Ultima oră
Victorie şi calificare pentru Sabalenka în turneul de la Roma! Pe cine va întâlni în finală Victorie şi calificare pentru Sabalenka în turneul de la Roma! Pe cine va întâlni în finală
VIDEO | FC Botoşani - CS Mioveni, astăzi, de la ora 20:00, în direct la Prima Sport 1! Cele două s-au mai întâlnit în acest sezon VIDEO | FC Botoşani - CS Mioveni, astăzi, de la ora 20:00, în direct la Prima Sport 1! Cele două s-au mai întâlnit în acest sezon
VIDEO | Almeria - Barcelona 0-2. Catalanii sunt aproape siguri că vor fi vicecampioni ai Spaniei VIDEO | Almeria - Barcelona 0-2. Catalanii sunt aproape siguri că vor fi vicecampioni ai Spaniei
Emilia Corbu a cucerit titlul de campioană a României la floretă Emilia Corbu a cucerit titlul de campioană a României la floretă
Succesul din Cupă vine la pachet cu o primă considerabilă pentru cei de la Corvinul Succesul din Cupă vine la pachet cu o primă considerabilă pentru cei de la Corvinul
VIDEO |  Dramaticul game final în care Hurkacz a capotat. Tommy Paul, pericol la RG? VIDEO | Dramaticul game final în care Hurkacz a capotat. Tommy Paul, pericol la RG?

"U" Cluj îşi bate joc de un tânăr de 18 ani! Situaţie uluitoare la formaţia ardeleană

U Cluj Publicat de Tudor Moisa pe 2 mai 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38242/21578403/1/concordia-chiajna-ceahlaul-piatra-neamt-liga-2-casa-pariurilor-22-02-2024.jpg

Ca la ei, la nimeni. Universitatea Cluj a recurs la o metodă uluitoare pentru a îi da o "lecţie" unui tânăr fotbalist.

Matei Moraru are 18 ani şi este împrumutat de echipa ardeleană la Ceahlăul. Acolo, tânărul fotbalist a impresionat, reuşind să marcheze 5 goluri în 12 meciuri.

Pentru prestaţiile sale foarte bune, Matei Moraru a fost "recompensat" de "U" cu nou salariu "fabulos": 2500 de lei pentru următorii cinci ani. Nimic greşit până aici, dar ceea ce a urmat reprezintă o bătaie de joc la adresa lui Moraru.

În "Regulamentului privind statutul şi transferul jucătorilor de fotbal" apare un articol controversat (art. 14 alin. 2):

  • ”Înainte de terminarea perioadei junioratului jucătorul este obligat să încheie un contract cu clubul la care este legitimat cu titlu definitiv, pe o durată de maxim 5 ani, numai în situaţia în care clubul respectiv îi propune să încheie un contract şi îi garantează un venit lunar minim net, astfel:

    - Cluburile din Liga 1: 2.500 lei

    - Cluburile din Liga a 2-a: 2.000 lei”

Matei Moraru a refuzat noul contract, cum era şi normal, iar Universitatea Cluj a ales să abuzeze de regulament şi să îşi bată joc de tânărul fotbalist.

Practic, formaţia ardeleană l-a reclamat pe Moraru la ”Camera Naţională de Soluţionare a Litigiilor” din cadrul Federaţiei Române de Fotbal. Rezultatul? Moraru a fost suspendat pentru 2 ani!

Conform stiridecluj.ro, Moraru a declarat că aşteaptă recursul şi încă nu ştie ce decizie va lua din vară.

”Aştept să se termine recursul, cred că se va mai amâna. Chiar nu ştiu ce o să fac. Va trebui să ma gândesc foarte bine. Momentan sunt la Ceahlăul până în vară”, a spus Matei Moraru.

Oricum, situaţia este de-a dreptul halucinantă. ”U” Cluj evoluează în Superligă şi este abonată la reţeaua de bani publici, fiind susţinută cu sume record de administraţia locală. În acest context, un salariu de 2.500 de lei este strigător la cer, iar refuzul lui Moraru a fost unul normal. Totuşi, oficialii ardelenilor au considerat că e normal să suspende un tânăr de 18 ani pe doi ani, după ce şi-au bătut joc de el.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

U Cluj

Ultimele articole Toate articolele