Ultima oră
Dusan Uhrin Jr revine la Dinamo! Florin Prunea aplaudă decizia fanilor. "Este singura soluţie viabilă în momentul de faţă" Dusan Uhrin Jr revine la Dinamo! Florin Prunea aplaudă decizia fanilor. "Este singura soluţie viabilă în momentul de faţă"
VIDEO | PSG - Bayern Munchen, ACUM pe Look Sport+ şi Look 4K. Nemţii dau lovitura! Moting marchează după ce parizienii lovesc de trei ori bara, prin Neymar şi Mbappe VIDEO | PSG - Bayern Munchen, ACUM pe Look Sport+ şi Look 4K. Nemţii dau lovitura! Moting marchează după ce parizienii lovesc de trei ori bara, prin Neymar şi Mbappe
VIDEO | Chelsea - FC Porto 0-0, LIVE pe Look Sport. Ocazie imensă irosită de Corona! Londonezii sunt cu un pas în semifinalele Ligii Campionilor VIDEO | Chelsea - FC Porto 0-0, LIVE pe Look Sport. Ocazie imensă irosită de Corona! Londonezii sunt cu un pas în semifinalele Ligii Campionilor
VIDEO | Astra, cu un pas în finala Cupei României! Neagoe: "Sunt foarte mulţumit de atitudinea jucătorilor, de sacrificiul lor" VIDEO | Astra, cu un pas în finala Cupei României! Neagoe: "Sunt foarte mulţumit de atitudinea jucătorilor, de sacrificiul lor"
VIDEO | Anton, surprins de demisia lui Mulţescu! "În vestiar nu s-a discutat despre asta. Acum am aflat" VIDEO | Anton, surprins de demisia lui Mulţescu! "În vestiar nu s-a discutat despre asta. Acum am aflat"
EXCLUSIV | Haos la Dinamo, după demisia lui Mulţescu. "A realizat că nu se poate mai mult. Dinamo şi-a pierdut identitatea" EXCLUSIV | Haos la Dinamo, după demisia lui Mulţescu. "A realizat că nu se poate mai mult. Dinamo şi-a pierdut identitatea"

Yoshiro Mori nu intenţionează să demisioneze după ce a fost criticat pentru a spus că femeile vorbesc prea mult la şedinţe

JO 2020 Publicat de Daian Cutu pe 4 feb 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38215/19951952/1/tokyo.jpg

Preşedintele Comitetului de Organizare al JO de la Tokyo, Yoshiro Mori, şi-a cerut scuze, joi, pentru unele declaraţii ale sale cu privire la femei, el precizând că îşi retrage afirmaţiile, însă nu va demisiona, în ciuda criticilor, informează Japan Times.

Hashtag-ul “Mori, te rugăm să demisionezi” era popular în Japonia joi dimineaţă, iar unii utilizatori ai platformei au făcut un apel către sponsori să facă presiuni pentru ca Mori să părăsească postul din cadrul Comitetului de Organizare.

Mori, în vârstă de 83 de ani, fost premier, a recunoscut faptul că afirmaţiile sale referitoare la femei sunt nepotrivite şi împotriva spiritului olimpic.

Yoshiro Mori şi-a cerut iertare la o zi după ce s-a plâns că femeile vorbesc prea mult la şedinţe şi au “un simţ puternic al rivalităţii”.

“A fost o afirmaţie nepotrivită. Îmi cer scuze”, a spus Mori. Întrebat dacă va demisiona, el a spus că nu are o astfel de intenţie, subliniind că are responsabilitatea organizării unor JO de succes.

La o reuniune de miercuri, Mori a afirmat că femeile vorbesc prea mult la şedinţe şi a sugerat că timpul alocat femeilor pentru a-şi spune punctul de vedere ar trebui limitat. “Ministerul Educaţiei a insistat asupra alegerii femeilor ca directori. Însă o şedinţă a conducerii cu multe femei va face ca totul să dureze prea mult”.

El a vorbit despre experienţa sa ca fost preşedinte al Federaţiei Japoneze de Rugby, adăugând: “Femeile au un simţ puternic al rivalităţii. Dacă o femeie membru ridică mâna pentru a lua cuvântul, toate celelalte simt nevoia să vorbească şi ele. Pâmă la urmă toată lumea spune ceva. Cineva mi-a spus că dacă măsim numărul de femei în board va trebui să limităm timpul alocat pentru a-şi spune punctul de vedere. Altfel nu vor înceta să vorbească, iar acest lucru este o problemă”.

Presa japoneză notează că unii participanţi la şedinţă au râs, însă comentariile lui Mori aqu fost condamnate de femeile din politică şi din posturile de conducere din sport.

mail-share icon Email
viewscnt

JO 2020

Ultimele articole Toate articolele