Ultima oră
VIDEO | ”U” Cluj - Dinamo 3-3. Remiză frăţească care îi încurcă rău de tot pe ”câini” VIDEO | ”U” Cluj - Dinamo 3-3. Remiză frăţească care îi încurcă rău de tot pe ”câini”
VIDEO | Girona - Barcelona 4-2. Revelaţia din La Liga urcă pe 2 şi o face pe Real Madrid campioană VIDEO | Girona - Barcelona 4-2. Revelaţia din La Liga urcă pe 2 şi o face pe Real Madrid campioană
Monza – Lazio 2-2. Gazdele au egalat în minutul 90+2 Monza – Lazio 2-2. Gazdele au egalat în minutul 90+2
Claudiu Keşeru ştie ce îi lipseşte lui Dinamo: „E uşor atipic” | VIDEO EXCLUSIV Claudiu Keşeru ştie ce îi lipseşte lui Dinamo: „E uşor atipic” | VIDEO EXCLUSIV
A doua medalie pentru Sabrina Maneca Voinea la europenele de gimnastică: argint în proba de sol! A doua medalie pentru Sabrina Maneca Voinea la europenele de gimnastică: argint în proba de sol!
Unii jucători de la Dinamo nu mai vor să joace? "Vorbeam cu cineva din staff" | VIDEO EXCLUSIV Unii jucători de la Dinamo nu mai vor să joace? "Vorbeam cu cineva din staff" | VIDEO EXCLUSIV

EXCLUSIV | Ministrul Novak a făcut bilanţul Jocurilor Olimpice de la Tokyo şi anunţă schimbări majore. ”Suntem departe de valoarea noastră, foarte departe”

Emisiuni Publicat de Daian Cutu pe 17 aug 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38225/20364862/1/novak-2.png

Invitatul zilei de marţi la Look Sport LIVE a fost Ministrul Sporturilor, Carol Eduard Novak. Acesta a făcut o analiză a ce s-a întâmplat la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Acesta anunţă schimbări majore şi dă asigurări că la Paris lucrurile se vor remedia.

La Jocurile Olimpice de la Tokyo, România a obţinut o medalie de aur, la dublu vâsle feminin (Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş) şi trei de argint (Ana-Maria Popescu la spadă, echipajul masculin de patru rame fără cârmaci - Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu şi Cosmin Pascari şi cel de dublu rame masculin - Marius Cozmiuc, Ciprian Tudosă), bilanţ cu care a încheiat pe locul 46 în clasamentul pe medalii.

”Suntem departe de valoarea noastră, foarte departe. În momentul actual aceste rezultate şi situaţia în care ne aflăm e 20% din capacitatea noastră sau chiar mai puţin. Mulţumim dârzeniei celor care au reuşit să aducă medalii, cum e doamna Lipă, care a organizat Federaţia de Canotaj. De asemenea, Ana Maria Popescu a reuşit un lucru extraordinat. Urmează o şedinţă...

Noi ne-am propus cinci medali, ar fi fost cinci medalii, dacă nu se accidenta Larisa Iordache. Am pierdut gimnastica, la atletism nu mai avem rezultate. Trebuie să vedem tehnic ce se întâmplă în organizarea sportului. MTS finanţează, dar nu verifică ce se întâmplă mai jos, din păcate a fost instabilitate politică, s-au schimbat miniştri. Nu se poate construi cărămidă cu cărămidă.


(n.r unde vor avea loc primele schimbări) Noi avem sportivi foarte buni, avem masă, avem cu ce lucra, din păcate nu avem sistemul de antrenori, acesta trebui regândit, pentru că nu mai putem ţine pasul cu ce se întâmpla la nivel internaţional. Împreună cu cluburile şi federaţiile, toate trebuie puse la locul lor şi văzut exact ce atribuţii trebuie să aibă un antrenor, cu câţi sportivi trebuie să lucreze. Sunt foarte multe lucruri de pus la punct.

De anul viitor vreau să schimb foarte multe în abordarea finanţării.


(n.r. despre obiectivul pentru Jocurile Olimpice de la Paris) Timpul este foarte scurt, deja anul viitor începe perioada de calificari. Trebuie să identificăm sportivii cu care putem avea cele mai bune rezultate, la nivel de fiecare federaţie. Cu aceştia să mergem ţintit pentru o medalie şi să începem să construim pentru 2028 şi 2032 cu o generaţie tânără. Noi am impus ca fiecare antrenor să aibă 12 sportivi, o să vedeţi că asta va duce la creşterea numărului de sportiv la toate nivelele”, a explicat Novak, pentru Look Sport+.

Look Sport LIVE cu Eduard Zelgin se vede de luni până vineri, de la ora 10:15, în direct pe Look Sport+.

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Emisiuni

Ultimele articole Toate articolele