Ultima oră
MM Stoica a spus lucrurilor pe nume după eşecul cu Universitatea Craiova: ”Nu s-a pus problema. Am dominat partida!”

MM Stoica a spus lucrurilor pe nume după eşecul cu Universitatea Craiova: ”Nu s-a pus problema. Am dominat partida!”
VIDEO | PSG - Borussia Dortmund 0-1! Francezii au avut ratări imense! Nemţii au reuşit miracolul şi sunt prima echipă care ajunge în finala Champions League VIDEO | PSG - Borussia Dortmund 0-1! Francezii au avut ratări imense! Nemţii au reuşit miracolul şi sunt prima echipă care ajunge în finala Champions League
Olimpiada de la Paris din acest an se pregăteşte să facă faţă unei provocări fără precedent în materie de securitate cibernetică Olimpiada de la Paris din acest an se pregăteşte să facă faţă unei provocări fără precedent în materie de securitate cibernetică
”Sper ca Gloria să devină Steluţa 2”. Primarul din Buzău, savuros, după revenirea în Superliga ”Sper ca Gloria să devină Steluţa 2”. Primarul din Buzău, savuros, după revenirea în Superliga
Barcelona are patru jucători pe care îi consideră netransferabili Barcelona are patru jucători pe care îi consideră netransferabili
Impresionează în Superliga, dar nu i se dau şanse să fie la EURO. ”A fost contestat vehement din interior” Impresionează în Superliga, dar nu i se dau şanse să fie la EURO. ”A fost contestat vehement din interior”

Victorie colosală pentru România! ”Tricolorii mici” răpun Ungaria cu 2-1 şi sunt aproape de o nouă performanţă istorică

România U21 Publicat de Daian Cutu pe 27 mar 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38208/20080506/1/rom-ned.jpg

Reprezentativa de tineret a României a învins, sâmbătă seară, la Budapesta, selecţionata similară a Ungariei, cu scorul de 2-1, într-un meci contând pentru etapa a doua a grupei A de la Campionatul European U21. Tricolorii au revenit după ce maghiarii au deschis scorul în inferioritate numerică.

Au marcat: Csonka ’56 / Măţan ’70, Paşcanu ‘87

1-0: Csonka a înscris din şapte metri, după o fază pornită de la un duel între Kiss şi Hăruţ, la care românul a fost doborât de adversarul său.

1-1: Măţan a egalat trimiţând mingea în poartă cu un şut la colţul lung, de la marginea careului.

1-2: Paşcanu a marcat cu un şut din apropiere, după un corner.

În minutul 43, de la maghiari a fost eliminat Szoke, el primind al doilea cartonaş galben.

La acest joc, în peluză s-a aflat un tricou imens al echipei naţionale, cu dimensiunile 10x12 metri.

Ungaria: Bese – Bolla, Balogh, Mocsi, Deutsch (Bukta ’89) – Csonka, Mezei (Kata ’67) – Skribek (Barany ’51), Szendrei, Kiss (Tamas ’67) – Szoke. Selecţioner: Zoltan Gera.

România: Vlad – Haruţ, Ciobotariu, Paşcanu – Boboc, Olaru, Marin, Ciobanu, Moruţan (Petre ’61) – Ganea (Oct. Popescu ’86), Măţan (Itu ’89). Selecţioner: Adrian Mutu.

Cartonaşe galbene: Szoke ‘6, ’43, Kiss ’13, Mocsi ’23, Csonka ’45, Deutsch ‘52 / Ciobotariu ‘5, Marin ‘7, Paşcanu ’57, Ganea ‘80

Cartonaş roşu: Szoke ‘43

Partida a fost arbitrată de belgianul Laurence Visser, ajutat de conaţionalii săi Thibaud Nijssen şi Ruben Wyns, iar rezervă a fost norvegianul Espen Eskas.

În aceeaşi grupă se dispută, de la ora 22.00, partida Germania – Ţările de Jos

În prima etapă a grupelor, miercuri, România a remizat cu Ţările de Jos, scor 1-1, iar Germania a învins Ungaria, scor 3-0.

La 30 martie va avea loc ultima etapă a grupei A, care programează confruntările Germania – România şi Ţările de Jos – Ungaria, ambele la ora 19.00.

Fazele eliminatorii ale Campionatului European se vor disputa între 31 mai şi 6 iunie 2021.

Ungaria U21 - România U21 1-2 (Csonka 56 / Măţan 70, Paşcanu 87)

Min. 90 + 5: Fluier final! România U21 învinge Ungaria U21 cu 2-1 şi are şanse reale să se califice pentru a doua oară consecutiv în faza următoare din grupe la Campionatului European la tineret.

Min. 90 + 4: Andrei Vlad reuşeşte o intervenţie miraculoasă, iar scorul rămâne 2-1 pentru România.

Min. 87: GOL România! Paşcanu reia în plasa porţii magiarilor o centrare venită din cornerul bătut de Măţan. Balonul a fost deviat de Adrian Petre, iar cel mai selecţionat ”tricolor mic” marchează un gol care se poate dovedi extrem de important, deşi a fost ţinut de tricou.

Min. 84: Este rândul lui Adi Petre să aibă o ratare uriaşă. Din patru metri, atacantul UTA-ei nu reuşeşte să fructifice cu capul o centrare perfectă venită de la Boboc. 

Min. 72: Ratare uriaşă a României! Darius Olaru luftează de la aproape 11 metri, din centru, după o pasă foarte bună a lui Adi Petre.

Min. 70! GOL România! Alexandru Măţan reuşeşte un adevărat eurogol, finalizând imparabil o acţiune individuală. Ungaria U21 - România U21 este 1-1.

Min. 61: Schimbare la România! Intră Adi Petre în locul lui Olimpiu Moruţan. 

Min. 56: GOL Ungaria! Maghiarii deschid scorul prin Csonka, care îl execută pe Vlad dintr-o poziţie ideală. Anterior acestui moment, Denis Haruţ a fost faultat, însă arbitrul nu a acordat nimic.

Min. 53: Ocazie pentru România! Moruţan trimite un şut din careu pe lângă poartă, din stânga atacului României. Decarul tricolorilor mici nu reuşeşte să imprime balonului efectul dorit. 

Min. 51: România are un penalty neacordat la un fault evident al maghiarilor asupra lui Andrei Ciobanu.

Min. 46: A început repriza a doua!

Min. 45 + 3: Ungaria U21 - România U21 este 0-0 la pauză.

Mi. 45 + 2: Ocazie România! George Ganea deviază subtil către poarta magiarilor, însă mingea trece puţin pe lângă poarta Ungariei. 

Min. 45: Încă un galben la Ungaria, Csonka este cel avertizat. 

Min. 42: Roşu la Ungaria!  Szoke este eliminat după ce l-a lovit pe Denis Ciobotariu.

Min. 42: România are ocazia meciului! Radu Boboc trage peste poartă, de la 14 metri, din poziţie centrală. Fundaşul Viitorul finalizează o acţiune superbă a României, din păcate, fără succes.

Min. 31: Apără Vlad! Portarul României U21 scoate o lovitură liberă trimisă aproape în vinclu de Mezei. 

Min. 24: Din păcate, Moruţan nu este inspirat şi trimite dintr-o poziţie bună peste poartă din lovitură liberă. 

Min. 23: Mocsi îl ţine pe Măţan şi vede galben. Lovitură liberă pentru România de la marginea careului.

Min. 14: Prima ocazie pentru România! Olimpiu Moruţan reia cu capul centrarea venită de la Boboc, însă mingea se duce pe lângă poartă.

Min. 13: Denis Haruţ este faultat de Kiss, care vede cartonaşul galben. Meciul este până acum extrem de tensionat. S-au acordat patru cartonaşe galbene, câte două pentru fiecare echipă. 

Min. 8: Bolla trage puternic de la distanţă, însă Andrei Vlad are o intervenţie bună şi respinge în corner. Maghiarii domină începutul meciului.

Min. 6: Cartonaşe galbene pentru Szoke şi Marin. Căpitanul României va rata meciul din etapa următoare cu Germania. 

Min. 5: Denis Ciobotariu vede primul cartonaş galben al meciului. Ungaria are o lovitură liberă periculoasă, de pe partea dreaptă a atacului maghiar. 

Min. 1: A început meciul! 


România pare că face un nou turneu de campionat continental U-21 de senzaţie. Elevii lui Adrian Mutu au terminat la egalitate, scor 1-1, cu Ţările de Jos, după un meci excelent, în care se putea obţine victoria.

Urmează un nou joc la Budapesta, contra ţării gazdă, care a arătat multe probleme în primul meci, în care nu au avut replică în faţa Germaniei, marea favorită a grupei.

UPDATE: Adrian Mutu nu schimbă nimic şi trimite acelaşi prim ”11” ca în meciul cu Ţările de Jos.

Echipele de start:

Ungaria U21: Bese, Bolla - Balogh, Mocsi, Deutsch - Csonka, Mezei - Skribek, Szendrei, Kiss - Szoke 12. Bese - 18. Bolla, 4. Balogh, 3. Mocsi, 19. Deutsch - 23. Kovacsreti, 15. Kata - 6. Palincsar, 16. Szendrei, 7. T. Kiss - 10. Szoke

România U21: Vlad - Haruţ, Ciobotariu, Paşcanu, Boboc - Olaru, Marin, Ciobanu - Moruţan, Ganea, Măţan

Teoretic nu sunt deloc periculoşi

Vecinii de la Vest au cel mai slab cotat lot de la turneul final pe care-l găzduiesc împreună cu Slovenia. Transfermarkt îl estimează la suma de 6,63 milioane de euro. România stă net superior la acest capitol, fiind cotată la 19,35 milioane de euro. Dar la nu banii vor juca, fiind un meci deschis către orice rezultat.

Cel mai bine cotat jucător al Ungariei este Botond Balogh (18 ani), care evoluează la Parma. Fundaşul central are doar două prezenţe la echipa mare, fiind mai mult în lotul Primavera al formaţiei unde Valentin Mihăilă şi Dennis Man sunt titulari.

Urmează Adrian Szoke (22 de ani), de la Heracles, estimat la 500.000 de euro, sumă egală cu cea la care este evaluat Csaba Bukta, ce joacă în Austria, la Altach.

Nu au opus rezistenţă în primul meci

Ungaria U21 a fost nimicită în debutul la EURO, în partida cu Germania U21. Nemţii n-au avut milă de gazde, de care au trecut chiar mai clar decât o arată scorul. N-au forţat, iar statisticile vorbesc de la sine. Ungurii au jucat extrem de slab, iar evoluţia lor nu poate decât să ne dea încredere că putem lua cele trei puncte în jocul direct.

Deşi echipa lui a fost învinsă fără drept de apel de Germania U21, selecţionerul Zoltan Gera, unul dintre cei mai importanţi jucători ai maghiarilor după anii 2000, un fel de Mutu pentru România, a avut grijă să vorbească, la conferinţa de presă de la finalul jocului, şi de partida cu naţionala noastră.

Se aşteaptă schimbări masive în primul ”11” al maghiarilor, care au avut probleme mari în prima etapă.

Am fost obosiţi în repriza secundă, dar nu pot da vina pe jucători, pentru că au făcut tot ceea ce le-am cerut. Nu am reuşit să anulăm diferenţa dintre cele două echipă, dar după meci le-am zis băieţilor să ridice capul. A fost un meci cum poate nu au mai avut până acum, împotriva unor jucători din Bundesliga sau din Champions League. Învăţăm din asta.

Am reuşit să le facem faţă în prima repriză, dar nu şi în a doua. Trebuie să revedem meciul. Îmi pare rău că nu am reuşit să dezvoltăm atacuri mai rapide când recuperam mingea.

În schimb, am văzut că românii au făcut egal în meciul cu Olanda. Vom avea mai multe oportunităţi de atac contra lor. Vom analiza meciul lor şi ne vom pregăti”, a declarat Zoltan Gera, selecţionerul Ungariei U21.

 
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

România U21

Ultimele articole Toate articolele