Ultima oră
VIDEO | Rednic mai are speranţe la play-off! "Suntem în cărţi. Cu mine pe bancă, Viitorul n-a pierdut" VIDEO | Rednic mai are speranţe la play-off! "Suntem în cărţi. Cu mine pe bancă, Viitorul n-a pierdut"
EXCLUSIV | Politica schimbată a Viitorului, analizată la Fotbal Look. De ce s-a limitat promovarea jucătorilor tineri? EXCLUSIV | Politica schimbată a Viitorului, analizată la Fotbal Look. De ce s-a limitat promovarea jucătorilor tineri?
Ilie Poenaru a explicat de ce ezită să folosească tinerii. "De aia am jucători cu experienţă, care trebuie să gestioneze presiunea" Ilie Poenaru a explicat de ce ezită să folosească tinerii. "De aia am jucători cu experienţă, care trebuie să gestioneze presiunea"
VIDEO | Ilie Poenaru contestă arbitrajul, după ce Academica Clinceni a avut un penalty clar! "Etapă de etapă, greşeli grave" VIDEO | Ilie Poenaru contestă arbitrajul, după ce Academica Clinceni a avut un penalty clar! "Etapă de etapă, greşeli grave"
EXCLUSIV | Viitorul, echipa care dezamăgeşte de la o etapă la alta. Unde e problema constănţenilor EXCLUSIV | Viitorul, echipa care dezamăgeşte de la o etapă la alta. Unde e problema constănţenilor
VIDEO | Academica Clinceni scapă cele trei puncte printre degete la Ovidiu! Vâlceanu: “Este foarte frustrant” VIDEO | Academica Clinceni scapă cele trei puncte printre degete la Ovidiu! Vâlceanu: “Este foarte frustrant”

Virgiliu Postolachi, jucătorul urmărit de FRF, a fost convocat la naţionala de tineret a Republicii Moldova

Fotbal Publicat pe 25 ian 2021
mail-share icon Email
//i0.1616.ro/media/581/3142/38127/19928761/1/190718postolachi1.jpg


Virgiliu Postolachi (20 de ani), atacantul crescut de PSG şi care joacă în Belgia, la Mouscron, a fost selecţionat de naţionala Under 21 a Republicii Moldova, după ce FRF a renunţat la demersul de a-l aduce sub tricolor.
 
Tânărul vârf, cotat la 400 de mii de euro, are şi cetăţenie română, dar moldovenii s-au mişcat mai repede şi au reuşit să-l convingă să joace pentru naţionala lor de tineret, una mult mai slab cotată decât cea antrenată de Adrian Mutu: "Naţionala U-21 a Moldovei s-a reunit astăzi în primul cantonament din acest an. Echipei s-a alăturat şi Virgiliu Postolachi (20 ani), atacantul echipei Royal Excel Mouscron (Belgia), împrumutat de la Lille (Franţa). El a crescut în academia campioanei Franţei, PSG, cu care a semnat în 2018 primul său contract profesinist”, e mesajul apărut pe pagina de Facebook a Federaţiei de Fotbal din Moldova.
 
În vara lui 2020, FRF a încercat să-l naturalizeze pe Postolachi, jucător născut în Republica Moldova, la Edineţ, dar demersurile nu au avut finalul scondat de Răzvan Burleanu şi Mihai Stoichiţă: "Când dânşii aveau nevoie să ne facă să alegem să jucăm pentru România ne căutau şi de trei ori pe săptămână. Chiar l-au trimis şi pe domnul Geolgău la Paris. Acum, nici măcar domnul Geolgău nu mă mai sună. Nu am mai vorbit nici cu dânsul de foarte mult timp. Nici nu ştiu în ce stagiu este acel litigiu, dar timpul trece şi uitaţi că băiatul meu nu este selecţionat de nimeni.
 
Fiul meu vrea să joace pentru România, dar nici nu mai poate să aştepte la nesfârşit. Dacă cei de la Bucureşti nu se grăbesc să rezolve problema lui Virgiliu, atunci vom fi nevoiţi să luăm o decizie cât mai repede. Este foarte important pentru fiul meu ca el să joace la 19 ani pentru o naţională, dar se pare că este greu să joace pentru România, deşi nu uitaţi că el a obţinut de un an cetăţenia acestei ţări", declara Oleg Postolachi, tatăl lui Virgiliu.
 
În 2018, Postolachi era văzut drept o mare speranţă a Academiei de Fotbal a lui Paris Saint-Germain, după ce avusese evoluţii foarte apreciate la grupele de copii şi juniori. A semnat primul contract de profesionist acum trei ani, dar, vara trecută, a fost dat la Lille, care l-a trimis în Belgia, la Mouscron, unde este rezerva lui Harlem Gnohere.
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Fotbal

Ultimele articole Toate articolele