Ultima oră
”Cum să ieşi aşa? Ai doi metri”. Ştefan Târnovanu a gafat, iar Gigi Becali a reacţionat ferm! ”Cum să ieşi aşa? Ai doi metri”. Ştefan Târnovanu a gafat, iar Gigi Becali a reacţionat ferm!
VIDEO | Atalanta, demonstraţie de forţă la returul cu Fiorentina şi calificare în finala Coppa Italia VIDEO | Atalanta, demonstraţie de forţă la returul cu Fiorentina şi calificare în finala Coppa Italia
VIDEO | Everton - Liverpool 2-0. ”Cormoranii” pot cădea pe 3 în Premier League VIDEO | Everton - Liverpool 2-0. ”Cormoranii” pot cădea pe 3 în Premier League
VIDEO | ”Este important că am câştigat un punct”. Charalambous încă nu este campion VIDEO | ”Este important că am câştigat un punct”. Charalambous încă nu este campion
VIDEO | Târnovanu, foarte afectat de gafa cu Sepsi: ”Amânăm titlul din cauza mea” VIDEO | Târnovanu, foarte afectat de gafa cu Sepsi: ”Amânăm titlul din cauza mea”
VIDEO | Florinel Coman a rezistat mai puţin de jumătate de repriză: ”Sper să nu am nicio problemă” VIDEO | Florinel Coman a rezistat mai puţin de jumătate de repriză: ”Sper să nu am nicio problemă”

VIDEO | Viitorul - FCSB 2-2. Liderul pierde două puncte la Ovidiu, după două penalty-uri, un autogol şi un gol egalizator norocos

Superliga Publicat pe 19 ian 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/19907535/15/gs.jpg

  • Viitorul şi FCSB au terminat la egalitate, 2-2, în direct pe Look Sport+, cel mai spectaculos meci al începutului de 2021 în Casa Liga 1. Istvan Kovacs a arătat două penalty-uri, Dussaut şi-a marcat în propria poartă, iar golul egalizator, al lui Ely Fernandes, a venit după o deviere nefericită a lui Miron.
  • În urma egalului de la Ovidiu, doar al doilea al stagiunii, FCSB a ajuns la 38 de puncte, unul peste rivala CFR şi patru peste Craiova. Echipa lui Rednic a strâns 22 de puncte, suficient pentru locul al şaptelea, primul sub linia play-off-ului, la două puncte sub Chindia Târgovişte.

FCSB cu atacurile, Viitorul cu golul. Şi Kovacs cu deciziile importante

Forţa ofensivă a FCSB-ului s-a impus încă din primele minute la Ovidiu, iar Coman (3) şi Cristea (6) l-au testat pe Cojocaru cu execuţii puternice, dar trimise aproape de raza de acţiune a portarului. În minutul 8 a venit şi primul moment controversat, cu un henţ al lui Dussaut în propriul careu pe care Istvan Kovacs nu l-a sancţionat. Tănase (13) a ratat din poziţie bună, apoi Kovacs a aprins şi mai mult meciul cu un penalty dictat în minutul 17, după o intrare a lui Cristea la micuţul Măţan. A transformat sigur fostul FCSB-ist Matei, iar de atunci FCSB a plecat în goana după golul egalizator. Man (34) şi Tănase (37) au ratat ţinta, iar pauza l-a prins pe Rednic în avantaj. Nemeritat după cursul jocului.

Repriza hazardului: penalty, autogol şi gol norocos!

Începută cu Buziuc în locul lui Olaru, repriza a doua a adus un amalgam de hazard şi ghinion pentru ambele echipe. Mai întâi Kovacs s-a revanşat faţă de FCSB cu un penalty dictat după un fault al lui Boboc la Octavian Popescu, iar Florin Tănase (56) a făcut 1-1. Un gol anulat lui Luckasssen (63) şi o mare ocazie a lui Mladen (65) au precedat două momente în care Zeii Fotbalului au împărţit dreptatea după bunul plac. Mai întâi Dussaut (71) şi-a trimis mingea lamentabil în propria poartă, după o centrare a lui Ovidiu Popescu, apoi şutul lui Ely Fernandes (73) a fost deviat în propria poartă de Miron. 2-2 pe tabelă, 1-1 la capitolul goluri norocoase. Scor rămas până la final, pentru că Rednic s-a mulţumit cu un punct, iar FCSB-ul nu a mai găsit drumul spre poarta lui Cojocaru..

Viitorul - FCSB 2-2 (C. Matei pen. 18, Ely Fernandes 73 / Fl. Tănase pen. 56, Dussaut aut. 71)

  • Viitorul: Cojocaru - Dusaut, Mladen, Dobrosavlevici, Boboc - C. Matei (Babunski 69), Artean, A. Ciobanu(R. Benzar 80) - Ely Fernandes, Luckassen (Alexi Pitu 85), Măţan (G. Ganea 69)
  • Rezerve: Căbuz - Buta, De Nooijer, Andronache, Gaztanaga
     
  • FCSB: Vlad - Ov. Popescu (Creţu 74), Cristea, Miron, Radunovic - Olaru (Buziuc 46), Şut (Perianu 69), Oct. Popescu (Vînă 69) - Man, Coman, Tănase
  • Rezerve: Straton - Simion, Soiledis, Oaidă, Fulga

Minutul 73: GOL VIITORUL! Ely Fernandes, ajuns în poziţie bună, trage de la marginea careului de 16 metri, mingea e deviată de Miron, îl păcăleşte pe Vlad şi se duce în poartă!


Minutul 71: GOL FCSB! Popescu centrează din dreapta, Dussaut e neatent şi îşi trimite mingea în proprie poartă, în încercarea de a evita un nou henţ în careu!


Minutul 65: Mare ocazie a gazdelor. Mladen reia cu capul din apropiere, dar Vlad respinge cu un reflex superb.


Minutul 63: Gol anulat Viitorului! Luckassen marchează din apropiere, dar tuşierul indică un ofsaid la Boboc şi reuşita e anulată.


Minutul 56: GOL FCSB! Octavian Popescu intră în viteză în careu, are un contact la nivelul picioarelor cu Boboc, iar Kovacs arată penalty şi cartonaş galben pentru fundaşul lui Rednic. Tănase execută la fel de sigur ca Matei şi egalează!




Minutul 46: Începe repriza a doua, cu Buziuc în locul lui Olaru la oaspeţi.


Minutul 45+1: Final de repriză la Ovidiu, după o primă parte în care FCSB a dominat majoritatea capitolelor, dar pe care Viitorul o termină în avantaj.


Minutul 37: Creşte presiunea FCSB-ului. Tănase caută vinclul, dar nu-l găseşte, apoi apărarea lui Rednic rezolvă o fază frumoasă construită de puştiul Octavian Popescu.


Minutul 34: E rândul lui Man. Golgheterul din Casa Liga 1 încearcă şutul de la distanţă, însă trimite pe lângă poartă.


Minutul 30: Marcarea golului o face şi mai defensivă pe Viitorul. Rednic e preocupat să închidă culoarele spre poarta adversă, iar Fernandes, Măţan şi Luckassen pândesc contraatacuri periculoase.


Minutul 18:  GOL VIITORUL! Kovacs acordă penalty după un fault în careu al lui Cristea la Măţan, iar Matei transformă sigur.




Minutul 13: Ocazie şi pentru Tănase! Ovidiu Popescu duce bine mingea în careu, decarul liderului preia bine şi şutează rapid, dar execuţia e prea slabă pentru a-i pune probleme lui Cojocaru.


Minutul 8: Oaspeţii cer penalty. Popescu centrează din dreapta, Dussaut pare că pune mâna pe minge, dar Kovacs lasă jocul liber.


Minutul 6: A doua şansă a oaspeţilor. Cristea apare bine la un corner, reia din vole, dar o face pe centrul porţii şi Cojocaru reţine sigur.


Minutul 3: Coman are prima ocazie. Olaru centrează din dreapta, Tănase deviază cu capul, iar şutul lui Florinel e respins de la colţul scurt de Cojocaru.


20:00: Start joc la Ovidiu!


18:35: FCSB a anunţat echipa de start, iar surpriza lui Toni Petrea e titularizarea lui Ovidiu Popescu în locul lui Valentin Creţu în flancul drept al apărării.


FCSB vine după victoria clară cu Astra, scor 3-0, în timp ce Viitorul a jucat slab în deplasarea de la Arad cu UTA, scor 0-0.

FCSB a marcat cel puţin un gol în 10 din precedentele 11 partide disputate în deplasare.

CFR Cluj - FCSB 2-0 a fost singura înfrângere suferită de bucureşteni în ultimele cinci deplasări din campionat, interval în care au mai înregistrat patru victorii.

FC Viitorul şi FCSB s-au mai întâlnit de 25 de ori în principala competiţie internă, de patru ori au câştigat constănţenii, de 18 ori s-au impus bucureştenii, iar alte trei jocuri s-au terminat la egalitate.

Antrenorii Mircea Rednic şi Toni Petrea se vor înfrunta în premieră. Rednic nu are un palmares bun în confruntările cu FCSB: 4 victorii - 14 remize - 8 înfrângeri.

"Preocuparea noastră este să recuperăm să ne refacem şi să abordăm cu entuziasm şi încredere acest meci. Jucăm cu echipa cea mai în formă în momentul actual, echipa de pe primul loc, meritat la felul cum joacă, dar noi jucăm acasă, am mare încredere în echipă, în jucători. Se vede un nivel, am crescut din punct de vedere fizic, datele ni le arată şi jucăm să câştigăm pentru că în situaţia în care suntem noi vedeţi ce strânsă este lupta pentru clasarea în primele şase şi orice punct este important şi contează pentru obiectivul pe care ni l-am propus. E examenul cel mai important şi cel mai dificil", a spus Rednic la conferinţa de presă.

"Întâlnim o echipă tânără, ca şi a noastră, o echipă preocupată de posesie, preocupată să joace fotbal, cu un antrenor cu mare experienţă, însă noi mergem acolo hotărâţi să facem un joc bun şi să să reuşim să câştigăm cele trei puncte. E o problemă cu aceste temperaturi scăzute, e pentru toată lumea, sperăm ca jucătorii să se adapteze cât mai repede la condiţiile meteo şi să se exprime la capacitate maximă", a spus Toni Petrea la conferinţa de presă.

Fundaşul Virgil Ghiţă va lipsi din echipa Viitorului, fiind suspendat, iar portarul Valentin Cojocaru este incert.

Toni Petrea va avea la dispoziţie aceiaşi jucători ca în meciul cu Astra. Lipsesc Olimpiu Moruţan, Lucian Filip, Dragoş Nedelcu şi Sergiu Buş, din cauza unor probleme medicale.

Echipele probabile

  • Viitorul: Cojocaru – Benzar, Mladen, Dobrosavlevici, De Nooijer - A. Ciobanu, C. Matei, Artean – Ely Fernandes, Luckassen, Măţan
  • FCSB: Vlad – Creţu, I. Cristea, Miron, Radunovic - Olaru, Simion, Fl. Tănase - Man, Oct. Popescu, Fl. Coman

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/19907535/3/clasament-fcsb.jpg

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Superliga

Ultimele articole Toate articolele