Ultima oră
”Sper ca Gloria să devină Steluţa 2”. Primarul din Buzău, savuros, după revenirea în Superliga ”Sper ca Gloria să devină Steluţa 2”. Primarul din Buzău, savuros, după revenirea în Superliga
Barcelona are patru jucători pe care îi consideră netransferabili Barcelona are patru jucători pe care îi consideră netransferabili
Impresionează în Superliga, dar nu i se dau şanse să fie la EURO. ”A fost contestat vehement din interior” Impresionează în Superliga, dar nu i se dau şanse să fie la EURO. ”A fost contestat vehement din interior”
VIDEO | PSG - Borussia Dortmund, în direct la Prima Sport 1! Parizienii, în continuare favoriţi VIDEO | PSG - Borussia Dortmund, în direct la Prima Sport 1! Parizienii, în continuare favoriţi
VIDEO | PSG - Borussia Dortmund e şi un duel al coregrafiilor. Parizienii au pregătit ceva special VIDEO | PSG - Borussia Dortmund e şi un duel al coregrafiilor. Parizienii au pregătit ceva special
MM Stoica, speriat de marea rivală din Superligă după ce a auzit ce vrea să facă: ”Nu m-aş bucura!”


MM Stoica, speriat de marea rivală din Superligă după ce a auzit ce vrea să facă: ”Nu m-aş bucura!”

Blackjack! VIDEO | Craiova bate Dinamo, 1-0, şi ajunge la 21 de puncte din 21. Cicâldău a marcat dintr-un penalty contestat de "câini"

Superliga Publicat pe 18 oct 2020
mail-share icon Email
//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/19516475/5/d1.jpg
Craiova continuă parcursul perfect în Casa Liga 1 2020/2021! Duminică, în direct pe Look Sport+, oltenii au învins Dinamo 1-0, cu un gol marcat de Cicâldău dintr-un penalty controversat, şi au ajuns la 21 de puncte din 21 posibile şi un golaveraj uimitor, 13-3.

 

 
Sorescu în dreapta defensivei este, practic, singura surpriză produsă de vreunul dintre cei doi antrenori. Pentru că Bergodi renunţă rapid la puştiul Olteanu (4) şi îl înlocuieşte cu Acka, trimiţându-l pe Bălaşa în dreapta. Se începe greoi, Aleix Garcia nu dă niciun moment senzaţia că s-a schimbat în vestiarul lui City, iar Mihaiu e singurul dinamovist ofensiv care se agită. Dar câinii aleargă în gol şi minutul 28 le mai aduce o controversă, după cele din derby-ul cu FCSB: Constantin cade de lângă Puljic, Feşnic dă penalty. Contra protestează, dar strigătele sale nu-l ajută pe Rene să scoată mingea lui Cicâldău, cu toate că goalkeeperul o atinge. Până la pauză notăm schimbarea lui Constantin cu Vătăjelu şi aruncarea în luptă a lui Fabbrini.

Repriza nimănui

Când un italian fost fundaş (şi căpitan) la Lazio are 1-0 în deplasare, e de aşteptat ca echipa pe care o conduce să nu mai iasă la joc. Şi Craiova, cu experienţa ei, exact asta face. Un mic pas în spate e de ajuns, iar Grigore (50) dă pe lângă minge la primul moment semi-periculos al dinamoviştilor. Cer şi câinii penalty (53), la un presupus henţ al lui Cicâldău, apoi Borja Valle aşază o minge sub bară, cu capul, dar doar pentru ca Pigliacelli să se dezmorşească puţin. Contra schimbă oarecum ciudat, cu Gonzalez la Camara şi Sorescu urcat în linia din spatele lui Nemec, dar Căpăţînă, trimis în locul lui Cicâldău de Bergodi, dă o mână de ajutor la mijlocul terenului şi poarta lui Pigliacelli nu e ameninţată.
 
Contra apasă butonul de panică: intră Gueye, Ba şi Anton, ies Radu, Garcia şi Gol, însă senzaţia e că Dinamo mai are mult de construit pentru a deveni o echipă omogenă, compactă şi valoroasă, aşa cum e Craiova de ceva timp. Apare o rază de speranţă la o centrare a lui Grigore (82), însă Nemec ratează mingea şi Bancu înlătură pericolul.
 
Dinamo - Craiova se termină 0-1, rezultat care-i duce pe olteni la 21 de puncte, şase peste CFR şi cel puţin şase peste FCSB. Dinamo rămâne cu cinci puncte mici şi o singură victorie, pe locul 14!

Dinamo - Craiova 0-1 (Cicâldău pen. 28), live pe Look Sport+

  • Dinamo: Rene - Sorescu,   Puljic, R. Grigore,   A. Radu (Gueye 73) -   Gol (Anton 73), Aleix Garcia (Ba 73) - Mihaiu (Fabbrini 41), Valle, Camara (Al. Gonzalez 65) - Nemec 
  • Rezerve: Mejias - Ehmann, Bani, V. Borcea
  •  
  • Craiova: Pigliacelli - C. Olteanu (Acka 4),   Bălaşa, M. Constantin (Vătăjelu 34), N. Bancu - Nistor, Ov. Bic,   Cicâldău -   Bărbuţ (Căpăţînă 59), A. Ivan (Mamut 59), Baiaram 
  • Rezerve: A. Marinescu - V. Constantin, Mateiu,  Ofosu, Tudorie

Minutul 90+1: Două şanse în aceeaşi fază! Pigliacelli e nevoit să scoată de sub bară o reluare pe spate a lui Ba, apoi reţine un şut slab al lui Fabbrini. Patru minute de prelungire!


Minutul 82: Ocazie a lui Dinamo. Vine o centrare a lui Grigore, din stânga, Nemec scapă din marcajul lui Acka, dar dă pe lângă minge şi Bancu respinge în corner.


Minutul 79: Vătăjelu şi Căpăţînă creează frumos în dreapta, Mamut îi ia faţa lui Puljic, dar reia peste.


Minutul 78: Dinamo începe să arunce mingile în careu, iar una dintre ele, respinsă de apărarea olteană, e trimisă apoi pe lângă poartă de Borja Valle, de la 16 metri.


Minutul 73: Contra apasă butonul de panică: intră Gueye, Ba şi Anton, ies Radu, Garcia şi Gol.


Minutul 65: Contra schimbă şi el. Intră Gonzalez, iese Camara, ceea ce înseamnă că Sorescu va fi urcat în linia ofensivă, acolo unde se simte mai bine.


Minutul 62: Ocazie a lui Borja Valle. Sorescu centrează perfect, spaniolul plasează bine mingea, cu capul, dar Pigliacelli o trimite peste.


Minutul 59: Dublă schimbare a lui Bergodi: ies Ivan şi Bărbuţ, intră Mamut şi Căpăţînă.


Minutul 53: Dinamo cere penalty la un presupus henţ al lui Cicâldău în propriul careu, dar Feşnic nu clipeşte.


Minutul 50: Fabbrini intră superb în careu, pasează la Grigore, dar fundaşul dă pe lângă minge şi risipeşte o şansă bună.


Minutul 46: Restart pe cel mai mare stadion al ţării. Fără schimbări.


Minutul 45+1: Pauză pe Arena Naţională. 45 de minute echilibrate, tacticizate, pe care Dinamo le termină fără vreo ocazie importantă.


Minutul 41: Contra schimbă cu patru minute înaintea pauzei: iese Mihaiu, intră Fabbrini.


Minutul 37: Înscrie Nemec, cu capul din apropiere, dar golul e anulat pentru un ofsaid evident.

Minutul 34: Marius Constantin se accidentează şi e înlocuit cu Vătăjelu, care va fi trimis în banda dreaptă. Bălaşa revine în centru, de data aceasta lângă Acka.



Minutul 28: GOL CRAIOVA! Din cornerul rezultat, Feşnic vede un fault la Puljic asupra lui Constantin, acordă galben şi penalty, iar Cicâldău înscrie cu toate că Hinojo ghiceşte colţul şi atinge mingea!





Minutul 25: Bălaşa dă o centrare de manual spre Cicâldău, însă Puljic respinge în corner. Dacă nu ar fi intervenit croatul, mijlocaşul Craiovei ajungea într-o poziţie perfectă de finalizare.

Minutul 21: Mihaiu e lansat bine, scoate mingea la Nemec, slovacul centrează bine la Camara, dar Cicâldău apare la timp şi risipeşte emoţiile lui Pigliacelli.



Minutul 19: Primul moment în care Aleix Garcia vrea să arate ce poate e un şut din lovitură liberă de la mare distanţă, 35 de metri, modest şi respins de apărarea oaspeţilor.

Minutul 11: Ritmul e bun, Dinamo are posesia ceva mai mult timp. Acka a fost trimis în centrul defensivei, iar postul de fundaş dreapta îi revine lui Bălaşa, la fel ca în România - Austria 0-1.

Minutul 4: Tânărul Constantin Olteanu e înlocuit repede. Intră experimentatul Stephane Acka.

21:30: Start joc pe Arena Naţională!


20:20 Avem echipele de start: Contra îi oferă debutul lui Aleix Garcia, în timp ce Paul Anton, Ba şi Gueye sunt pe bancă. De partea cealaltă, Ivan e trimis pe poziţia lui Koljic.

Preşedintele executiv al „câinilor”; Dorin Şerdean, a aprins meciul şi a pus presiunea pe arbitraj înaintea confruntării de duminică. Oficialul dinamovist a spus că în timp ce echipa sa este dezavantajată meci de meci, oltenii au fost ajutaţi de arbitri.

 
„S-a văzut că Dinamo a fost dezavantajată în cele 6 etape de arbitraj. Jucăm cu liderul Craiova, echipă implicată în nişte meciuri cu probleme de arbitraj. Mă refer la meciul cu Sepsi, cu Astra. Cei de acolo au avut nemulţumiri după respectivele partide. Noi vrem să se joace totul pe teren, avem nevoie de un barometru, ne dorim să nu mai fie probleme. Suntem îngrijoraţi de situaţia asta, pentru că noi am fost dezavantajaţi. Clasamentul este diferit acum faţă de situaţia din teren”, a spus Şerdean.
 
Oltenii au evitat deocamdată să răspundă, însă antrenorul Cristiano Bergodi a ieşit la rampă cu o declaraţie optimistă. Tehnicianul liderului spune că echipa sa are forţa să câştige titlul în acest sezon, după ce în ediţia trecută de campionat s-a clasat pe locul secund. 
 
„Băieţii au muncit foarte bine şi eu cred că şi în acest an vom fi sus, în clasament. Dacă suntem acum pe primul loc sau pe al doilea contează mai puţin. Important este ca în play-off să fim acolo sus, să ne luptăm până la final pentru campionat. Poate fi anul nostru. Din păcate, va trebui să luptăm anul acesta cu un adversar nou, acest virus care vedeţi că, în fiecare săptămână, afectează jucătorii şi echipa", a declarat Bergodi într-un interviu pentru site-ul oficial al Ligii Profesioniste de Fotbal.
 
Înaintea derby-ului, cele două echipe au stări de spirit diferite. Universitatea Craiova e lider, are 18 puncte şi e neînvinsă în primele 6 runde şi traversează o perioadă cât se poate de fastă. De cealaltă parte, Dinamo are abia 5 puncte şi e doar pe locul 14, antepenultimul în campionat, iar în 6 partide a pierdut deja de trei ori.
 
Echipele probabile:
Dinamo: Mejias – Gonzalez, Puljic, R. Grigore, I. Lopez – Anton, Gol – Camara, Valle, Mihaiu – Nemec
 
Universitatea Craiova: Pigliacelli – Vlădoiu, Bălaşa, M. Constantin, Bancu – Bic, Nistor, Cicâldău  – Baiaram, Bărbuţ, Ivan.
 
 
 
 

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Superliga

Ultimele articole Toate articolele