Ultima oră
Posibilele adversare ale CFR-ului, în play-off-ul Ligii Campionilor!  LIVE VIDEO cu tragerea la sorţi Posibilele adversare ale CFR-ului, în play-off-ul Ligii Campionilor! LIVE VIDEO cu tragerea la sorţi
Prima echipă interesată de Zdenek Ondrasek! UPDATE: Becali anunţă că atacantul e dorit de FC U Craiova Prima echipă interesată de Zdenek Ondrasek! UPDATE: Becali anunţă că atacantul e dorit de FC U Craiova
Simone Biles va concura în finală la bârnă, în care se va afla şi Larisa Iordache Simone Biles va concura în finală la bârnă, în care se va afla şi Larisa Iordache
Simona Halep a ieşit din Top 10 WTA în clasamentul live
Simona Halep a ieşit din Top 10 WTA în clasamentul live
EXCLUSIV | Opinie sinceră din lumea fotbalului, despre lucrurile care se întâmplă la FCSB: ”Fotbaliştii sunt nişte soldaţi care acceptă ordinele, simplu!” EXCLUSIV | Opinie sinceră din lumea fotbalului, despre lucrurile care se întâmplă la FCSB: ”Fotbaliştii sunt nişte soldaţi care acceptă ordinele, simplu!”
România a ratat calificarea în semifinalele probei pe echipe la tenis de masă-feminin, la JO România a ratat calificarea în semifinalele probei pe echipe la tenis de masă-feminin, la JO

Xavi Pascual a câştigat Liga Campionilor cu Barcelona şi e gata să antreneze Dinamo. "Am simţit când preşedintele a câştigat alegerile”

Handbal Publicat de Daian Cutu pe 14 iun 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38126/20245294/1/pas.jpg

Xavi Pascual, unul dintre cei mai titraţi antrenori de handbal din lume, le-a explicat jurnaliştilor catalani de ce a ales să preia echipa CS Dinamo Bucureşti după ce a fost anunţat că nu mai este dorit la FC Barcelona încă dinaintea turenului Final Four de la Koln.

"Merg în România, semnez cu Dinamo. Miercuri merg acolo şi facem prezentarea. Sunt mulţi oameni care mă întreabă de ce şi răspunsul este pentru că mă iubesc şi au venit să mă caute. Pentru că s-au aşezat la masă şi mi-au arătat că mă iubesc. Poate că există oameni care nu o înţeleg, dar nu este ceva ce oamenii trebuie să înţeleagă, ci ceva cu care mă simt confortabil", a declarat Pascual, potrivit mundodeportivo.com.

Antrenorul a precizat că mai avea opţiunea unui an suplimentar la Barcelona, dar a simţit că nu mai este dorit.

"Am simţit când preşedintele a câştigat alegerile. Se vorbise deja că aveau în minte un alt tip de proiect şi, sincer o spun, mi se pare foarte lăudabil. Abonaţii au votat. Înţeleg perfect când un preşedinte preia conducerea clubului, îşi poate alege proiectele şi poate lua deciziile pe care le ia, pentru că de aceea a fost ales şi, prin urmare, respect maxim cu acest lucru", a spus el.

Întrebat ce şanse avea să continue, el a răspuns: "A fost o opţiune, dar nu am văzut-o clar. Mi-au spus din primul moment că au în minte un alt proiect sportiv şi mi-au spus că, dacă aş vrea, aş putea continua încă un an, dar că au deja altceva în minte. Am spus că nu".

Xavi Pascual a vorbit cu noul preşedinte al clubului FC Barcelona, Juan Laporta, care l-a informat ce antrenor îl înlocuieşte.

"Înţelegerea cu Juan a fost cea corectă. Mi-a spus deja la telefon că au un alt proiect şi chiar mi-a spus numele antrenorului înainte ca acesta să se afle. Şi ieri am spus-o deja la finalul jocului, cred că i-am dat un trofeu al Ligii Campionilor preşedintelui care m-a numit", a adăugat tehnicianul.

Acesta pleacă de la Bercelona pe uşa principală, a titrat Mundo Deportivo, după ce FC Barclona a câştigat, duminică, pentru a zecea oară finala Ligii Campionilor, învingând cu scorul de 36-23 (16-11), pe Aalborg Handball, la Turneul F4 de la Koln.

Xavi Pascual, 48 de ani, a antrenat peste 12 ani pe FC Barcelona, între februarie 2009 şi iunie 2021. În palmaresul lui figurează 61 de trofee, cele mai importante fiind Liga Campionilor, de trei ori, Campionatul Mondial al cluburilor, de cinci ori, campionatul spaniol, de 11 ori, Cupa Spaniei, de zece ori, şi Supercupa Spaniei, de 10 ori.

Barcelona antrenată de Pascual deţine recordul de meciuri consecutive fără înfrângere în campionat, 146, ceea ce înseamnă aproape cinci ani de victorii la rând şi un egal, între 18 mai 2013 şi 13 aprilie 2018 (133 de victorii la rând).

mail-share icon Email
viewscnt

Handbal

Ultimele articole Toate articolele