Ultima oră
Deces al unui baschetbalist după ce s-a prăbuşit pe teren la un meci din Jersey Deces al unui baschetbalist după ce s-a prăbuşit pe teren la un meci din Jersey
”Despre proces nu ştiu ce să vă zic”. Miodrag Belodedici a dezvăluit cine e pentru el adevărata Steaua ”Despre proces nu ştiu ce să vă zic”. Miodrag Belodedici a dezvăluit cine e pentru el adevărata Steaua
Dorinel Munteanu, reacţie sinceră după ce Oţelul a pierdut şi cu ”U” Cluj: ”Nu ştiu dacă unii mă consideră nebun!” 

Dorinel Munteanu, reacţie sinceră după ce Oţelul a pierdut şi cu ”U” Cluj: ”Nu ştiu dacă unii mă consideră nebun!”
VIDEO | Udinese - Empoli 1-1. Trupa lui Răzvan Marin e egalată în minutul 90+14 şi e pe loc retrogradabil VIDEO | Udinese - Empoli 1-1. Trupa lui Răzvan Marin e egalată în minutul 90+14 şi e pe loc retrogradabil
Totul a fost stabilit! Primul fotbalist care pleacă de la FCSB. Jucătorul semnează cu o rivală din Superligă. MM Stoica, emoţionat: ”El e de toate. Nacho n-a jucat niciodată atacant lateral!”

Totul a fost stabilit! Primul fotbalist care pleacă de la FCSB. Jucătorul semnează cu o rivală din Superligă. MM Stoica, emoţionat: ”El e de toate. Nacho n-a jucat niciodată atacant lateral!”
Pauza s-a terminat! Cristi Balaj revine în Superliga Pauza s-a terminat! Cristi Balaj revine în Superliga

Octavian Ciovică şi Dominic Marcu, performerii primei zile a Trofeului Straja

Auto-Moto Publicat de Daian Cutu pe 2 sep 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38216/21303145/1/foto1-copyright-balazsattila.jpg

Profitând şi de vremea însorită care i-a avantajat evoluţia - şi care a scos din case iubitorii sportului cu motor - braşoveanul Octavian Ciovică a dominat prima zi a ediţiei din acest an de la Trofeul Straja - Lupeni, stabilind timpul de referinţă atât în recunoaşteri cât şi în antrenamente

Parcursul sportivului de sub Tâmpa (n.r. Ciovică) nu este însă o surpriză - acesta având parte de o evoluţie identică şi la ediţia precedentă, însă "steaua" care a strălucit cel mai mult în prima zi a etapei hunedorene a fost Dominic Marcu, care, dacă este să ne rezumăm la rezultatul de sâmbătă - lider la categoria I - are toate şansele să bifeze nu doar a doua victorie consecutivă la grupa turismelor, ci şi un nou loc pe podiumul absolut al unei etape de viteză în coastă.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38216/21303145/2/foto2-copyright-balazsattila.jpg

Să revenim însă la dimineaţa şi prima parte a zilei de sâmbătă, atunci când s-a dat startul celor 3 manşe de recunoaştere a traseului de concurs ce măsoară aproape 5 km în lungime. Ciovică nu s-a lăsat învins de rivalul său Ghinea, pe care l-a învins de fiecare dată în urcările menite sportivilor să se familiarizeze cu traseul. Braşoveanul a reuşit un BEST TIME de 02:57,395 la finalul primei părţi a zilei, fiind astfel mai rapid cu 5,7 secunde decât Emil Ghinea, respectiv cu 13,6 secunde decât cel mai rapid pilot al categoriei turismelor - Dominic Marcu, acesta din urmă având şi dezavantajul greutăţii date de bateriile maşinii sale - Tesla Model 3 Performance, o maşină ce la momentul producerii sale în garajele Cyclon Motorsport din Braşov, era primul asemenea model proiectat pentru competiţiile sportive de viteză. Evident, din cadrul categoriei I nu-l putem exclude nici pe timişoreanul Bogdan Cuzma, care la prima participare internă cu modelul de TOP al categoriei Rally2 de la raliuri - Škoda Fabia RS - s-a aflat în permanenţă în "coastele" pilotului din Sinaia (n.r. Marcu)

Unităţile de măsură şi protagoniştii din prim-plan s-au menţinut şi în a doua parte a zilei - atunci când au fost programate manşele de antrenament cronometrat, importante în stabilirea ordinii de start a zilei următoare. Nici de această dată, Octavian Ciovică nu l-a lăsat pe Emil Ghinea să se apropie de el, fiindu-i superior cu 3,3 secunde datorită timpului său de referinţă de 02:56,840. Nu degeaba am spus că Dominic Marcu a fost cel ce-a strălucit, întrucât experimentatul schior şi-a încheiat evoluţia primei zile pe podiumul absolut provizoriu, fiind astfel şi liderul categoriei I - acolo unde duce o luptă încă din prima etapă cu reşiţeanul Claudiu Ciucă, cel ce şi-a încheiat ziua de sâmbătă cu al 6-lea timp la OPEN - şi 3 la categorie - în urma colegului său de echipă de la CB Rally Vest, anume Bogdan Cuzma.

De-a lungul primei zile s-au remarcat şi Cristi Sugár - lider provizoriu la Grupa 6, precum şi Răzvan Dan Goşta, care şi-a încheiat parcursul de sâmbătă cu întâietate la Grupa 5, însă cu un Andrei Precup ce a fost privat de manşele de antrenament după o roată ruptă în penultima urcare a zilei. După ziua de antrenamente, Ovidiu Ponea este lider la Grupa 4 în timp ce Alexandru Krepelka a stabilit timpul de referinţă al Grupei 7, care însă nu a avut o misiune deloc uşoară cu debutantul Sorin Huţanu, cel ce a fost ca un ghimpe pentru experimentatul timişorean.

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Auto-Moto

Ultimele articole Toate articolele