Ultima oră
Jaqueline Cristian s-a calificat în turul secund la Madrid. Prestaţie perfectă contra unei jucătoare mai bine clasată Jaqueline Cristian s-a calificat în turul secund la Madrid. Prestaţie perfectă contra unei jucătoare mai bine clasată
Final de sezon perfect pentru Gică Hagi. ”Acum e bine, am revenit la identitatea noastră” Final de sezon perfect pentru Gică Hagi. ”Acum e bine, am revenit la identitatea noastră”
VIDEO | Sepsi - FCSB 0-0, în direct la Prima Sport 1! Ocazie mare irosită de Tavi Popescu în minutul 1 VIDEO | Sepsi - FCSB 0-0, în direct la Prima Sport 1! Ocazie mare irosită de Tavi Popescu în minutul 1
VIDEO | Louis Munteanu, imposibil de neconvocat la EURO. ”Sper să fiu şi eu acolo” VIDEO | Louis Munteanu, imposibil de neconvocat la EURO. ”Sper să fiu şi eu acolo”
Unirea Slobozia va juca pentru prima dată în Superliga! Ialomiţenii sunt promovaţi matematic după succesul de la Mioveni Unirea Slobozia va juca pentru prima dată în Superliga! Ialomiţenii sunt promovaţi matematic după succesul de la Mioveni
Ar fi o mega lovitură! Risto Radunovic, dorit de o rivală din play-off a celor de la FCSB Ar fi o mega lovitură! Risto Radunovic, dorit de o rivală din play-off a celor de la FCSB

VIDEO | Thriller în 'Groapă'! Astra e prima finalistă a Cupei, după ce a învins-o pe Dinamo la loviturile de departajare! Mihaiu şi Nepomuceno au ratat pentru 'roş-albi'

Cupa României Publicat de Andrei Ionascu pe 11 mai 2021
mail-share icon Email

 

Astra Giurgiu s-a calificat în finala Cupei României, după ce s-a impus la loviturile de departajare în ‘Ştefan cel Mare’ cu Dinamo, în direct pe Look Sport+. Dinamo a dus confruntarea în prelungiri, după reuşita fabuloasă a lui Andrei Radu din minutul 89. La loviturile de la 11 metri, Andreas Mihaiu şi Gevaro Nepomuceno au ratat pentru Dinamo, iar Astra s-a impus cu 5-4.

Astra Giurgiu va juca a patra finală de Cupa României în ultimii opt ani. A cucerit trofeul în 2014, iar în 2017 şi 2019 a fost învinsă.

Cealaltă finalistă a Cupei va fi decisă miercuri seară, după confruntarea Viitorul Pandurii Târgu Jiu – Universitatea Craiova, de la ora 20:30, în direct pe Look Sport+. În tur, Craiova s-a impus cu 3-0.


Dinamo - Astra 1-0 (Radu 89'), după 120 de minute, 4-5 după loviturile de la 11 metri, pe Look Sport+ (0-1 în meciul tur)

  • Dinamo: Eşanu – R. Grigore, Puljic, Albentosa – St. Filip (Radu 63'), Gol (Nepomuceno 86'), Fabbrini, Sorescu (cpt) (Blejdea 75') – Anton – Morsay (Mihaiu 63'), Nemec (106').
  • Astra: Popa – Lamanje, Graovac, Găman (cpt) (Jovanovic 91'), David Bruno (Raspopovic 91') – Canadija, Boe Kane – V. Gheorghe, Răduţ (Wuthrich 74'), Merloi (Stahl 80') – Montini (Krpic 80').

Dinamo - Astra, loviturile de departajare

4-5! A înscris Raspopovici!

4-4! A ratat Nepomuceno, după ce a nimerit bara transversală, apoi mingea a lovit portarul.

4-4! A înscris Jovanovic!

4-3! A ratat Mihaiu de două ori, după ce a repetat lovitura de la 11 metri!

4-3! A înscris Canadija!

4-2! A înscris Ricardo Grigore!

3-2! A ratat Valentin Gheorghe, lovind bara transversală!

3-2! A înscris Anton!

2-2! A înscris Wuthrich!

2-1! A înscris Fabbrini!

1-1! A înscris Krpic!

1-0! A înscris Albentosa!


Min. 120: S-a încheiat şi repriza secundă de prelungiri! Finalista Cupei va fi decisă la loviturile de departajare.

Min. 118: Astra a cerut penalty, după un contact în careu între Anton şi Boe Kane.

Min. 110: Ocazie pentru Dinamo! Anton a şutat din lovitură liberă, dar portarul a anticipat execuţia.

Min. 106: A început repriza a doua de prelungiri! Schimbare la Dinamo: a ieşit Nemec, a intrat Bejan.

Min. 105: S-a încheiat prima repriză de prelungiri!

Min. 105: Stahl a încercat să obţină un penalty pentru Astra, dar arbitrul a sesizat corect simularea jucătorului şi i-a acordat cartonaşul galben.

Min. 94: Ocazie pentru Dinamo! Mihaiu a centrat pentru Fabbrini, al cărui şut a fost blocat de către un fundaş.

Min. 91: A început prima repriză de prelungiri! Două schimbări la Astra: au ieşit Găman şi David Bruno, au intrat Raspopovic şi Jovanovici.

Min. 90+3: S-a încheiat timpul regulamentar! Urmează două reprize de prelungiri.

Min. 89: GOL pentru Dinamo! 1-0! A înscris Andrei Radu, cu un şut senzaţional în vinclu.

Min. 87: Ocazie pentru Dinamo! Anton a şutat bine din lovitură liberă, dar portarul Astrei a respins mingea în corner.

Min. 86: Cartonaş galben pentru Valerică Găman!

Min. 86: Schimbare la Dinamo! A ieşit Gol, a intrat Nepomuceno.

Min. 80: Dublă schimbare la Astra! Au ieşit Merloi şi Montini, au intrat Stahl şi Krpic.

Min. 75: Schimbare la Dinamo! A ieşit Sorescu, a intrat Blejdea.

Min. 74: Schimbare la Astra! Iese Răduţ, intră Wuthrich.

Min. 70: Ocazie pentru Dinamo! Mihaiu a fost blocat de două ori în careul Astrei. La al doilea şut, mingea a ajung în braţele portarului.

Min. 65: Ocazie pentru Dinamo! Janusz Gol a centrat perfect pentru Adam Nemec, a cărui lovitură de cap a fost modestă.

Min. 63: Dublă schimbare la Dinamo! Au ieşit Morsay şi Steliano Filip, au intrat Andrei Radu şi Andreas Mihaiu.

Min. 52: Ocazie pentru Dinamo! Janusz Gol a pasat excelent pentru Sorescu, care a ratat preluarea în careu, iar portarul a ieşit şi a prins mingea.

Min. 47: Cartonaş galben pentru Nemec!

Min. 46: Ocazie pentru Dinamo! Sorescu i-a pasat în careu lui Anton, care a şutat din voleu, dar Graovac a blocat mingea.

Min. 46: A început repriza a doua! Nicio schimbare în cele două echipe!

Min. 45+1: S-a încheiat prima repriză! 0-0! La acest scor, Astra merge în finala Cupei.

Min. 42: Cartonaş galben pentru Ricardo Grigore, pentru o intrare dură asupra lui Merloi.

Min. 40: Ocazie mare pentru Astra! Merloi a pătruns în careu, dar a fost blocat în ultimul moment de către Albentosa.

Min. 38: Ocazie pentru Dinamo! Sorescu a şutat peste poartă, deşi putea să-i paseze lui Anton, aflat într-o poziţie mult mai bună.

Min. 33: Ocazie pentru Astra! Valentin Gheorghe a centrat din dreapta, dar Mihai Răduţ n-a ajuns la minge. Dinamoviştii protestează pentru că arbitrul asistent a ridicat fanionul pentru ofsaid, dar centralul a lăsat jocul să continue.

Min. 32: Cartonaş galben pentru Morsay (Dinamo)!

Min. 30: Ocazie pentru Astra! Montini l-a depăşit în careu pe Grigore, dar şutul său a fost blocat de către fundaşul dinamovist.

Min. 18: Ocazie mare pentru Dinamo! Steliano Filip a centrat ideal pentru Nemec, care a încercat să şuteze din careul mic, dar a fost blocat in extremis de către Găman.

Min. 16: Albentosa primeşte îngrijiri medicale, după un duel aerian cu Montini.

Min. 15: Ocazie pentru Dinamo! Morsay a depăşit un adversar în careu şi a centrat pentru Nemec, care n-a reuşit să lovească mingea, prin alunecare, în careul de 6 metri.

Min. 13: Dinamo a cerut penalty, după un contact la marginea careului între Morsay şi Graovac. Pe reluare se poate observa că a fost un duel umăr la umăr, iar decizia arbitrului de a lăsa jocul să continue a fost corectă.

Min. 9: Ocazie pentru Dinamo! Steliano Filip a şutat din careu, lateral stânga, peste poartă.

Min. 7: Ocazie mare pentru Dinamo! Morsay a depăşit un adversar şi a intrat în careu, dar centrarea lui n-a găsit niciun coechipier.


Primul meci retur al semifinalelor Cupei României va avea loc marţi, în direct pe Look Sport+. Dinamo primeşte vizita celor de la Astra Giurgiu. Oaspeţii s-au impus în tur cu scorul de 1-0.

La Astra însă situaţia s-a degradat extrem de mult de atunci, a venit o serie de eşecuri, ce au dus la demiterea lui Eugen Neagoe şi instalarea lui Ionuţ Badea, care va debuta împotriva ”câinilor”. Giurgiuvenii sunt pe loc de baraj de menţinere şi la patru lungimi peste un loc ce duce direct în Casa Liga 2.

Dinamo trece prin cea mai bună parte a sezonului, după seria de patru victorii consecutive care a adus liniştea mult visată. Elevii lui Dusan Uhrin sunt favoriţi la calificarea în ultimul act, deşi tehnicianul ceh a punctat faptul că obiectivul este campionatul, în detrimentul Cupei, unde însă va trata cu seriozitate meciul cu astralii.

”E greu să joci atunci când ai un om în plus, pentru că e posibil să-ţi supraestimezi adversarul. Mai avem două meciuri în campionat şi trebuie să ne revenim, programul e dificil. Lupta încă nu e terminată totuşi. Mai putem juca la baraj. O să dăm tot ce avem mai bun şi în Cupa României”, a spus Uhrin, după meciul de sâmbătă câştigat cu Hermannstadt, scor 2-0.

Clasamentul play-out-ului: 1. Chindia Târgovişte - 35 de puncte, 2. FC Argeş - 31, 3. Gaz Metan Mediaş – 29, 4. UTA - 28, 5. Dinamo – 27, 6. FC Viitorul – 26, 7. Astra Giurgiu - 24, 8. FC Voluntari - 24, 9. Poli Iaşi – 20. 10. FC Hermannstadt – 20.

mail-share icon Email
viewscnt

Cupa României

Ultimele articole Toate articolele