Ultima oră
Ovidiu Popescu s-a decis! Pleacă de la FCSB şi semnează cu o rivală din Superliga Ovidiu Popescu s-a decis! Pleacă de la FCSB şi semnează cu o rivală din Superliga
Mihai Stoica a făcut anunţul aşteptat de toţi fanii! Când revine FCSB în Ghencea Mihai Stoica a făcut anunţul aşteptat de toţi fanii! Când revine FCSB în Ghencea
Carlos Tevez renunţă la funcţia de antrenor al echipei Independiente Carlos Tevez renunţă la funcţia de antrenor al echipei Independiente
Jucătorul FCSB-ului, cerut cu insistenţă de Marius Şumudică la echipa naţională: „Unul dintre cei mai buni” Jucătorul FCSB-ului, cerut cu insistenţă de Marius Şumudică la echipa naţională: „Unul dintre cei mai buni”
Dan Şucu poate da lovitura pe piaţa transferurilor! De la Rapid, direct în Liga Campionilor Dan Şucu poate da lovitura pe piaţa transferurilor! De la Rapid, direct în Liga Campionilor
Fanii lui Dinamo, mesaj războinic înainte de barajul cu Csikszereda: „Venim 10.000!” Fanii lui Dinamo, mesaj războinic înainte de barajul cu Csikszereda: „Venim 10.000!”

Motivul incredibil pentru care Ben Brereton Diaz nu a fost convocat la naţionala statului Chile

Fotbal Internațional Publicat de Daian Cutu pe 11 mar 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38127/21520639/1/diaz.jpg

Împrumutat în această iarnă la Sheffield United, atacantul formaţiei Villarreal, Ben Brereton Diaz, a fost anunţat în weekend că nu a fost convocat în lotul echipei statului Chile, din cauza faptului că nu ştie foarte bine limba spaniolă.

Deşi acest lucru nu a fost niciodată un obstacol în calea selecţiei jucătorului născut în Anglia din mamă chiliană şi tată englez, noul selecţioner al chilienilor, Ricardo Gareca, a considerat că Brereton Diaz a avut "suficient timp" pentru a se familiariza cu limba de la prima sa selecţie în 2021, la Copa America. El a explicat, de asemenea, cât de esenţial a fost pentru el ca jucătorul să înveţe să converseze fluent în spaniolă.

"I-am spus personal că mi-ar plăcea să vorbească spaniola, că este în interesul lui. Cred că este fundamental pentru a comunica pe teren şi în afara lui. Pentru a comunica cu coechipierii lui, cu mine, cu staful şi cu presa", a spus antrenorul la prezentarea lotului pentru luna martie.

Fostul jucător de la Blackburn a marcat şapte goluri în 27 de apariţii pentru Chile, dar nu a mai înscris de la hat-trick-ul său împotriva Republicii Dominicane (5-0) din vara anului trecut.

În afară de primele şase luni ale sezonului cu Villarreal, Diaz a jucat întreaga carieră în Anglia.

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri