Ultima oră
VIDEO | Bogdan Lobonţ, deranjat de mai multe întrebări după eşecul cu Universitatea Craiova. ”Eu discuţii cu conducerea am în fiecare zi” VIDEO | Bogdan Lobonţ, deranjat de mai multe întrebări după eşecul cu Universitatea Craiova. ”Eu discuţii cu conducerea am în fiecare zi”
VIDEO | ”Trebuie să avem mai multă siguranţă”. Costel Gâlcă are un început de mandat bun VIDEO | ”Trebuie să avem mai multă siguranţă”. Costel Gâlcă are un început de mandat bun
VIDEO | ”Mi-aş dori să-i cer scuze acelui suporter”. Paul Iacob, afectat de reacţia de la finalul meciului cu Universitatea Craiova VIDEO | ”Mi-aş dori să-i cer scuze acelui suporter”. Paul Iacob, afectat de reacţia de la finalul meciului cu Universitatea Craiova
VIDEO | Nicuşor Bancu speră să prindă locul doi. ”Suntem acolo, se va juca până în ultima etapă” VIDEO | Nicuşor Bancu speră să prindă locul doi. ”Suntem acolo, se va juca până în ultima etapă”
VIDEO | Scene ireale în Giuleşti! Iacob a fost înjurat de un fan şi a sărit la bătaie VIDEO | Scene ireale în Giuleşti! Iacob a fost înjurat de un fan şi a sărit la bătaie
Marius Şumudică, revenire de senzaţie în Superligă. Anunţul a fost făcut: ”El va fi noul antrenor!”

Marius Şumudică, revenire de senzaţie în Superligă. Anunţul a fost făcut: ”El va fi noul antrenor!”

LIVE VIDEO | Real Madrid s-a calificat după 3-4 cu Man. City la loviturile de departajare! Bayern este cealaltă semifinalistă, după 1-0 cu Arsenal

Champions League Publicat pe 18 apr 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38107/21559678/6/profimedia-0865722372.jpg

Real Madrid s-a calificat miercuri seara în semifinalele Ligii Campionilor, după ce a învins, în deplasare, la lovituri de departajare, scor 4-3, campioana en-titre a Europei, Manchester City.

După 3-3 la Madrid, Real a fost echipa care a deschis scorul pe City of Manchester Stadium. Vinicius Junior a centrat şi Rodrygo a înscris, aduncându-i pe oaspeţi în avantaj. City a replicat prin bara lui Haaland, din minutul 19, dar oaspeţii au trecut din nou pe lângă gol cinci minute mai târziu. Gadele au dominat prima repriză, însă golul a venit în minutul 76. Rodri i-a trimis lui Doku, acesta a centrat, Rudiger a gafat şi De Bruyne a înscris, egalând situaţia pe tabelă şi la general. Cu 4-4 scor cumulat, meciul a intrat în prelungiri, care nu au adus nimic nou pe tabelă, astfel încât calificarea s-a decis la lovituri de departajare.

Seria penaltiurilor a fost deschisă de Julian Alvarez, de la City, care a transformat cu siguranţă. Ederson a apărat şutul lui Modric, iar Bernardo Silva a tras pe centru, ca la antrenament, portarul madrilen Lunin prinzând balonul. Bellingham a egalat, înscriind în dreapta portarului. Lunin a apărat la Kovacic  şi Lucas Vazquez a marcat pentru Real. Foden a menţinut pe City în joc, înscriind, dar Nacho a făcut 3-2 pentru Real. Portarul Ederson a înscris şi el pentru gazde, dar madrilenii s-au calificat după lovitura transformată de Rudiger, şi Real va înfrunta pe Bayern Munchen în semifinale.

Manchester City - Real Madrid 1-1 (3-4 d.p.) (De Bruyne K. 76' / Rodrygo 12')

Echipele de start: 

  • Real Madrid: Lunin - Carvajal, Rüdiger, Nacho, Mendy - Valverde, Camavinga, Kroos - Rodrygo, Bellingham, Vinicius
  • Rezerve: Kepa, Fran, Militao, Modric, Joselu, Lucas, Ceballos, Fran Garcia, Brahim, Arda Guler
  •  
  • Manchester City: Ederson - Walker, Akanji, Dias, Gvardiol - Rodrigo, De Bruyne, Bernardo - Foden, Grealish, Haaland
  • Rezerve: Ortega Moreno, Carson, Stones, Ake, Kovacic, Doku, Alvarez, Gomez, Nunes, Bobb, Lewis

Real Madrid s-a calificat în semifinalele Champions League, după ce Rudiger a transformat lovitura de departajare decisivă.

Min. 120+1: Final de prelungiri! Vor fi lovituri de departajare!

Min. 105+2: Ocazie imensă pentru Real Madrid! Rudiger a trimis peste poartă dintr-o poziţie ideală.

Min. 91: A început prima repriză de prelungiri!

Min. 90+5: Fuier final în a doua repriză! Vor fi prelungiri!

Min. 81: Ocazie imensă ratată de City! Doku i-a trimis perfect lui De Bruyne, dar beligianul trimite mult peste dintr-o poziţie ideală.

Min. 76: GOOOL marcat de Manchester City! Doku a centrat în careu, iar De Bruyne a profitat de respingerea slabă a lui Rudiger şi a egalat.

Min. 70: Ocazie bună de partea „cetăţenilor”! Rodrigo i-a pasat lui Grealish, dar englezul a trimis în braţele lui Lunin.

Min. 47: Ocazie mare pentru Manchester City! Grealish a avut o execuţie superbă din voleu, dar Lunin a fost pe minge şi a respins.

Min. 46: A început repriza a doua! 

Min. 45+3: Final de primă repriză! 

Min. 45: Ocazie mare pentru City! De Bruyne trimite din corner direct pe poartă, dar Lunin este atent şi are o intervenţie magistrală.

Min. 19: Bară a „cetăţenilor”! Lunin a respins mingea trimisă de De Bruyne, dar doar până la Bernardo Silva. Portughezul i-a trimis imediat lui Haaland, dar lovitura de cap a norvegianului a nimerit bara transversală.

Min. 16: Ocazie mare pentru Man. City! Bernardo Silva a centrat excelent, dar Haaland a trimis peste poartă dintr-o poziţie ideală.

Min. 12: GOOOL marcat de Real Madrid! Rodrygo a deschis scorul, după ce Ederson i-a blocat primul şut, dar nu a mai avut ce să facă la următoarea execuţie.

Min. 1: A început partida! 

____________________________________________________________________________________________________

Bayern Munchen a învins miercuri seara, pe teren propriu, scor 1-0, gruparea londoneză Arsenal, calificându-se în semifinalele Ligii Campionilor. Manuel Neuer a stabilit un nou record al competiţiei.

Bavarezii au început tare returul sfertului de finală cu Arsenal şi Harry Kane a ratat de două ori în minutele 4 şi 5. Londonezii au echilibrat meciul, au avut ocazii la poarta lui Neuer şi au pus presiune în ultima parte a primei reprize.

După reluare, Goretzka a trimis în bară, în minutul 47, anunţând parcă golul din minutul 63, înscris de Joshua Kimmich. „Tunarii” nu au reuşit să egaleze în ultima jumătate de oră şi Bayern s-a impus cu 1-0, calificându-se în semifinale, cu scorul total de 3-2.

Portarul lui Bayern, Manuel Neuer a ajuns la 58 de meciuri fără gol primit în Liga Campionilor, întrecându-l pe Iker Casillas şi stabilind un nou record al competiţiei.

Bayern - Arsenal 1-0 (Kimmich J. 63')

Echipele de start:

  • Bayern: Neuer - Kimmich, Dier, de Ligt, Mazraoui - Laimer, Goretzka - Sane, Musiala, Guerreiro - Kane
  • Arsenal: Raya - White, Gabriel, Saliba, Tomiyasu - Odegaard, Jorginho, Rice - Saka, Havertz, Martinelli

90+5: Final de meci! Bayern este în semifinalele Champions League!

Min. 63: GOOOL marcat de Bayern! Guerreiro a trimis impecabil pentru lovitura de cap a lui Kimmich, care se duce golţ în plasa porţii lui Arsenal.

Min. 46: Bayern a lovit bara de două ori! Goretzka a trimis cu capul în transversală, ca mai apoi şutul lui Guerreiro, deviat de Saliba, să nimerească bara.

Min. 46: A început repriza a doua! 

Min. 45+2: Final de primă repriză! 

Min. 29: Ocazie mare pentru Arsenal! Odegaard a trimis periculos de la distanţă, dar Neuer a intervenit excelent. 

Min. 24: Ocazie pentru bavarezi! Musiala l-a întins serios pe Raya cu un şut din afara careului.

Min. 23: Ocazie mare pentru Bayern! Kimmich i-a pasat lui Mazraoui, iar şutul marocanului a fost respins de Ben White.

Min. 1: A început partida! 



Echipele Paris Saint-Germain şi Borussia Dortmund s-au calificat, marţi, în semifinalele Ligii Campionilor, după ce au eliminat formaţiile FC Barcelona, respectiv Atletico Madrid. PSG s-a impus, scor 4-1, iar Borussia cu 4-2.

În meciul arbitrat de Istavn Kovacs, PSG s-a impus prin golurile marcate de Dembele (40), Vtinha (54) şi Mbappe (41, 89).

Pentru FC Barcelona a punctat Raphinha, în minutul 12, iar Araujo a fost eliminat în minutul 29.

În tur, scorul a fost egal 3-3.

În timp ce PSG a întors soarta meciului împotriva Barçei graţie golului lui Vitinha, Xavi şi-a pierdut cumpătul şi a contestat prea vehement decizia arbitrului Istvan Kovacs, în special lovind furios un panou al Ligii Campionilor aflat în apropiere ( minutul57). După acest gest, arbitrul a decis, în mod logic, să îl elimine.

La meciul Atletico - Borussia, germaniii s-au calificat după 4-2 în retur şi 2-2 în tur.

Pentru Atletico au marcat Hummels (49 - autogol) şi Correa (64).

Golurile germanilor au fost înscrise de Brandt (34), Maatsen (39), Fullkrug (71) şi Sabitzer (74).

Barcelona - PSG 1-4 (Raphinha 12' ; Dembele 40' Vitnha 54' Mbappe 61' 89')

Echipele de start:

  • Barcelona (4-3-3): Ter Stegen - Kounde, Araujo, Cubarsi, Cancelo - de Jong, Gundogan, Pedri - Yamal, Raphinha, Lewandowski
  • PSG (4-3-3): Donnarumma - Hakimi, Marquinhos, Hernandez, Mendes - Zaire-Emery, Vitinha, Ruiz - Dembele, Barcola, Mbappe

Minutul 89. Mbappe marchează după un contraatac fulegerător şi o trimite pe PSG în seminfinale!

Minutul 60. Goooll PSG! Joao Cancelo este neglijent şi comite penalty, pe care îl transformă fără emoţii Mbappe!

Minutul 54. Goooolll PSG! Vitinha îl învinge pe ter Stegen cu un şut superb din afara careului!

Minutul 40. Goooolll PSG! Barcola îi pasează lui Dembele, care şutează la vinclul drept al porţii, fără nicio şansă pentru portar!

Minutul 29. Araujo este eliminat în urma unui fault din postura de ultim apărător!

Minutul 27. Dublă ocazie pentru PSG! Mbappe trimite din careu, dar Ter-Stegen respinge. Tot Mbappe trimite cu capul, însă Kounde este acolo şi îndepărtează pericolul!

Minutul 20. Ocazie mare pentru catalani! Lewandowsli trimite o torpilă, însă mingea trece peste poartă!

Minutul 12. Gooooolll Barcelona! Yamal demarează şi îl serveşte superb pe Rapinha, care deschide scorul!

Minutul 1. A început partida!

__________________________________________________________________________________

Barcelona a câştigat meciul tur cu scorul de 3-2. La Paris, catalanii au deschis scorul prin Raphinha, în minutul 37. Parizienii au avut un start incredibil de repriză secundă şi au preluat conducerea în numai trei minute. Dembele a egalat în minutul 48, iar Vitinha a adus gazdele în avantaj în minutul 51. Barcelona a egalat unsprezece minute mai târziu, prin acelaşi Raphinha, apoi gazdele au trecut pe lângă gol în câteva rânduri, cea mai mare ocazie fiind bara lui Dembele, din minutul 75. Xavi l-a introdus în joc pe Andreas Christensen, în minutul 75, şi acesta a înscris în minutul 77, cu o lovitură de cap la cornerul lui Gundogan. Barcelona a trecut în avantaj, 3-2, acesta fiind şi scorul cu care s-a încheiat întâlnirea.

Borussia Dortmund - Atletico Madrid 4-2 (Brandt 34' Maatsen 39' Fullkrug 71' Sabitzer 74' ; Hummels og 49' Correa 64')

Echipele de start:

  • Borussia Dortmund (4-2-3-1): Kobel - Ryerson, Hummels, Schlotterbeck, Maatsen - Sabitzer, Can - Adeyemi, Brandt, Sancho - Fullkrug
  • Atletico Madrid (5-3-2): Oblak - Molina, Witsel, Gimenez, Hermoso, Azpilicueta - Llorente, Koke, de Paul - Morata, Griezmann

Minutul 90+4. Final de meci!

Minutul 74. Gol gol gol gol Borussia! Sabitzer preia mingea care a fost repinsă şi trage la colţul lung. Oblak este învins din nou!

Minutul 71. Goooollll Borussia Dortmund! Sabitez îi pune mingea pe cap lui Fullkrug, care se înalţă superb şi îl învinge pe Oblak!

Minutul 64. Gooolll Atletico! Mingea ajunge la Angel Correa după un şut blocat, care trimite imparabil!

Minutul 49. Griezmann îl găseşte pe Hermoso cu o centrare din corner, iar mingea trimisă de fundaşul madrilenilor cu capul este deviată de Hummels în porprie poartă! Este autogol!

Minutul 39. Gooollll Borussia Dortmund! Maatsen primeşte o pasă în interiorul careului şi şutează, fără şanse pentru portarul madrilenilor!

Minutul 34. Gooooolll Borussia Dortmund! Hummels îl găseşte pe Brandt în interiorul careului, care îl învinge pe Oblak dintr-un unghi aproape imposibil!

Minutul 5. Alvaro Morata scapă singur cu Kobel, însă trimite puţin pe lângă poartă dintr-o poziţie ideală!

Minutul 3. Ocazie incredibilă ratată de Dortmund! Mingea ajunge la Sabitzer, care nu reuşeşte să trimită mingea în poartă!

Minutul 1. A început partida!

_____________________________________________________________________________________

Atletico s-a impus în meciul tur, cu scoruld de 2-1. Pe Metropolitano, la Madrid, gazdele au deschis scorul în minutul 4, când a înscris Rodrigo De Paul, iar elevii lui Simeone au dominat prima repriză, reuşind să majoreze rezultatul de pe tabelă în minutul 32, prin Samuel Lino, din pasa lui Griezmann. Borussia a redus din diferenţă în minutul 81, cu golul lui Sebastien Haller, intrat pe teren în minutul 60, iar până la final nici una dintre cele două formaţii nu a mai înscris, deşi Brandt a lovit bara în minutul 90+6, irosind ocazia egalării la ultima fază a meciului. Atletico Madrid s-a impus cu 2-1, într-o partidă care a consemnat şi meciul cu numărul 500 disputat de Mats Hummels în tricoul Borussiei Dortmund.

mail-share icon Email
viewscnt