Ultima oră
Max Verstappen, succes foarte muncit pe circuitul din Emilia Romagna. L-a învins la mai puţin de o secundă pe Lando Norris Max Verstappen, succes foarte muncit pe circuitul din Emilia Romagna. L-a învins la mai puţin de o secundă pe Lando Norris
Ioan Ovidiu Sabău îşi ia revanşa în faţa Oţelului şi speră la cupele europene. ”Am putea încheia sezonul senzaţional” Ioan Ovidiu Sabău îşi ia revanşa în faţa Oţelului şi speră la cupele europene. ”Am putea încheia sezonul senzaţional”
”Nu pot să neg”. Alex Chipciu, reacţie cu privire la transferul la FCSB ”Nu pot să neg”. Alex Chipciu, reacţie cu privire la transferul la FCSB
”Este unul dintre cele mai mari cluburi din România”. Portarul Corvinului a anunţat la ce echipă din Superliga ar vrea să joace ”Este unul dintre cele mai mari cluburi din România”. Portarul Corvinului a anunţat la ce echipă din Superliga ar vrea să joace
Valentin Mihăilă a promovat cu Parma în Serie A şi a vorbit despre viitorul său. ”Toată lumea mă întreabă” Valentin Mihăilă a promovat cu Parma în Serie A şi a vorbit despre viitorul său. ”Toată lumea mă întreabă”
Dinamo Bucureşti câştigă Cupa României şi bifează eventul în 2024 Dinamo Bucureşti câştigă Cupa României şi bifează eventul în 2024

Două decenii de la primul Raliul Clujului şi Savu Racing. Competiţia se vede şi în acest an pe Prima Sport

Auto-Moto Publicat de Daian Cutu pe 4 sep 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38216/21304571/1/dsc-0871.jpg

Raliul Clujului Star Lubricants continuă tradiţia automobilismului sportiv clujean, sărbătorind în acest sezon cei 20 de ani de la primul raliu al Clujului organizat de Savu Racing - la acel moment, în 2003, pe macadam.

De altfel, ediţia din 2003 - numită la acel moment "Mobil 1 Rally" - a fost organizată pe macadam pentru prima şi totodată singura dată de către clubul sportiv Savu Racing din Cluj-Napoca. Aceeaşi asociaţie sportivă vine în întâmpinarea sportivilor Campionatului Naţional de Raliuri "Betano" dar şi a fanilor acestui sport, cu un program complex de 11 probe speciale cuprinse în două zile pline de concurs automobilistic la cel mai înalt nivel.

Platforma de înscrieri este deja deschisă atât pentru echipajele interne cât şi pentru cele internaţionale, şi spunem asta căci la startul etapei programate în perioada 29 septembrie - 1 octombrie şi-au manifestat deja dorinţa participării echipaje din ţara vecină - Ungaria. Perioada înscrierilor durează până în seara zilei de 22 septembrie, adică cu 7 zile înainte de Startul Festiv al etapei clujene, programat pentru ziua de vineri, 29 septembrie - locaţia fiind pe aleea pietonală de la Cluj Arena.

Tot vineri vor avea loc şi testele oficiale - Shakedown - de la Stolna, locaţia fiind identică cu cea de la ediţia precedentă.

 

Pentru prima zi de concurs - sâmbătă, 30 septembrie - organizatorul Savu Racing a reintrodus în planul orar proba specială "Făget", care va fi parcursă de două ori în acelaşi sens: dinspre Cluj-Napoca spre Sălişte. După prima trecere pe cei 11,20 km ai probei mai sus amintite, programul zilei de sâmbătă va continua cu proba tehnică "Măguri Răcătău" - nou-introdusă la ediţia din 2022, această specială având lungimea de 9,50 km. Prima buclă a zilei se va încheia cu prima trecere pe vei aproape 19 km ai specialei "Dângău - Star Lubricants", respectiv cu o pauză de 30 de minute în service-ul ce-şi va găsi locul la Vivo! Cluj-Napoca - comuna Floreşti. A doua parte a zilei va repeta aceleaşi probe speciale - cu o excepţie - aceasta fiind Super Speciala organizată în parcarea de la CREIC Cluj - la ieşire din municipiul Cluj-Napoca spre comuna Chinteni.

În ultima zi a Raliulul Clujului Star Lubricants, echipajele vor avea de parcurs - de două ori fiecare - probele speciale "Valea Fericirii", în lungime de exact 10 km, respectiv "Dealu Botii", cu o lungime de 13,80 kilometri. Din programul zilei de duminică dispare însă service-ul de la mijlocul zilei, la Răchiţele fiind localizat doar o zonă de alimentare îndepărtată, ceea ce înseamnă că echipajele vor avea de conservat tot ce înseamnă anvelope şi stare tehnică a automobilelor de concurs. Ultima etapă de asfalt a acestui sezon va decide - pentru al treilea an consecutiv - campionii acestei suprafeţe, şi în anumite circumstanţe, şi campionul absolut al anului. Raliul se sfârşeşte - festiv - în acelaşi loc în care debutează, mai exact la Cluj Arena, unde este programată Festivitatea de premiere.

 

mail-share icon Email
viewscnt

Auto-Moto

Ultimele articole Toate articolele