Ultima oră
Mihai Rotaru a răbufnit după Universitatea Craiova - Sepsi: ”Şanse mari să fim campioni!”  | VIDEO EXCLUSIV Mihai Rotaru a răbufnit după Universitatea Craiova - Sepsi: ”Şanse mari să fim campioni!” | VIDEO EXCLUSIV
VIDEO | Torino - AC Milan 3-1. ”Diavolii” sunt înfânţi, dar termină pe 2 în Serie A VIDEO | Torino - AC Milan 3-1. ”Diavolii” sunt înfânţi, dar termină pe 2 în Serie A
Alaves - Getafe 1-0. Ianis Hagi a intrat pe teren în minutul 87 la învingători Alaves - Getafe 1-0. Ianis Hagi a intrat pe teren în minutul 87 la învingători
VIDEO | ”Nu am reuşit să ne atingem obiectivul”. Costel Gâlcă schimbă jocul Universităţii Craiova, dar termină cu eşec VIDEO | ”Nu am reuşit să ne atingem obiectivul”. Costel Gâlcă schimbă jocul Universităţii Craiova, dar termină cu eşec
VIDEO | Dan Petrescu s-a enervat la flash-interviuri. ”Voi spuneţi ce vreţi şi ne criticaţi” VIDEO | Dan Petrescu s-a enervat la flash-interviuri. ”Voi spuneţi ce vreţi şi ne criticaţi”
Un important finanţator nu vrea să o vadă pe Corvinul în cupele europene! "Ar fi frumos ca Hunedoara să renunţe" | VIDEO EXCLUSIV Un important finanţator nu vrea să o vadă pe Corvinul în cupele europene! "Ar fi frumos ca Hunedoara să renunţe" | VIDEO EXCLUSIV

Kolbeinn Sigthorsson şi-a recunoscut vina, după scandalul de agresiune sexuală care a cutremurat Islanda. “Regret comportamentul meu”

Fotbal Internațional Publicat de Andrei Ionascu pe 1 sep 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38127/20380774/1/profimedia-0562143364.jpg

Islanda şi România se înfruntă joi seară, de la ora 21:45, la Reykjavik, în runda a patra din grupa J a preliminariilor pentru Cupa Mondială din 2022, găzduită de Qatar. Această partidă vine în contextul unui scandal imens în Islanda, iar atacantul Kolbeinn Sigthorsson şi-a recunoscut vina pentru un incident de natură sexuală petrecut în 2017.

Thorhildur Gyda Arnarsdottir, o tânără de 30 de ani, a depus o plângere la poliţie şi a susţinut că a fost agresată sexual de mai mulţi fotbalişti ai naţionalei Islandei, într-un club de noapte, în urmă cu patru ani.

La acea vreme, Federaţia Islandeză a transmis că nu are informaţii privind aceste incidente şi n-a declanşat o anchetă. Preşedintele Federaţiei, Gudni Bergsson, şi-a dat demisia acum două zile.

Unul dintre fotbaliştii implicaţi în scandalul sexual este Kolbeinn Sigthorsson (31 de ani), atacantul care joacă în acest moment pentru IFK Goteborg. Sighthorsson a fost exclus din lotul Islandei pentru meciurile din luna septembrie, a anunţat Federaţia, citând motive personale.

"În ultimii ani, am trecut prin momente grele, am fost într-o stare proastă din punct de vedere mental, am suferit accidentări, iar cariera mea de fotbalist este în mare pericol. M-am aflat într-o situaţie în care m-am comportat nepotrivit. Thorhildur Gyda Arnarsdottir a descris public experienţa ei la clubul B5, în toamna anului 2017.

La acea vreme, nu am recunoscut că am hărţuit-o şi că am fost violent şi mi-am negat vina. Totuşi, comportamentul meu n-a fost exemplar şi mi-am cerut scuze pentru asta. M-am căit şi mi-am asumat responsabilitatea pentru ce am făcut şi am vrut să caut reconcilierea. Mi s-a cerut să-mi cer scuze şi să plătesc o sumă de bani, ceea ce am făcut. În plus, am plătit 3 milioane de coroane (islandeze) către asociatia Stigamot şi am susţinut lupta importantă împotriva agresiunii sexuale.

Federaţia Islandeză de Fotbal a fost informată despre acordul dintre cele două părţi, despre reconciliere, dar faptul că Federaţia a negat cele întâmplate a provocat sentimentul lui Thorhildur Gyda că a fost nedreptăţită. Înţeleg acest lucru. Regret comportamentul meu din acel moment şi mă opun vehement oricărei forme de violenţă. Încă lucrez în mod sistematic pentru a-mi îmbunătăţi situaţia", a spus Sigthorsson, citat de site-ul ruv.is.

Sursa foto: profimediaimages.ro

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri