Ultima oră
Mihai Rotaru a răbufnit după Universitatea Craiova - Sepsi: ”Şanse mari să fim campioni!”  | VIDEO EXCLUSIV Mihai Rotaru a răbufnit după Universitatea Craiova - Sepsi: ”Şanse mari să fim campioni!” | VIDEO EXCLUSIV
VIDEO | Torino - AC Milan 3-1. ”Diavolii” sunt înfânţi, dar termină pe 2 în Serie A VIDEO | Torino - AC Milan 3-1. ”Diavolii” sunt înfânţi, dar termină pe 2 în Serie A
Alaves - Getafe 1-0. Ianis Hagi a intrat pe teren în minutul 87 la învingători Alaves - Getafe 1-0. Ianis Hagi a intrat pe teren în minutul 87 la învingători
VIDEO | ”Nu am reuşit să ne atingem obiectivul”. Costel Gâlcă schimbă jocul Universităţii Craiova, dar termină cu eşec VIDEO | ”Nu am reuşit să ne atingem obiectivul”. Costel Gâlcă schimbă jocul Universităţii Craiova, dar termină cu eşec
VIDEO | Dan Petrescu s-a enervat la flash-interviuri. ”Voi spuneţi ce vreţi şi ne criticaţi” VIDEO | Dan Petrescu s-a enervat la flash-interviuri. ”Voi spuneţi ce vreţi şi ne criticaţi”
Un important finanţator nu vrea să o vadă pe Corvinul în cupele europene! "Ar fi frumos ca Hunedoara să renunţe" | VIDEO EXCLUSIV Un important finanţator nu vrea să o vadă pe Corvinul în cupele europene! "Ar fi frumos ca Hunedoara să renunţe" | VIDEO EXCLUSIV

Cum s-a ales Daniel Prodan cu porecla "Tătuca". "Te-ai îmbrăcat ca-n dricu' verii" | EXCLUSIV

Fotbal Internațional Publicat de Tudor Moisa pe 17 nov 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38127/21389028/1/1971117-41417827-2560-1440-1-636x310.jpg

Ieri, 16 noiembrie, s-au împlinit 7 ani de la trecerea în nefiinţă a fostului mare fotbalist Daniel Prodan. "Zâmbetul Generaţiei de Aur", Didi a fost piesă de bază în angrenajul echipei care a scris istorie în anii 90.

Prodan a fost titular şi a jucat toate minutele la celebrul Campionat Mondial din 1994, acolo unde România a ajuns până în sferturi.

Ca toţi marii fotbalişti, Daniel Prodan avea şi o poreclă, "Tătuca". Acum, la şapte ani de la tragicul eveniment, Alexandru Năprădean, unul din cei mai buni prieteni pe care i-a avut fostul fotbalist, ne-a dezvăluit cum a ajuns Didi Prodan să aibă porecla "Tătuca".

De asemenea, acesta a povestit ce fel de om era, în afara terenului, fostul mare jucător.

"Pe Didi l-am cunoscut prin vara anului 1986, eram în toaleta Liceului Economic din Satu Mare. Aşteptan să intru la examenul de admitere în treapta 1. «Salut, eu sunt Daniel, Prodan Daniel!». Mi-a căzut bine de la primul contact.

Era un monstru de om şi de persoană! Unul obişnuit, cu defecte şi cu valori, cu multe valori, cu multe atribuţii. Am împărţit împreună, clasa a IX-a, în clasa profesorului de fizică al Liceului Economic. Pompei îl chema, celălalt nume îmi scapă.

Am stat într-o bancă. Obişnuia, la teze, să aştepte după mine şi după ce terminam lucrarea mea, îmi împingea caietul să fac şi teza lui.

«N-am avut timp să învăţ, Ţucurelu. Am avut antrenament. Tu stai toată ziua în internat şi nu faci altceva decât să înveţi. Hai, te rog, fă-o şi p-amea!» îmi spunea.

Îl iubeam, era de o sinceritate rară şi felul lui de a fi era unul care te încuraja să-i fi prieten. Era pus pe şotii mereu. Tatăl lui lucra la vin-alcool, lângă Liceul CFR, pe o cisternă, căra vin. Câteodată fugeam de la ore să-l vedem. «Hai cu mine să-l văd pe tata, să-mi dea un ţuc (se referea la o gură de vin)»."

Porecla "Tătuca"

"O dată mă vizitase mama la liceu. Era prin ianuarie, m-au chemat la poartă, iar el a venit cu mine. «Vreau să o cunosc pe maică-ta» mi-a spus.

Am ieşit să o întâmpin doar în cămaşa de la uniforma şcolară. Când m-a văzut, mama m-a dojenit. «Hai la mămuca să te ţuce! Tuluvai doamne mă, aşa umbli îmbrăcat ca-n dricu' verii!».

Didi nu s-a putut abţine şi a izbucnit în hohote. Din acel moment şi până în ultima clipă, până când a murit, mereu mă chema:

«Hai la tătuca să te ţuce, aşa te-ai îmbrăcat ca-n dricu' verii!».

De aici vine porecla lui Didi. Tătuca Prodan, poreclă cu care îl alintau toţi marii sportivi pe care i-a avut coechipieri de-a lungul carierei."

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri