Ultima oră
VIDEO | Crystal Palace - Manchester United 4-0. Eşec usturător suferit de ”diavolii roşii” VIDEO | Crystal Palace - Manchester United 4-0. Eşec usturător suferit de ”diavolii roşii”
VIDEO | Udinese - Napoli 1-1. Gazdele au egalat în minutul 90+2 VIDEO | Udinese - Napoli 1-1. Gazdele au egalat în minutul 90+2
Costel Gâlcă bate echipa cu care a cucerit titlul. ”Sunt meciuri decisive pentru noi” Costel Gâlcă bate echipa cu care a cucerit titlul. ”Sunt meciuri decisive pentru noi”
Chiar dacă a luat campionatul, Becali nu s-a putut abţine şi a pus la zid mai mulţi jucători de la FCSB, după eşecul contra Craiovei: ”Doar el a fost mai viu!” | VIDEO EXCLUSIV

Chiar dacă a luat campionatul, Becali nu s-a putut abţine şi a pus la zid mai mulţi jucători de la FCSB, după eşecul contra Craiovei: ”Doar el a fost mai viu!” | VIDEO EXCLUSIV
Gigi Becali a intrat în direct după eşecul contra Craiovei şi a şocat pe toată lumea: ”Gâlcă nu e de talia mea. Bine că mi-aţi adus antrenori cu care să mă lupt!” | VIDEO EXCLUSIV

Gigi Becali a intrat în direct după eşecul contra Craiovei şi a şocat pe toată lumea: ”Gâlcă nu e de talia mea. Bine că mi-aţi adus antrenori cu care să mă lupt!” | VIDEO EXCLUSIV
”Am avut şanse de a marca şi trebuia să fim şi mai concentraţi”. Reacţia lui Elias Charalambous, după primul eşec în play-off ”Am avut şanse de a marca şi trebuia să fim şi mai concentraţi”. Reacţia lui Elias Charalambous, după primul eşec în play-off

VIDEO EXCLUSIV ǀ Dorinel Munteanu îi transmite lui Edward Iordănescu ”ingredientul” pentru a deveni un selecţioner real: ”Eu am învăţat din critici!”

Echipa nationala Publicat de Emanoil Ursache pe 14 oct 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38206/21347107/1/otelul-galati-farul-constanta-superliga-superbet-8-10-2023-3.jpg

Dorinel Munteanu, antrenorul care a scris şi scrie istorie cu Oţelul Galaţi, a subliniat un aspect foarte important referitor la nemulţumirile selecţionerului Edward Iordănescu cu privire la valul de critici încasat după remiza albă cu Belarus, rezultat care a scăzut şansele de calificare ale României le CE 2024.

Cel mai selecţionat fotbalist din istoria României, cu 134 de apariţii în tricolor (soldate, printre altele, şi cu 16 goluri marcate), i-a transmis lui Iordănescu junior că el atunci când a fost criticat a profitat de orice context nefavorabil pentru a învăţa ceva şi, implicit, pentru a progresa ca antrenor.

”Neamţul” nu s-a ferit să spună din nou lucrurilor pe bune, chiar dacă a lăsat să se vadă că nu are nimic personal cu selecţionerul Edward Iordănescu. Munteanu a evidenţiat că nu poţi avea toleranţă atâta vreme cât România nu se impune cu un adversar modest precum Belarusul.

Lecţia ”Neamţului” pentru Iordănescu junior

În acelaşi timp, Dorinel Munteanu a afirmat justificat că jucătorii români sunt cei mai mari fraieri dacă nu se califică la turneul final din Germania, într-o grupă din preliminarii mai mult decât accesibilă.

”Nu sunt critici la adresa selecţionerului. Sigur că mai avem şanse, este clar, dar rezultatul, cel puţin jocul de aseară (n.r.- joi), ne-a arătat că nu suntem pregătiţi de această calificare, deşi avem poate cea mai bună şansă, ţinând cont de ce se întâmplă în Israel, ţinând cont de ce s-a întamplat cu celelalte jocuri pe care le-am avut noi în grupă, cu locul pe care l-am avut.

Ar fi trebuit să avem cel puţin trei - cinci puncte în plus. N-ai ce toleranţă să ai când nu câştigi cu Belarus. Hai să fim serioşi, nimeni nu aduce critici pentru că îi face plăcere. Sau dacă vine o critică din partea unui fost jucător, atunci e momentul! Eu ca antrenor am învăţat din critici, din rezultate negative am învăţat ceva tot timpul.

Dar la echipa naţională este cu totul şi cu totul altceva. În situaţia noastră de acum dacă nu ne calificăm înseamnă că suntem cei mai mari fraieri. În ciuda faptului că judecăm că nu avem arie de selecţie, că nu avem jucători, dar până la urmă rezultatul final este esenţa, chiar dacă joci prost şi câştigi. De exemplu, jocul nostru cu Elveţia. A fost catastrofal şi am dat două goluri în trei minute, şi ne-am bucurat cu toţii. Totul a fost ok!”, a declarat Dorinel Munteanu, în cadrul unei intervenţii telefonice în exclusivitate pentru emisiunea Fotbal Show, transmisă de către Prima Sport 1.

Dorinel Munteanu a câştigat alături de Oţelul Galaţi Liga 1 (2010-2011) şi Supercupa României (2011-2012). În prezent, Oţelul condusă tehnic tot de Munteanu ocupă locul 9 în Superligă, cu 14 puncte şi un golaveraj de 10-10, din postura de formaţie nou-promovată.

Sursa foto: Sport Pictures

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri