Ultima oră
NEWS ALERT | Şoc în liga secundă! Antrenorul unei echipe de tradiţie, OUT NEWS ALERT | Şoc în liga secundă! Antrenorul unei echipe de tradiţie, OUT
Flacăra olimpică ajunge la Festivalul de Film de la Cannes Flacăra olimpică ajunge la Festivalul de Film de la Cannes
La asta nu se gândea nimeni! A retrogradat, dar ar putea ajunge pe banca lui Bayern La asta nu se gândea nimeni! A retrogradat, dar ar putea ajunge pe banca lui Bayern
Le cere părinţilor să nu îşi mai lase copiii la stadion! "Multe duhuri necurate" Le cere părinţilor să nu îşi mai lase copiii la stadion! "Multe duhuri necurate"
Ana Bogdan a câştigat Heart Award Ana Bogdan a câştigat Heart Award
Dinamo, sub radiografia lui Vasile Miriuţă: ”Trebuie să vină oameni care se pricep la fotbal!” | VIDEO EXCLUSIV

Dinamo, sub radiografia lui Vasile Miriuţă: ”Trebuie să vină oameni care se pricep la fotbal!” | VIDEO EXCLUSIV

Fanii FCSB-ului au depus plângere împotriva CSA Steaua pentru un motiv greu de crezut: „O denumire înşelătoare!”

Echipe Publicat pe 8 apr 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38226/21551775/1/fcsb-csa.jpg

Războiul dintre CSA Steaua şi FCSB pare că nu are sfârşit. După ce clubul din Ghencea a câştigat  în instanţă procesul pentru marca „Steaua” împotriva FCSB-ului, prin care, fanii formaţiei din prima ligă s-au revoltat şi au depos o plângere împotriva „militarilor” la Consiliul Naţional al Audiovizualului.

Fanii celor de la CSA Steaua au trimis mai multe sesizări către CNA conform cărora posturile de televiziune nu mai au voie să folosească numele de Steaua când vine vorba de FCSB. 

De cealaltă parte, suporterii clubului patronat de Gigi Becali contraatacă şi au făcut o plângere pri care vor să interzică clubului din Ghencea să folosească denumirea pe care o deţin încă de la înfiinţare.

În plângerea formulată se precizează că CSA Steaua aparţine de Ministerul Apărării Naţionale şi reprezintă Armata Română, nu capitala ţării, de unde se subînţele că „militarii” ar trebui să scoată din denumire numele oraşului din care fac parte.

Cum arată plângerea trimisă de suporterii FCSB către CNA

„În atenţia CNA. Având în vedere informarea corectă a publicului, fac următoarea sesizare, în încercarea de a pune lucrurile în ordinea lor firească.

Este vorba de dreptul de folosinţă al numelui de ‘Steaua’, pe care la ora actuală îl au doar echipele sportive din cadrul Clubului Sportiv al Armatei «Steaua».

Având în vedere că există hotărâri judecătoreşti în acest sens, vă aduc la cunoştinţă confuzia care planează de mult timp şi care este perpetuată, cu bună ştiinţă, chiar de către conducătorii clubului militar.

Astfel, denumirea oficială a clubului , înregistrat la Unitatea Militară 02301, este ‘Clubului Sportiv al Armatei ”Steaua’, aşa cum rezultă din toate actele de constituire ale clubului. Cu toate acestea, în cele mai multe prezentări, echipa de fotbal se prezintă drept «Steaua Bucureşti» .

„Denumirea Steaua Bucureşti a existat doar în perioada 1998-2017”

De precizat că denumirea de Steaua Bucureşti a existat doar în perioada 1998-2017, atunci când secţia de fotbal a Clubului Sportiv al Armatei a cedat ‘continuitatea sportivă şi tradiţiile glorioase ale acestei secţii’ transferându-le către Asociaţia Fotbal Club Steaua Bucureşti, iar echipa a purtat denumirea de Fotbal Club Steaua Bucureşti.

Ulterior, deciziile judecătoreşti au decis ca acea echipă să nu mai folosească această denumire, echipa evoluând acum sub denumirea de FCSB.

Vă solicit să luaţi măsuri ca la precizarea echipei de fotbal a unităţii militare amintite în scri, să se folosească doar derivate ale denumirii oficiale ‘Clubului Sportiv al Armatei ‘Steaua’, şi anume: ‘CSA Steaua’, ‘CSA’ ori ‘Steaua’, cu sintagma Steaua în ghilimele, fără a se specifica localitatea Bucureşti!

Această sesizare o fac pentru că acest club este subvenţionat de Ministerul Apărării Naţionale şi reprezintă Armata Română, nicidecum o localitate a ţării! Prin urmare, acest club nu este doar al Bucureştiului, ci al întregii Românii. De altfel, tocmai de aceea, încă de la înfiinţare şi până azi, Ministerul Apărării Naţionale, proprietarul clubului, nu a folosit vreodată numele de Bucureşti la denumirea oficială a acestuia.

Nici FRF nu a fost trecută cu vederea: „O denumire înşelătoare”

Vă precizez că, în permanenţă, cei de la clubul Armatei perpetuă continuu această falsă denumire, pornind de la denumirea site-ului oficial (https://www.csasteaua.ro) până la elaborarea actelor oficiale.

În acest sens vă ataşez câteva dintre documentele emise în ultima perioadă, unul dintre ele, reprodus pe pagina oficială de Facebook (şi ea una cu o denumire ce nu are legătură cu realitatea), o adresă către Federaţia Română de Fotbal prin care clubul ridică pretenţia expresă ca echipa de fotbal să se numească ‘STEAUA BUCUREŞTI’, practic o denumire înşelătoare, fără a se menţiona ghilimelele, dar cu adăugirea eronată a localităţii Bucureşti!

Prin urmare, vă solicit să analizaţi cererea mea de interzicere a folosirii numelui localităţiii Bucureşti, atunci când sunt menţionaţi în media sportivii Clubului Sportiv al Armatei ‘Steaua’!

În speranţa că veţi lua în considerare această solicitare, aşa cum aţi decis şi în privinţa interzicerii numelui de STEAUA pentru echipa de fotbal FCSB (fosta Fotbal Club Steaua Bucureşti), vă mulţumesc anticipat!” , se arată în plângerea depusă de fanii FCSB.

mail-share icon Email
viewscnt

Echipe

Ultimele articole Toate articolele