Ultima oră
Marius Şumudică agită apele înainte de derby-ul Rapid - FCSB: „Au câştigat primul lor titlu din istorie. Suntem la egalitate acum!” Marius Şumudică agită apele înainte de derby-ul Rapid - FCSB: „Au câştigat primul lor titlu din istorie. Suntem la egalitate acum!”
Arsenal se desparte de unul dintre cei mai vechi jucători din lot Arsenal se desparte de unul dintre cei mai vechi jucători din lot
Ovidiu Popescu s-a decis! Pleacă de la FCSB şi semnează cu o rivală din Superliga Ovidiu Popescu s-a decis! Pleacă de la FCSB şi semnează cu o rivală din Superliga
Mihai Stoica a făcut anunţul aşteptat de toţi fanii! Când revine FCSB în Ghencea Mihai Stoica a făcut anunţul aşteptat de toţi fanii! Când revine FCSB în Ghencea
Carlos Tevez renunţă la funcţia de antrenor al echipei Independiente Carlos Tevez renunţă la funcţia de antrenor al echipei Independiente
Jucătorul FCSB-ului, cerut cu insistenţă de Marius Şumudică la echipa naţională: „Unul dintre cei mai buni” Jucătorul FCSB-ului, cerut cu insistenţă de Marius Şumudică la echipa naţională: „Unul dintre cei mai buni”

CIO a decis o interdicţie de 15 ani pentru şeicul Ahmad al Kuwaitului

Sporturi Publicat de Daian Cutu pe 4 mai 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38128/21580701/1/olympic-flag-3.jpg

Şeicul Ahmad Al-Fahad Al-Sabah din Kuwait a primit o interdicţie de 15 ani din toate funcţiile din cadrul Comitetului Internaţional Olimpic din cauza unor încălcări ale eticii, a decis organismul de conducere al Jocurilor Olimpice, potrivit Reuters.

Într-o scrisoare consultată de Reuters, directorul general al CIO, Christophe De Kepper, i-a informat pe toţi membrii CIO despre decizia Comitetului Executiv de a-l sancţiona pe şeicul Ahmad, odinioară puternic, din cauza unui proces în Elveţia.

"Comitetul Executiv al CIO a decis să confirme gravitatea încălcărilor principiilor etice de către şeicul Ahmad Al-Sabah, inclusiv trădarea jurământului său de membru al CIO, precum şi gravitatea prejudiciului adus reputaţiei CIO, care a pus în pericol interesele sale", a precizat De Kepper în scrisoarea din 3 mai.

"Şi, în consecinţă, îl sancţionează pe şeicul Ahmad Al-Sabah prin suspendarea tuturor drepturilor, prerogativelor şi funcţiilor care decurg din calitatea sa de membru al CIO pentru o perioadă de cincisprezece ani, începând cu data deciziei anterioare de sancţionare luate de către Comitetul Executiv al CIO la 27 iulie 2023."

Şeicul a fost interzis pentru trei ani anul trecut din cauza presupusei sale implicări în alegerile Consiliului Olimpic al Asiei (OCA), după ce CIO a aprobat recomandările emise de organismul său de etică.

Fost secretar general al OPEC, şeicul Ahmad s-a autosuspendat deja din funcţia de membru al CIO după ce a fost condamnat de o instanţă penală elveţiană pentru fals în 2021, după care a demisionat şi din funcţia de preşedinte al OCA.

Şeicul Ahmad a fost cândva unul dintre cei mai influenţi oameni din politica sportivă, deţinând poziţii cheie atât în cadrul CIO, cât şi în cadrul FIFA, organismul de conducere al fotbalului mondial. El a fost numit anul trecut ministru al apărării din Kuwait.

Fost aliat apropiat al actualului preşedinte al CIO, Thomas Bach, în perioada în care avocatul german şi-a depus candidatura în 2013, kuwaitianul a condus şi Asociaţia Comitetelor Olimpice Naţionale.

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Sporturi

Ultimele articole Toate articolele