Ultima oră
Van Dijk le cere coechipierilor săi să se autodepăşească după eşecul cu Everton. „Toată lumea trebuie să se uite în oglindă” Van Dijk le cere coechipierilor săi să se autodepăşească după eşecul cu Everton. „Toată lumea trebuie să se uite în oglindă”
Xavi şi-a motivat alegerea, după discuţia cu preşedintele Barcelonei. „Proiectul nu s-a terminat” Xavi şi-a motivat alegerea, după discuţia cu preşedintele Barcelonei. „Proiectul nu s-a terminat”
Duel istoric pe zgura de la Madrid! Rafa Nadal, faţă în faţă cu un puşti de 16 ani Duel istoric pe zgura de la Madrid! Rafa Nadal, faţă în faţă cu un puşti de 16 ani
Alertă în Bănie! Universitatea Craiova va avea o absenţă de marcă la duelul cu CFR Cluj Alertă în Bănie! Universitatea Craiova va avea o absenţă de marcă la duelul cu CFR Cluj
Brigada de arbitri delegată pentru partida care poate fi decisivă în lupta la retrogradare, Dinamo - FC Voluntari Brigada de arbitri delegată pentru partida care poate fi decisivă în lupta la retrogradare, Dinamo - FC Voluntari
Iuliana Demetrescu, delegată la o semifinală de Champions League Iuliana Demetrescu, delegată la o semifinală de Champions League

VIDEO | Universitatea Craiova - FC Argeş 1-0. Oltenii fac un joc şters, dar sunt salvaţi de Andrei Ivan

CS Universitatea Craiova Publicat de Daian Cutu pe 17 iul 2021
mail-share icon Email

Universitatea Craiova a învins, pe teren propriu, cu scorul de 1-0 pe FC Argeş, într-un meci din prima etapă a Ligii 1, ediţia 2021/2022.

Oltenii nu au impresionat şi au făcut un joc modest, mai ales în prima repriză, când piteştenii au ratat două ocazii mari prin Lupeta. Atacantul lusitan a reuşit să înscrie în cele din urmă în minutul 70, dar reuşita a fost anulată pentru offside. La reluări s-a văzut că a fost o decizie eronată, fotbalistul fiind în poziţie regulamentară.

-------------------

Universitatea Craiova - FC Argeş 1-0 (Ivan 55)

Echipele de start:

Universitatea Craiova: Pigliacelli - Şt. Vlădoiu, Bălaşa, M. Constantin, Vătăjelu - Mateiu, Nistor - Al. Cîmpanu, Cicâldău, A. Ivan - Koljic

FC Argeş: Greab - Tofan, G. Turda, Boldor, N. Muşat - Isfan, I. Şerban, Meza Colli, Cr. Tănase - Palic - Lupeta

Minutul 90+4: Fluier final! Universitatea Craiova se impune cu 1-0.

Minutul 79: Acelaşi Lupeta iese la rampă. Preia cu călcâiul şi trimite pe lângă poartă din poziţie ideală.

Minutul 71: Tofan îl lansează pe Lupeta. Atacantul înscrie cu o ”scăriţă”, dar reuşita este anulată pentru offside. Pe relură s-a văzut că jucătorul celor de la FC Argeş era în poziţie regulamentară.

Minutul 55: GOL Craiova! Cîmpanu centrează, iar Andrei Ivan deschide scorul cu o lovitură de cap din plonjon.

Minutul 35: Şansă uriaşă ratată de Lupeta. FC Argeş recuperează la mijlocaul terenului şi pleacă în viteză, Isfan şutează de la 20 de metri, Pigliacelli respinge până la atacantul lusitan, care din câţiva metri trimite pe lângă, cu aproape toată poarta goală.

Minutul 25: Craiova a preluat frâiele partidei, dar în ciuda faptului că are posesia, elevii lui Ouzounidis nu pun presiune la poartă.

Minutul 15: Cicâldău trimite la Ivan în interiorul careului, dar atacantul oltenilor nu reuşeşte să preia corect.

Minutul 1: FC Argeş a fost aproape să dea lovitura. Vătăjelu şi Constantin s-au încurcat, iar Lupeta a tras din interiorul careului pe direcţia lui Pigliacelli, care a reuşit să respingă în corner.

Minutul 1: A început partida din Bănie!

------------------------------------

LIVE VIDEO | Universitatea Craiova - FC Argeş se joacă sâmbătă, de la 21:30, la Look Sport+. ”Leii” îşi propun să îi doboare pe ”alb-violeţi”

Oltenii pornesc drept principali favoriţi în debutul lor în noul sezon. Universitatea Craiova este câştigătoarea Cupei şi Supercupei României, iar în Liga 1 au terminat pe locul al treilea. Totuşi, FC Argeş a demonstrat, la prima ediţie de la revenirea în primul eşalon al fotbalului românesc, că este o echipă capabilă să obţină rezultate mari. Piteştenii au încheiat campionatul pe locul 12, cu 31 de puncte, la doar o lungime de locul 8 care ar fi putut să îi ducă în barajul pentru Conference League. Deşi păreau la un moment dat o victimă sigură, ”alb-violeţii” şi-au schimbat complet faţa de la preluarea de facto a conducerii tehnice de către Andrei Prepeliţă.

Universitatea Craiova l-a cedat pe Cristi Bărbuţ, în perioada de transferuri, achiziţionat de Sepsi liber de contract, însă şi-a întărit serios postul de portar. Pe lângă titularul Mirko Pigliacelli, care s-a dovedit unul dintre cei mai valoroşi goalkeeperi din Liga 1 în ultimii ani, Marinos Ouzounidis poate conta şi pe serviciile lui David Lazar, unul dintre portarii naţionalei României. FC Argeş a suferit însă o pierdere grea. Golgheterul echipei, cu 18 goluri în campionatul trecut, Cephas Malele a plecat liber de contract. În schimb, piteştenii l-au adus tot gratis pe Cristi Tănase, ultima dată la Academica Clinceni, unul dintre cei mai titraţi fotbalişti din Liga 1, format chiar de către FC Argeş înaintea transferului său la FCSB.

În meciurile amicale, Universitatea Craiova a pierdut cu 2-0 în faţa formaţiei ruse Ufa, cu 3-1 împotriva austriecilor de la Tirol şi cu 1-0 contra celor de la Horn, şi cu 2-0 în faţa grecilor de la Olympiakos. Oltenii s-au răzbunat însă cu un 7-0 neverosimil împotriva gorjenilor de la Pandurii, retrogradaţi în Liga 3. FC Argeş a fost şi ea învinsă categoric, scor 3-0, de către Steaua Roşie Belgrad, însă a obţinut un egal, 2-2, cu Kisvarda din Ungaria.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri