Ultima oră
VIDEO | Seară cu goluri multe în Liga Campionilor! Real, Ajax, Man. City şi Sporting au învins la scor, Liverpool s-a impus în derby-ul serii, cu Atletico Madrid. PSG a câştigat, dar n-a impresionat VIDEO | Seară cu goluri multe în Liga Campionilor! Real, Ajax, Man. City şi Sporting au învins la scor, Liverpool s-a impus în derby-ul serii, cu Atletico Madrid. PSG a câştigat, dar n-a impresionat
Centru de testare pentru participanţii la cel mai mare maraton găzduit de România în acest an Centru de testare pentru participanţii la cel mai mare maraton găzduit de România în acest an
Edi Iordănescu, lăudat de un jucător al rivalei CSA. ”Este un om care tot timpul îşi doreşte să câştige” Edi Iordănescu, lăudat de un jucător al rivalei CSA. ”Este un om care tot timpul îşi doreşte să câştige”
Simona Halep şi-a aflat adversara din turul II al turneului WTA 500 de la Moscova Simona Halep şi-a aflat adversara din turul II al turneului WTA 500 de la Moscova
VIDEO | Moment pentru posteritate! Messi şi Ronaldinho s-au îmbrăţişat, înainte de PSG - Leipzig VIDEO | Moment pentru posteritate! Messi şi Ronaldinho s-au îmbrăţişat, înainte de PSG - Leipzig
Mircea Lucescu a prefaţat duelul cu FC Barcelona. ”Este nevoie de timp şi răbdare pentru a construi o nouă echipă” Mircea Lucescu a prefaţat duelul cu FC Barcelona. ”Este nevoie de timp şi răbdare pentru a construi o nouă echipă”

VIDEO | Xavi Pascual, prezentat oficial la naţionala masculină de handbal. "Vreau să văd noi jucători" Care este obiectivul stabilit de Federaţie

Handbal Publicat de Andrei Ionascu pe 6 sep 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38126/20385339/1/profimedia-0441791279.jpg

Spaniolul Xavier Pascual Fuertes (53 de ani) a semnat, luni, un contract pe trei ani cu Federaţia Română de Handbal, având ca obiectiv calificarea echipei naţionale masculine la Jocurile Olimpice din 2024.

Pascual a mai fost selecţionerul României între 2016 şi 2018. La 1 iunie, Xavi Pascual a preluat echipa CS Dinamo. Ibericul a câştigat două Ligi ale Campionilor cu Barcelona.

În 12 ani de activitate la cel mai înalt nivel, lucrând cu mulţi dintre marii jucători ai lumii, Xavi Pascual a cucerit toate trofeele posibile. Recordul l-a stabilit în sezonul 2014/2015, când Barcelona, cu el la timonă, a câştigat şapte trofee, inclusiv Liga Campionilor. În sezonul 2020-2021 al Ligii Campionilor, el a fost declarat cel mai valoros antrenor al competiţiei.

"Este o mare provocare pentru mine să fiu antrenorul echipei naţionale a României. Ideal ar fi să facem câte un cantonament în fiecare lună cu jucătorii. Trebuie să ştim exact unde suntem. Pentru mine, este important de ştiut că asta nu este echipa mea, nici a preşedintelui, este echipa tuturor, este echipa României şi avem nevoie de toţi jucătorii, de toţi antrenorii, toată lumea să muncească împreună, dacă vrem să avem o echipă nţională. Trebuie să avem întâlniri, să avem stagii de pregătire, să vorbim cu antrenorii şi vom începe asta de azi. Avem în vedere 52 de jucători tineri, pentru că vreau să văd noi jucători, echipa naţională trebuie să fie deschisă pentru oricine. Toată lumea trebuie să dea totul să ajute echipa. Toată lumea să muncească pentru echipa naţională, să vorbm mai puţin şi să lucrăm mai mult", a spus Xavier Pascual.

În acest an, România a ratat încă o calificare la un turneu final de Campionat European, la 25 de ani de la ultima participare, când, în 1996, a ocupat locul al 9-lea.

Următoarea campanie de calificare, cea pentru Campionatul Mondial din 2023, va debuta la începutul anului viitor. România nu s-a mai calificat la un turneu final de la Campionatul Mondial din 2011.

"Este o revenire a lui în această funcţie, am avut şansa să-l avem în urmă cu trei ani antrenor al echipei naţionale, nu am putut să continuăm acel contract din cauza faptului că Barcelona i-a interzis să aibă activităţi în afara clubului. După ce a venit la clubul Dinamo am reînnodat această colaborare. Contractul lui va fi pe trei ani, cu orizont Jocurile Olimpice, aşa mi-ar plăcea să semnăm cu toţi antrenorii echipelor naţionale pe ciclu olimpic. Atât Federaţia Română de Handbal, cât şi Xavi Pascual pot ieşi din contract după fiecare an în parte. Relaţia pe care noi am avut-o, Xavi Pascual şi FRH, a fost una corectă din toate punctele de vedere. Xavi Pascual are o afinitate pentru români, cunoaşte foarte mulţi oameni din România, are prieteni în România şi sunt foarte mulţi antrenori care au fost bine primiţi în Barcelona atunci când el era antrenor, ca să vadă ce înseamnă o fabrică de performanţă şi s-a creat o legătură. Aşa că venirea lui Pasqi în România şi la Dinamo nu este întâmplătoare.

Obiectivul este performanţa, scriptic ne dorim să ajungem la Olimpiadă. Practic, vrem să beneficiem cât putem de de mult de ştiinţa pe care o aduce, nu vine doar ca un simplu antrenor, el aduce un sistem şi încercăm să profităm cât putem să aliniem dacă se poate ce înseamnă handbalul masculin la realitatea handbalului mondial. Venirea lui nu are impact doar asupra pregătirii fizice, tehnic-tactice, are un impact major asupra administraţiei în sine. Are cerinţe foarte clare, iar noi trebuie să ne aliniem în aşa fel ca lucrurile acela să fie aşa cum îşi doreşte. Eu cred că avem foarte multe de învăţat. Începând de astăzi intră în execuţie un proiect de dezvoltare şi aprobat de Consiliul de Administraţie al Federaţiei, prin care în fiecare lună antrenorul echipei naţionale se va întâlni câteva zile cu selecţionabilii, pentru a-i antrena, a-i controla şi a le da de lucru pe perioada dintre cantonamente, când sunt la echipele de club. Din acest motiv s-a renunţat la play-off, la băieţi, pentru a ajuta echipa naţională să crească. Aceste primul proiect. Al doiela proiect, toţi antrenorii loturilor naţionale la toate nivelurile de băieţi plus antrenorii din centrele naţionale olimpice şi de excelenţă sunt aici şi vor alcătui planul de pregătire anual, în funcţie de obiectivele pe care le avem, strategia care va fi practic o coborâre de la modelul echipei naţionale către juniori, pe grupe de vârstă. Dacă vrem să creştem ca handbal naţional prin echipă naţională, toţi trebuie să punem umărul şi să se vorbească aceeaşi limbă", a declarat preşedintele FR Handbal, Alexandru Dedu.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Handbal

Ultimele articole Toate articolele