Ultima oră
Federaţia palestiniană a cerut suspendarea Israelului. Când va anunţa FIFA o decizie Federaţia palestiniană a cerut suspendarea Israelului. Când va anunţa FIFA o decizie
La 41 de ani, etiopianul Kenenisa Bekele a fost selecţionat pentru maratonul olimpic de la Paris La 41 de ani, etiopianul Kenenisa Bekele a fost selecţionat pentru maratonul olimpic de la Paris
PAOK-ul lui Răzvan Lucescu a demolat-o pe Panathinaikos şi a lăsat-o fără antrenor PAOK-ul lui Răzvan Lucescu a demolat-o pe Panathinaikos şi a lăsat-o fără antrenor
Aspectul care a făcut diferenţa pentru Corvinul Hunedoara. „Aşa au bătut CFR Cluj şi au câştigat Cupa României” Aspectul care a făcut diferenţa pentru Corvinul Hunedoara. „Aşa au bătut CFR Cluj şi au câştigat Cupa României”
E gata! Prima plecare importantă de la Corvinul, după câştigarea Cupei României: „Este 100%” E gata! Prima plecare importantă de la Corvinul, după câştigarea Cupei României: „Este 100%”
FCSB îşi poate pierde una dintre vedetele echipei: „Trebuie valorificat, trebuie ajutat, altfel îl vor pierde” FCSB îşi poate pierde una dintre vedetele echipei: „Trebuie valorificat, trebuie ajutat, altfel îl vor pierde”

Ofertă uriaşă a Qatarului pentru a găzdui Superbowl-ul rugby-ului

Rugby Publicat de Daian Cutu pe 1 mai 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38220/21577829/1/rufby.jpg

Qatar a oferit aproape un miliard de euro pentru a organiza finala viitoarei Ligi a Naţiunilor la rugby, informează Daily Mail.

Qatarul propune să găzduiască din doi în doi ani finala Ligii Naţiunilor, competiţie care va lua fiinţă în 2026. World Rugby a anunţat anul trecut crearea acestei noi competiţii. 

Va fi un turneu al echipelor celor 6 Naţiuni în emisfera sudică în timpul verii, înaintea primirii naţiunilor sudice în Europa în toamnă. Pe parcursul unui ciclu de doi ani, cele şase echipe din turneu, cele patru din Rugby Championship (Noua Zeelandă, Africa de Sud, Australia şi Argentina) şi două naţiuni invitate (Japonia şi, probabil, Fiji) se vor înfrunta între ele.

Principiul ar fi următorul: finala Ligii Naţiunilor s-ar disputa pe parcursul a trei zile. Echipa europeană cel mai bine clasată din cele şase meciuri ar înfrunta echipa cel mai bine clasată din emisfera sudică într-o mare finală pentru a decide câştigătoarea competiţiei. Şi aşa mai departe - a 2-a împotriva celei de-a 2-a... până la a 6-a împotriva celei de-a 6-a. Cu alte cuvinte, şase meciuri pe parcursul a trei zile, disputate pe cele şapte stadioane din Doha construite pentru Cupa Mondială de Fotbal din 2022, inclusiv pe stadionul Lusail, unde a avut loc finala.

Pentru a se asigura că are toate şansele de a obţine acest "Superbowl al rugby-ului", Qatar, în colaborare cu agenţia de marketing şi de drepturi sportive Pitch International, nu a ezitat să pună pe masă 800 de milioane de lire sterline (aproape 950 de milioane de euro) pentru o perioadă de opt ani (primele patru ediţii). O mană cerească pentru federaţiile care se află, în mare parte, în dificultate financiară, notează Le Figaro.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Rugby

Ultimele articole Toate articolele