Ultima oră
VIDEO | Tottenham - Manchester City 0-2! Victorie importantă pentru trupa lui Guardiola! Drăguşin a fost integralist şi a avut o prestaţie solidă VIDEO | Tottenham - Manchester City 0-2! Victorie importantă pentru trupa lui Guardiola! Drăguşin a fost integralist şi a avut o prestaţie solidă
Antrenorul Marcelo Gallardo va pleca de la Al-Ittihad Antrenorul Marcelo Gallardo va pleca de la Al-Ittihad
VIDEO | Zidul Drăguşin! Românul a intervenit fabulos cu capul la şutul trimis de Bernardo Silva VIDEO | Zidul Drăguşin! Românul a intervenit fabulos cu capul la şutul trimis de Bernardo Silva
VIDEO | A încercat să intre în istorie! Ianis Hagi a vrut să îi dea gol lui Real Madrid de la mijlocul terenului VIDEO | A încercat să intre în istorie! Ianis Hagi a vrut să îi dea gol lui Real Madrid de la mijlocul terenului
VIDEO | UBT Cluj - CSM Oradea 74-69. Campioana în exerciţiu mai face un pas spre un nou titlu VIDEO | UBT Cluj - CSM Oradea 74-69. Campioana în exerciţiu mai face un pas spre un nou titlu
VIDEO | Real Madrid - Alaves, 5-0! Recital oferit de elevii lui Carlo Ancelotti! Ianis Hagi, prestaţie solidă VIDEO | Real Madrid - Alaves, 5-0! Recital oferit de elevii lui Carlo Ancelotti! Ianis Hagi, prestaţie solidă

EXCLUSIV | "Este, mă, ne-a intrat salariul!". Momentul în care Şumudică s-a convins că nu mai poate continua la Malatyaspor: "Atunci am clacat!"

Stranieri Publicat pe 7 feb 2022
mail-share icon Email
//i0.1616.ro/media/581/3142/38207/20596632/1/sumudica.jpg


La final de mandat la Malatyaspor, Marius Şumudică a povestit, la Fotbal Look, situaţia grea prin care a trecut la lanterna roşie din Superliga Turciei, dar şi momentul în care şi-a dat seama că nu mai poate face nimic.
 
Măcinată de probleme cu banii, Yeni Malatyaspor s-a scufundat în clasament, iar lipsa banilor a dus la o situaţie cu adevărat neverosimilă. Când unul dintre jucători, care avea o ofertă de transfer, a primit un salariu restant, colegii au refuzat să mai iasă la masă! A fost întâmplarea care l-a convins pe Şumi că drumul său la Malatya trebuie să se termine:
 
"A fost o experienţă nereuşită, am greşit la momentul respectiv, nu am luat toate datele când am semnat. Învăţătură de minte! Am vrut să reintru în circuit, Turcia e un campionat puternic. Când am ajuns totul era OK, dar jucătorii nu au mai fost plătiţi. Am adus şase jucători fără nicio sumă de transfer, fără comisioane, dar, din păcate, pierdeam jucătorii care-şi băgau memorii şi dispăreau din echipă. Rămăsesem în doi fundaşi centrali. A venit preşedintele, a spus că nu mai are de unde să dea bani. Practic, au rămas doar 14-15 jucători. Existau disensiuni între Primărie şi başkani, iar noi, staff-ul, am hotărât să ne băgăm memorii. Au vrut să amâne plata, tot felul de tertipuri şi negocieri. Nu am fost de acord şi au hotărât să rupă contractul unilateral. Urmează un proces la FIFA să ne primim drepturile financiare.
 
Nicio echipă din Turcia nu joacă cu mai mult de un jucător sub 20 de ani, eu jucam cu 3-4. Se vede imediat diferenţa de valoare. Nu reuşeam să ţinem pasul. Am câştigat două meciuri, apoi am intrat cu trei sub 19 ani şi am început să pierdem.E foarte greu pentru un antrenor străin. A fost Pereira la Fenerbahce, l-au dat afară imediat. Turcii sunt naţionalişti, e greu să rezişti. Echipa dădea semne, revitalizasem jocul echipei. 
 
Un episod care m-a făcut să clachez şi să termin totul. Unui jucător de 22 de ani, care era foarte bun şi voiau să-l păstreze şi să-l valorifice, i-au plătit salariul în ultima zi. Eram în autocar, el s-a bucurat, a zis <<este, mă, uite, ne-au băgat salariul!>>. Ceilalţi s-au uitat pe telefoane, au văzut că nu i-au băgat salariul decât lui. Am ajuns la masă şi jucătorii turci nu au mai venit la masă în semn de protest. A venit başkanul, eu nu mai ştiam cum să scot cămaşa, ce să fac. I-am spus că e inuman, să vină şi să vorbească, pentru că nu mă pot prezenta la joc. A încercat să explice că are o ofertă pentru el, dar jucătorii nu au fost de acord. Foarte greu să motivezi jucătorii respectivi", a povestit Şumudică, luni seară, la Fotbal Look.

Şumudică, despre revenirea în Casa Liga 1: "Nu se pune problema deocamdată!"

Liber de contract şi un nume interesant pentru Universitatea Craiova sau Rapid, Şumi nu se grăbeşte să revină în antrenorat şi nu vrea să repete greşelile pe care le-a făcut înainte să semneze cu Yeni:
 
"Nu se pune problema deocamdată. E adevărat, sunt antrenor liber de contract, dar vom vedea. Mâine depun actele la FIFA, nu ştiu cât va dura până voi primi compensaţiile. Voi vedea unde se va ivi şansa de a continua. Sper ca de data aceasta să fiu mult mai atent şi să nu mai fac greşeli de genul acesta. Când te duci undeva, trebuie să controlezi. Eu am făcut o greşeală: am semnat la Istanbul, nu m-am dus, nu mi-am luat toate datele. Am fost indus şi în eroare de unele persoane care voiau să lucreze cu mine. Eu băgam gâştele pe o portiţă şi ieşeau pe partea cealaltă", a mai spus fostul atacant din Giuleşti.
 
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Stranieri

Ultimele articole Toate articolele