Ultima oră
Camila Giorgi, acuzată şi de furt Camila Giorgi, acuzată şi de furt
VIDEO | Dinamo - Csikszereda, astăzi, de la 20:00, în direct la Prima Sport 1! „Câinii” , favoriţi la prima vedere VIDEO | Dinamo - Csikszereda, astăzi, de la 20:00, în direct la Prima Sport 1! „Câinii” , favoriţi la prima vedere
A picat varianta Louis Munteanu! Cine este atacantul din Superliga pe care îl vrea Gigi Becali A picat varianta Louis Munteanu! Cine este atacantul din Superliga pe care îl vrea Gigi Becali
Rrahmani putea fi golgheterul Superligii, dar Lobonţ l-a schimbat. Explicaţie uluitoare. ”Trebuie să-şi canalizeze energia la ce trebuie să facă” Rrahmani putea fi golgheterul Superligii, dar Lobonţ l-a schimbat. Explicaţie uluitoare. ”Trebuie să-şi canalizeze energia la ce trebuie să facă”
Probleme la FCSB? Elias Charalambous a răbufnit după un nou eşec cu Rapid: ”Vreau să discut cu cineva din conducere!” Probleme la FCSB? Elias Charalambous a răbufnit după un nou eşec cu Rapid: ”Vreau să discut cu cineva din conducere!”
VIDEO | Metz - PSG 0-2. Ladislau Boloni va juca baraj pentru a rămânerea în Ligue 1 VIDEO | Metz - PSG 0-2. Ladislau Boloni va juca baraj pentru a rămânerea în Ligue 1

VIDEO EXCLUSIV ǀ Motivele pentru care Cupa României este ignorată de unele forţe ale Superligii

Cupa României Publicat pe 1 nov 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38111/21368180/2/cupa-romaniei.jpg

Lucian Goian, fost fundaş central, în prezent specialist al televiziunilor Prima Sport, a explicat motivele pentru care în România anumite echipe puternice aleg să nu acorde importanţă Cupei României.

Goian a evidenţiat că totul depinde de felul în care aleg conducătorii de club şi antrenorii să trateze Cupa şi a amintit de perioada în care era el jucător la Dinamo, în care competiţia era văzută ca o portiţă de a salva sezonul pentru echipele care se luptau la titlu, dar nu reuşeau să îl câştige.

Explicaţiile oferite de Lucian Goian

(n.r.- de ce nu se motivează echipele puternice în Cupa României?) Asta porneşte de la antrenori şi de la conducători, pentru că ei stabilesc priorităţile. Ei stabilesc dacă Cupa este un obiectiv pentru echipă sau nu, pentru că au fost cazuri în care echipe mari (n.r.- au ignorat competiţia), FCSB.  

În momentul în care tu eşti o echipă cu pretenţii, tu trebuie să îţi doreşti să câştigi. Cel puţin aşa era când eram eu la Dinamo, ţin minte că ne băteam mereu la campionat. Terminai pe locul 2 era eşec, veneau suporterii peste noi, dar Cupa putea să mai salveze (n.r.- din sezon).

Mai era un trofeu, mai ales dacă jucai împotriva Stelei (n.r.- FCSB-ului) şi aveai un sezon cu un trofeu câştigat, Cupa României. Era bătaie mare pe Cupă şi atunci în fazele superioare ajungeau echipe puternice. Mai erau echipe, de exemplu Sănătatea Cluj, care ajungeau în optimi sau şaisprezecimi.

Era şi sistemul acela simplu eliminatoriu, dar puteai să salvezi un sezon cu un trofeu. Plus că venea şansa de a participa în cupele europene. Acum nu ştiu câte dintre echipele acestea au dreptul de a participa. Nu este un obiectiv pentru ele nici financiar, pentru că acolo erau nişte bonusuri pentru câştigarea Cupei.

Tu te motivezi pentru că de multe ori în Cupă li se dau şanse jucătorilor care evoluează mai puţin. Dar este greu! Pentru Craiova în seara asta, traversând un moment greu în campionat, a fost o şansă de a câştiga de a-şi intra în ritm, de a prinde încredere.”, a declarat Lucian Goian în exclusivitate pentru Prima Sport 1, în cadrul emisiunii ”Fotbal Show”.

Universitatea Craiova a învins miercuri, în deplasare, scor 1-0, UTA, într-un meci din cadrul grupei a 4-a din Cupa României.

Universitatea Craiova a ajuns la patru puncte în două meciuri şi este pe locul secund în grupa a 4-a a Cupei României, la egalitate de puncte cu FC Voluntari, actualul lider. UTA are 3 puncte şi e pe poziţia a treia.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Cupa României

Ultimele articole Toate articolele