Ultima oră
VIDEO | Inter - Lazio 1-1. Campioana Italiei a salvat remiza pe final VIDEO | Inter - Lazio 1-1. Campioana Italiei a salvat remiza pe final
VIDEO | Rapid - FCSB 0-0, în direct la Prima Sport 1! Derby-ul orgoliilor pe Giuleşti. Echipele de start VIDEO | Rapid - FCSB 0-0, în direct la Prima Sport 1! Derby-ul orgoliilor pe Giuleşti. Echipele de start
Dumitru Dragomir ştie ce transfer trebuie să facă Becali la FCSB. Surpriză mare: ”Piticul ăsta e cel mai bun!”

Dumitru Dragomir ştie ce transfer trebuie să facă Becali la FCSB. Surpriză mare: ”Piticul ăsta e cel mai bun!”
VIDEO | Emoţie la cote înalte pe Anfield! Jurgen Klopp, ultima reprezentaţie la Liverpool VIDEO | Emoţie la cote înalte pe Anfield! Jurgen Klopp, ultima reprezentaţie la Liverpool
VIDEO | Manchester City nu s-a încurcat în ultima etapă şi e campioană pentru a patra oară la rând VIDEO | Manchester City nu s-a încurcat în ultima etapă şi e campioană pentru a patra oară la rând
Vivi Răchită. mesaj pentru Gigi Becali! ”FCSB va termina pe 3” Vivi Răchită. mesaj pentru Gigi Becali! ”FCSB va termina pe 3”

VIDEO ǀ Chelsea – Liverpool 1-1. Al şaptelea egal consecutiv între cele două rivale

Liverpool Publicat pe 13 aug 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38271/21280152/2/screenshot-20230813-212240-messenger.jpg

Echipa engleză Chelsea Londra a încheiat la egalitate duminică, pe teren propriu, scor 1-1, cu formaţia FC Liverpool, într-un meci din prima etapă a Premier League.
FC Liverpool a început mai bine meciul de pe Stamford Bridge şi Luis Diaz a deschis scorul în minutul 18, din pasa lui Salah. Momentul de cotitură al partidei a fost consumat în minutul 29, când băieţii lui Klopp au înscris al doilea gol, prin Mohamed Salah, dar arbitrul Anthony Taylor a anulat reuşita oaspeţilor după consultarea VAR, pentru ofsaid la Salah.
Liverpool a părut decumpănită, iar Chelsea a reuşit să egaleze în minutul 37, când Axel Disasi a înscris şi a stabilit scorul final. Asta chiar dacă gazdele au avut şi ele un gol anulat pentru ofsaid, după consultarea VAR, în minutul 39, la Ben Chilwell.
 
 

VIDEO | Chelsea - Liverpool 1-1 (Disasi 37 / Diaz 18) | Echipele de start:

Chelsea: Sanchez - Disasi, Silva, Colwill - James, Gallagher, Fernandez, Chukwuemeka, Chilwell - Sterling, Jackson

Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk, Robertson - Szoboszlai, Mac Allister, Gakpo - Salah, Jota, Diaz
 
Min. 90+6: Final de meci! 
Min. 55: Chilwell nu îl poate învinge pe Alisson din câţiva metri.
Min. 45+7: Pauză!
Min. 39: Chelsea înscrie din nou, dar golul lui Chilwell este anulat pentru ofsaid.
Min. 37: GOL CHELSEA! Disasi marchează la debut.
Min. 29: Salah dublează avantajul oaspeţilor, dar golul este anulat pentru ofsaid.
MIn. 18: GOL LIVERPOOL! Luis Diaz deschide scorul după o pasă splendită dată de Salah.
MIn. 12: Salah a fost aproape să deschidă scorul, dar şutul său a nimerit doar bara.
Min. 1: A început partida!
 
-----------------

Chelsea, mai activă decât Liverpool pe piaţa transferurilor

Lotul lui Chelsea este estimat de site-ul de specialitate Transfermarkt la 925,50 milioane de euro. Cel mai răsunător transfer al londonezilor constă în aducerea lui Christopher Nkunku, golgheterul Bundesligii în sezonul trecut cu 16 goluri, de la RB Leipzig în schimbul sumei de 60 de milioane de euro. ”Albaştrii” l-au cedat, însă, pe Kai Havertz la Arsenal pentru 75 de milioane de euro. Alte sosiri la Chelsea: Axel Disasi (Monaco, 45 de milioane de euro), Nicolas Jackson (Villarreal, 37 de milioane de euro), Lesley Ugochukwu (Rennes, 27 de milioane de euro) şi Mauricio Pochettino (antrenor principal). Alte plecări de la Chelsea: Mason Mount (Manchester United, 64,20 milioane de euro), Mateo Kovacic (Manchester City, 29,10 milioane de euro), Ruben Loftus-Cheek (16 milioane de euro) şi Christian Pulisic (AC Milan, 20 de milioane de euro).

Aceeaşi sursă o estimează pe Liverpool la o valoare de piaţă de 794,80 de milioane de euro. Dominik Szoboszlai (RB Leipzig, 70 de milioane de euro) şi Alexis Mac Allister (Brighton, 42 de milioane de euro) sunt cele mai importante transferuri din tabăra ”cormoranilor” la capitolul veniri. Au plecat însă din trupa pregătită de Jurgen Klopp: Fabinho (Ittihad, 46,70 de milioane de euro), căpitanul Jordan Henderson (Al-Ettifaq, 14 milioane de euro), Roberto Firmino (liber de contract, ajuns la Al-Ahli), Fabio Carvalho (împrumutat la RB Leipzig) şi Naby Keita (liber de contract, ajuns între timp la Werder Bremen).

Cum s-au descurcat cei doi granzi sezonul trecut:

  • Chelsea: locul 12 în Premier League, eliminată în turul III din Cupa Angliei, eliminată în turul III din Cupa Ligii Angliei, eliminată din sferturile Champions League.
  • Liverpool: locul 5 în Premier League, eliminată în 16-imile Cupei Angliei, eliminată din 16-imile Cupei Ligii Angliei, câştigătoare a Supercupei Angliei, eliminată din optimile Champions League.

Bilanţul ultimelor 10 înfruntări directe: 6 egaluri, 3 victorii pentru Liverpool şi un succes pentru Chelsea.

Echipele probabile:

  • Chelsea (4-2-3-1): Sanchez - James, Thiago Silva, Colwill, Chilwell - Enzo Fernandez, Andrey Santos - Sterling, Chukwuemeka, Mudryk - Nicolas Jackson.
  • Antrenor: Mauricio Pochettino
  •  
  • Liverpool (4-3-3): Alisson - Alexander-Arnold, van Dijk, Konate, Robertson - MacAllister, Szoboszlai, Jones - Salah, Luis Diaz, Diogo Jota.
  • Antrenor: Jurgen Klopp

Sursa foto: Profimedia

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Liverpool

Ultimele articole Toate articolele