Ultima oră
VIDEO | Borussia Dortmund - PSG 1-0. Nemţii iau prima opţiune pentru calificarea în finala Ligii Campionilor VIDEO | Borussia Dortmund - PSG 1-0. Nemţii iau prima opţiune pentru calificarea în finala Ligii Campionilor
Victor Piţurcă, deloc impresionat de Florinel Coman. ”Este invizibil! Dispare mult din joc!” Victor Piţurcă, deloc impresionat de Florinel Coman. ”Este invizibil! Dispare mult din joc!”
”M-am decis să nu mai susţin echipa”. Un club din Liga 2 rămâne fără finanţator ”M-am decis să nu mai susţin echipa”. Un club din Liga 2 rămâne fără finanţator
"Au început negocierile cu agentul lui”. Clubul care face tot posibilul să îl aibă pe Risto Radunovic "Au început negocierile cu agentul lui”. Clubul care face tot posibilul să îl aibă pe Risto Radunovic
S-a aflat motivul pentru care Jannik Sinner s-a retras de la Madrid Open S-a aflat motivul pentru care Jannik Sinner s-a retras de la Madrid Open
Dennis Man şi Valentin Mihăilă au pus umărul la revenirea Parmei în Serie A! Dennis Man şi Valentin Mihăilă au pus umărul la revenirea Parmei în Serie A!

VIDEO ǀ CFR Cluj a obţinut victoria cu greu în derby-ul cu Rapid! Feroviarii au dat lovitura decisivă în minutul 84 şi sunt la 8 puncte de FCSB

CFR Cluj Publicat pe 20 feb 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38228/20609892/3/cfr-cluj-fc-rapid-liga-1-casa-pariurilor-20-02-2022.jpg

CFR Cluj s-a impus în faţa Rapidului, scor final 2-1, în direct pe Look Sport+ şi platforma online PrimaPlay.ro. Ardelenii au mărit distanţa faţă de FCSB: acum au 8 puncte avans.

Prima ocazie a rapidiştilor a venit abia în minutul 53, prin Alexandru Ioniţă. Urmând să vină şi golul egalizator, în minutul 69. Junior Morais şi-a spălat păcatele de la golul încasat şi a punctat în poarta lui Hindrich. 

Pe final, ardelenii au revenit şi au dat lovitura prin Ciprian Deac. În minutul 84 a încheiat tabela la 2-1.

CFR Cluj ocupă prima poziţie din Casa Liga 1, cu 67 de puncte, 8 puncte avans faţă de rivala FCSB.

 

Rapid s-a îndepărtat serios de play-off. Are 36 de puncte, 6 în spatele Farului, ocupanta locului 6.

CFR Cluj – Rapid 2-1

Final de meci.

Min. 84: GOOOL CFR! Moldovan a apărat FABULOS în primă fază, dar mingea a ajuns din nou la Deac şi nu a mai avut nicio şansă de această dată. Ardelenii trec în avantaj cu puţin timp înainte de final.

Min. 72: Ocazie importantă Rapid! Rareş Ilie a pătruns foarte bine prin flancul stâng, dar nu a putut să bage mingea în poartă de la colţul scurt. Hindrich a respins.

Min. 69: GOOOL Rapid! Giueleştenii au făcut un contraatac ca la carte şi au reuşit să restabilească egalitatea. Finalul va fi unul incendiar. Junior Morais este autorul golului egalizator şi totodată el a greşit poziţionarea grav la golul încasat.

Min. 53: Ocazie Rapid! Ioniţă are o oportunitate importantă de a restabili egalitatea.

A început repriza secundă.

Pauză.

Min. 43: GOOOL CFR! Graovac deschide scorul după o dezorganizare mare în defensiva giuleşteană. Flancul drept a fost complet liber, au fost foarte aproape şi de un autogol.

Min. 31: Ocazie mare CFR! Boateng a preluat o minge şi a trimis un voleu puternic din interiorul careului, doar că a nimerit şutul pe direcţia portarului.

Min. 30: Răzvan Onea s-a accidentat, pare că destul de rău după reacţia fotbalistului, şi a fost scos pe targă. În locul său a fost trimis Belu Iordache. Nu este clar ce a păţit Onea, nu a fost lovit de niciun adversar: a încercat să degajeze şi a şters mai mult balonul.

Min. 20: Ocazie foarte mare CFR! Petrila a ratat o nouă oportunitate excelentă de a deschide scorul. Avea toată poarta disponibilă pentru a şuta, dintr-o poziţie foarte bună, dar a trimis muult peste.

Min. 8: Ocazie importantă CFR! Petrila a pătruns foarte bine prin defensiva rapidistă, dar a ratat complet finalizarea.

Minutul 1: A început partida!

Echipele de start:

  • CFR Cluj : Hindrich - Susic, Graovac, Burcă, Camora - Deac, Boateng, Roger - Omrani, Debeljuh, Petrila.
    Rezerve: Sava, Fl. Ştefan, Yuri, Bordeianu, Chipciu, Neguţ, Păun, Sacko, Buş
    Antrenor: Dan Petrescu.
  • Rapid: Moldovan - Săpunaru, Dandea, Dr. Grigore - Onea, Moise, Kait, Ilie, Jr. Morais - Stahl, Vojtus.
    Rezerve: Drăghia, Belu, Goge, Pănoiu, Al. Ioniţă II, Acuna, Bălan, Marzouk, Bălan, Sefer.
    Antrenor: Mihai Iosif.

CFR Cluj are moral după victoria din runda trecută, 2-1 cu Gaz Metan Mediaş, prima din 2022, pe când Rapid încă nu a gustat succesul în acest an. Are un eşec şi patru egaluri. Remizele sunt consecutive, etapa precedentă făcând 1-1 cu Sepsi, acasă.

CFR Cluj domină Casa Liga 1, cu 64 de puncte, pe când Rapid are şanse teoretice la play-off, cu 36 de puncte.

Probleme cu banii la CFR Cluj?

Nu doar Academica Clinceni şi Gaz Metan Mediaş se confruntă cu probleme financiare dramatice. În ciuda banilor încasaţi din drepturi TV în urma ultimelor patru titluri consecutive câştigate şi a sumelor impresionante din participările în cupele europene, CFR Cluj continuă să aibă salarii întregi restante.

Fotbaliştii au primit săptămâna aceasta, conform Gazetei Sporturilor, jumătate din salariul de pe luna octombrie a anului trecut. Unii dintre jucătorii tineri, cu salarii mai mici, ar fi încasat un procent de 70 %. Patronul Nelu Varga a încercat astfel să mai domolească spiritele în vestiarul ”feroviarilor”, în contextul în care FCSB s-a apropiat de la şase puncte de CFR, iar ”roş-albaştrii” au un program teoretic favorabil în finalul sezonului regular.

Gabriel Debeljuh, unul dintre principalii golgheteri de la CFR Cluj, este singurul fotbalist cu banii la zi din tabăra liderei Ligii 1. Debeljuh a depus notificare la club, iar dacă problema nu ar fi fost rezolvată în 15 zile de la data anunţării, vârful croat ar fi putut pleca din Gruia liber de contract.

Spre deosebire de fotbaliştii români, străinii se bucură de avantajul că, potrivit regulamentelor FIFA, după 60 de zile în care au fost neplătiţi au dreptul să anunţe clubul, iar peste 15 zile pot pleca la o altă echipă, chiar dacă litigiul încă se judecă. Nu a fost însă şi cazul lui Gabriel Debeljuh, care a primit de la CFR Cluj restanţele în jur de 100.000 de euro.

 

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

CFR Cluj

Ultimele articole Toate articolele