Ultima oră
Novak Djokovic nu ştie încă numele viitorului său antrenor: ”Nu am o idee precisă şi nu ştiu dacă va exista vreunul!”

Novak Djokovic nu ştie încă numele viitorului său antrenor: ”Nu am o idee precisă şi nu ştiu dacă va exista vreunul!”
Anunţul momentului vine din Spania: „Haaland va juca pentru Barcelona” Anunţul momentului vine din Spania: „Haaland va juca pentru Barcelona”
OFICIAL | FC Botoşani s-a despărţit de jucător după doar şase luni OFICIAL | FC Botoşani s-a despărţit de jucător după doar şase luni
Bomba momentului în fotbalul mondial! Zidane şi încă un mega star francez vin la pachet din vară la unul dintre cele mai puternice cluburi din istorie

Bomba momentului în fotbalul mondial! Zidane şi încă un mega star francez vin la pachet din vară la unul dintre cele mai puternice cluburi din istorie
Presa bască a reacţionat după evoluţiile lui Ianis Hagi la naţională: „În scădere în ultimele luni” Presa bască a reacţionat după evoluţiile lui Ianis Hagi la naţională: „În scădere în ultimele luni”
VIDEO | Grigor Dimitrov îl răpune pe Carlos Alcaraz în sferturile de finală ale turneului de la Miami VIDEO | Grigor Dimitrov îl răpune pe Carlos Alcaraz în sferturile de finală ale turneului de la Miami

VIDEO | UTA Arad - Chindia Târgovişte 0-2. Popadiuc şi Neguţ au decis un meci dominat de gazde!

Superliga Publicat de Răzvan Cîrceag pe 1 nov 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/20450222/3/dpp.png


UTA Arad a ratat, luni, în direct pe Look Sport şi PrimaPlay.ro, o şansă mare de a se apropia de podiumul din Casa Liga 1. Bătrâna Doamnă a pierdut cu Chindia, 0-1, un meci pe care l-a dominat în mare parte, până la golul primit de la Doru Popadiuc în minutul 55.

Repriza neagră a lui Hora

Cu spectatorii aflaţi în curtea stadionului, UTA a început la fel cum o face de obicei pe teren propriu, iar minutul 14 a adus una dintre cele mai mari ratări văzute în ultimii ani: centrare Roger, deviere Benga şi reluare peste poartă a lui Hora, din doar doi metri. Tot Hora a fost în centrul atenţiei în minutul 31, când şutul său din careu a fost blocat cu mâna de Paul Iacob, dar arbitrul Marian Barbu nu a arătat penalty, ci corner. Imediat, Hora a ieşit accidentat şi a fost înlocuit cu Dangubic, iar repriza s-a terminat cu un control total al Bătrânei Doamne, o altă ocazie ratată de Miculescu (40) şi fără niciun moment periculos al formaţiei antrenate de Emil Săndoi.

Asediu al gazdelor, goluri ale oaspeţilor

Meciul a continuat în acelaşi scenariu, cu o dominare şi mai accentuată a gazdelor. Miculescu a ratat cu capul din apropiere (minutul 47), apoi Ubbink (49) a nimerit bara cu un şut plasat, cu latul, de la 14 metri. După ce Batha a ratat singur cu portarul (53), şocul a venit la două minute distanţă, când Popadiuc a apărut la o deviere a lui Şerban, a tras puternic din careu cu dreptul, iar Iacob a rămas fără reacţie. 1-0, pentru Chindia, în stilul deja clasic al lui Săndoi. Apoi oaspeţii au făcut ce ştiu mai bine, au închis culoarele spre poarta lui Căbuz, iar moralul scăzut nu le-a mai permis arădenilor să-şi creeze ocazii importante. Ba mai mult, Neguţ a scăpat pe contraatac în al doilea minut de prelungiri, a preluat perfect şi l-a învins pe Iacob, securizând cele trei puncte.
 
UTA - Chindia s-a terminat 0-2, rezultat care ţine pe loc echipa lui Laszlo Balint în lupta pentru play-off. Arădenii rămân cu 23 de puncte, pe locul al şaselea, şi pot fi depăşiţi de Rapid, dacă giuleştenii înving FC U Craiova, în meciul programat de la ora 20:30 pe Look Sport+. Chindia întrerupe o serie de patru meciuri la rând fără succes, face 17 puncte şi se depărtează de zona retrogradării. Etapa viitoare se joacă CS Mioveni - UTA şi Chindia - Gaz Metan.

UTA Arad - Chindia Târgovişte 0-2 (Popoadiuc 55, Neguţ 90+2)

  • UTA Arad: Iacob – Baravykas (Vukcevic 60), Benga (Erico da Silva 86), Medimorec, Skiyakov – Vorobjovas (Wagner 60), Batha – Ubbink, Roger (Antal 86), Miculescu – Hora (Dangubic 34)
  • Chindia Târgovişte: Căbuz – Căpuşă, Celea, P. Iacob, Corbu – Neguţ, Dulca, Kocic, Popadiuc – Şerban, D. Florea (Stoian 87)
Minutul 90+2: GOL CHINDIA! Neguţ pleacă pe contraatac, şutează perfect din unghi şi închide meciul!

Minutul 70: Golul primit de la Popadiuc a tăiat cu totul elanul gazdelor. Chindia se închide mult mai bine, ocaziile la poarta lui Căbuz nu mai apar.

Minutul 55: GOL CHINDIA! Căpuşă aruncă de la margine, Şerban deviază mingea, iar Popadiuc apare şi finalizează în forţă, cu dreptul, fără şanse pentru Iacob. Scăpaţi din multe ocazii periculoase ale gazdelor, târgoviştenii marchează la prima şansă.



Minutul 53: Altă mare ocazie! UTA combină superb, călcâiul lui Dangubic îl eliberează pe Batha, dar albanezul finalizează şi el dezamăgitor, din poziţie perfectă.



Minutul 49: BARĂ UTA! Ubbink şutează elegant din careu, dar are ghinion şi mingea loveşte doar bara transversală.
 
 

Minutul 47: Miculesc mai are o ocazie: reia cu capul din apropiere, dar o face pe direcţia lui Căbuz şi goalkeeper-ul oaspeţilor respinge în corner.



Minutul 40: Miculescu preia bine, rămâne singur cu Căbuz, dar finalizează dezamăgitor, cu stângul, la colţul lung.



Minutul 34: Hora, accidentat, e înlocuit cu Dangubic.

Minutul 31: UTA cere penalty! Ioan Hora şutează în braţul lui Iacob, dar arbitrul Marian Barbu acordă lovitură de colţ.



Minutul 20: Neguţ ajunge în poziţie bună în careul advers, dar şutează peste poartă.


Minutul 14: Ioan Hora ratează ocazia campionatului! Atacantul gazdelor apare excelent la o deviere pe spate a lui Benga, rămâne singur cu poarta goală, dar pune piciorul greşit şi trimite peste poartă din doi metri.


17:30: Start joc la Arad!


Arădenii se află într-o creştere de formă cu 2 victorii consecutive, după ce au trecut printr-o perioadă de 5 meciuri fără să aibă vreun succes. Inclusiv eliminarea ruşinoasă din Cupa României, în faţa celor de la Filiaşi. 

UTA are nevoie neapărată de victorie pentru a se menţine pe locurile de playoff, având 23 de puncte. Rapid şi Farul îi suflă puternic în ceafă, fiind la o distanţa de un punct, respetiv două puncte, distanţă. 

Pănă acum, arădenii s-au bazat pe un public numeros acasă, pe Francisc Neuman, dar acum fanii au primit interzis pe stadioane din nou. 

De partea cealaltă, Chindia nu străluceşte şi are şanse foarte mici să urce pe locurile de playoff. Se află pe locul 10 în Casa Liga 1, cu 14 puncte adunate. În ultimele 5 meciuri au o victorie cu Gaz Metan, 2 înfrângeri şi 2 egaluri. 

UTA Arad - Chindia Târgovişte, echipe probabile:

  • UTA: 93. Fl. Iacob - 15. Vukcevic, 4. Benga, 3. Medjimorec, 55. Şliakov - 20. Ubbink, 6. Passaglia, 19. Batha, 7. Roger - 10. Miculescu, 88. Hora 
  • CHINDIA TÂRGOVIŞTE: 33. Căbuz - 98. Căpuşă, 5. Celea, 6. P. Iacob, 7. L. Corbu - 10. Neguţ, 8. M. Dulca, 59. Popadiuc, 17. M. Şerban - 11. D. Florea, 19. D. Popa 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Superliga

Ultimele articole Toate articolele