat neregulamentar şi cei care-i ţin partea, Banciu crede în teoria conform căreia reuşita a fost posibilă pentru a face dreptate, într-un fel, după Războiul Malvinelor, conflictul sângeros desfăşurat între englezi şi argentinieni între 2 aprilie şi 14 iunie 1982, pierdut de sud-americanii şi soldat cu moartea a peste 600 de militari ai Argentinei:
 
"Acum, când a împlinit 60 de ani, France Football a făcut un interviu cu el. A spus, glumind, nu se auzea prea bine, se pregătea de operaţia de creier, la întrebarea clasică a reporterului "ce ţi-ai mai dori să faci azi pe teren?". Maradona a răspuns că le-ar da un gol englezilor şi cu mâna dreaptă. Mulţi s-au grăbit, cei care nu au jucat şi au auzit de el târziu, să spună că a marcat un gol mincinos, jurându-se pe toţi sfinţii că a fost corect, cu capul. Aici aş fi puţin mai nuanţat, aş lua-o pe ideea că Dumnezeu l-a ajutat pe Maradona în 1986.
 
Nedreptatea pe care englezii le-au făcut-o în celebrul Război al Malvinelor...Asta a fost revanşa lui Diego, care le vorbea jucătorilor în vestiar despre asta. S-a făcut o dreptate acolo, el înscriindu-i Angliei un astfel de gol de la 1.65 metri, cu tot cu crampoane, atât cât avea. După aia s-a dus, l-a purtat prin toate muzeele şi toate locurile în care şi-a ridicat sau i-au ridicat alţii statui", a spus Banciu.

 
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri